FIA va utiliza un nou senzor pentru combustibil din 2015

de Daniel Popescu
Luni, 02.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Senzorul pentru verificarea curgerii carburantului de rezervor va fi produs de o altă companie, iar noua versiune va fi folosită începând de anul viitor.

Esential 2015 este sezonul din care vor fi folositi noi senzori pentru masurarea curgerii carburantului in rezervor
FIA a luat câteva măsuri drastice în urma scandalului generat de senzorii care măsoară respectarea limitei de 100 de kilograme pe oră pentru curgerea carburantului în rezervor.

După ce Daniel Ricciardo a fost exclus din Marele Premiu al Australiei în ciuda unor erori multiple ale senzorilor, forul mondial a decis să renunţe la colaborarea cu britanicii de la Gill, astfel că pentru sezonul 2015 senzorii vor fi realizaţi de compania Sentronics.

Noul senzor va fi cunoscut sub numele de Flowsonic şi va avea acelaşi principiu de funcţionare, dar o structură care va permite o micşorare a erorilor.

"Rămânem convinşi că principiul folosit în prezent reprezintă cea mai bună metodă de măsurare a curgerii combustibilului într-un monopost de curse. Senzorul este o unitate compactă şi robustă cu un număr minim de materiale şi părţi şi, prin urmare, mai puţin probabil să dea greş", a declarat directorul executiv Neville Meech.

Utilizarea unui număr mic de materiale va permite scăderea masei la numai 250 de grame, adică de ori mai puţin decât masa maximă acceptată de FIA pentru acest dispozitiv.

Via Motorsport

Comentarii (3)

  • UN SENZOR PT RBR din pacate
    1 2
  • Un numar de ori?
    Cam care ar fi numarul ala?Asa ca sa stim si noi.
    1 0
  • Da, un nou senzor de combustibil testat cu succes de cei de la RBR si Mercedes.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru