Filmul Rush a primit patru nominalizări la premiile BAFTA

de Daniel Popescu
Miercuri, 08.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Filmul Rush, care spune povestea luptei pentru titlul mondial din 1976 dintre Niki Lauda şi James Hunt, a primit patru nominalizări la premiile BAFTA, printre care şi la categoria "cel mai bun film britanic".

Esential 4 nominalizari a primit filmul Rush la premiile BAFTA
Filmul Rush s-a bucurat de un succes major în rândul fanilor Formulei 1, datorită modului în care prezintă lupta de pe circuit şi din afara lui dintre James Hunt şi Niki Lauda.

Pelicula a fost apreciată inclusiv de critici, iar acum a primit nu mai puţin de patru nominalizări la premiile BAFTA. Astfel, Rush a fost nominalizat la categoriile "cel mai bun film britanic", "cel mai bun actor în rol secundar" (Daniel Bruhl), "cel mai bun sunet" şi "cel mai bun montaj".

Rush va trebui însă să lupte cu filme cel puţin la fel de apreciate pentru a deveni cel mai bun film britanic al anului, întrucât printre nominalizaţi se numără şi Gravity sau Saving Mr. Banks. De asemenea, Bruhl are ca adversari actori celebri precum Matt Damon (pentru rolul din Behind the Candelabra) şi Bradley Cooper (American Hustle).

Premiile BAFTA sunt decernate anual de Academia Britanică de Film cu puţin timp înainte de acordarea premiilor Oscar.

Câştigătorii premiilor vor fi anunţaţi în 16 februarie.

▶ Rush - un film memorabil inclusiv pentru cei care nu sunt fanii Formulei 1

Via BAFTA

Comentarii (3)

  • daci76
    Documentarul bbc 'Clash of the titans " mult mai bun
    6 4
  • Nu am vazut documentarul dar filmul a fost chiar slab. Cum a fost de altfel si confruntarea mult trambita intre Hunt si Lauda. Hunt a fost un campion de conjunctura.
    4 1
  • daci76
    Corect Alex,dovada sta faptul ca nu a mai castigat nimik dupa acest titlu.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru