FIA va publica greutatea monoposturilor dupa calificari!

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 17.03.2009
FIA a anuntat ca va publica greutatile tuturor monoposturilor de Formula 1 dupa finalizarea sesiunii de calificari.

Consiliul Mondial al FIA a luat marti o decizie radicala menita sa asigure o mai mare transparenta pentru telespectatori.

Forul mondial a anuntat ca, incepand din sezonul 2009, va publica greutatile monoposturilor dupa calificarile fiecarui Grand Prix, masura menita sa aduca la cunostinta fanilor cantitatea de benzina cu care pilotii vor incepe cursa.

Teoretic, decizia va spori atractivitatea curselor privite in fata micului ecran, insa strategiile echipelor nu vor mai reprezenta un secret pentru team-urile rivale, ceea ce ar putea afecta in cele din urma spectacolul de pe pista.

De asemenea, pentru a usura intelegerea spectatorilor si a presei, pneurile de ploaie au fost redenumite "intermediare", in timp ce cauciucurile de ploaie extrema se vor numi simplu pneuri de ploaie.

Totodata, FIA a luat mai multe decizii cu scopul de a imbunatati relatia reprezentatilor echipelor cu spectatorii, telespectatorii si presa.

Astfel, in prima zi de antrenamente libere toti pilotii vor fi obligati sa acorde autografe in spatiul fiecarei echipe din pitlane.

In plus, toti pilotii eliminati pe parcursul calificarilor vor fi obligati sa acorde interviuri presei dupa finalul fiecarei sesiuni de teste.

Fiecare pilot care se va retrage inainte de finalul cursei are obligatia de a acorda interviuri dupa revenirea in paddock. Acelasi lucru este valabil si pentru toti pilotii care nu termina cursa pe podium.

Pe parcursul curselor, fiecare echipa trebuie sa desemneze un purtator de cuvant care va fi disponibil pentru interviuri in fata camerelor de luat vederi.

Via | FIA

Comentarii (2)

  • wow
    idee ideala
    0 0
  • anuntarea greutatilor
    Mi se pare o idee buna sa se stie greutatea monoposturilor pt ca doar asa poti cunoaste strategia de cursa a unei echipe.
    Celelalte schimbari le apreciez ca fiind normale intr-o competitie care se respecta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru