FIA va impune teste limitate în timpul sezonului din 2013

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 08.05.2011
Jean Todt este decis să reintroducă testele în timpul sezonului: fie cu acordul echipelor în 2012, fie în mod obligatoriu din 2013.

Interzicerea testelor din timpul sezonului ar putea lua sfârşit chiar de anul viitor, dacă echipele din Formula 1 vor accepta o propunere în acest sens venită din partea preşedintelui FIA, Jean Todt.

Francezul a dezvăluit sâmbătă la Istanbul că va propune echipelor apariţia a trei sesiuni de teste de câte două zile în timpul sezonului începând din 2012. Dacă va fi refuzat, Todt este decis să introducă testele în regulamentul sportiv începând din 2013 fără acordul echipelor. O decizie în acest sens ar putea fi luată în 23 iunie la Valencia, când este programată întâlnirea Comisiei Formula 1.

"Mi-ar fi plăcut să facem asta în 2011, dar nu am putut impune nimic pentru că nu avem niciun motiv să impunem din motive de siguranţă. Aşadar, se va întâmpla în 2012 dacă vom avea suficient sprijin. Vom prezenta asta la următoarea întâlnire a Comisiei Formula 1 care va avea loc în ziua de joi de la Valencia, iar dacă nu, putem implementa regula în 2013 fără nicio înţelegere cu echipele.

Se va întâmpla cel târziu în 2013, dar sper că oamenii să accepte câteva zile de teste în timpul sezonului de anul viitor", a declarat el.

Todt a explicat că înţelege motivele pentru care testele au fost interzise în timpul sezonului începând din sezonul 2009, însă consideră că este absurd ca piloţii tineri să nu aibă nicio oportunitate să se antreneze.

"Pentru mine este o decizie stupidă să nu avem teste în timpul sezonului. În trecut, era o nebunie să ai teste nelimitate în timpul anului, dar să mergi de la nelimitat la interzicere completă nu este o măsură potrivită. Nu permite tinerilor să testeze, nu oferă oportunitatea pentru tineri să capete experienţă în F1 şi mă voi asigura că această situaţie se va schimba în viitor", a mai precizat preşedintele FIA.

Via | Autosport

Taguri: FIA, Todt, regulament, teste

Comentarii (3)

  • In sfarsit...
    ...o idee buna din partea cuiva!Era si normal sa se revina,situatia asta(fara teste in timpul sezonului) e cel putin ridicola,daca nu absurda!Inchipuiti-va cum ar fi ca fotbalistii,in timpul campionatului,sa nu aiba voie sa faca antrenamente??!!
    9 2
  • Numai vesti bune
    Cineva s-a gandit si la Schumy.... se stie foarte bine ca daca se da liber la antrenamente ...nu cred ca e nimeni mai muncitor si mai capabil ca Shumy.
    Succes cu initiativa, si Shumy o sa devina campion
    1 3
  • nelu 98
    campion la ce--------------?
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru