Force India a dat în judecată Lotus Racing

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 02.06.2010
Force India i-a acţionat în judecată pe Lotus Racing şi Mike Gascoyne, considerând că aceştia au copiat designul monopostului echipei lui Vjay Mallya.

Force India a iniţiat miercuri procedurile juridice împotriva echipei Lotus Racing şi a directorului tehnic Mike Gascoyne, care a lucrat timp de mai mulţi ani pentru echipa patronată de Vijay Mallya.

Lotus Racing este acuzată că, prin intermediul companiei Aerolab, a copiat designul monopostului Force India pentru acest sezon.

Scandalul a izbucnit prima oară în luna noiembrie a anului trecut, atunci când Force India a reacţionat imediat după ce Lotus a publicat primele fotografii oficiale cu viitorul monopost T127. Aerolab a contribuit până la finalul anului trecut la dezvoltarea monopostului Force India, însă a încheiat un parteneriat cu Lotus Racing după ce Mike Gascoyne a devenit directorul tehnic al echipei cu sediul în Malaezia.

"Force India crede că Lotus Racing, prin intermediul datelor furnizate de Aerolab, a utilizat şi a beneficiat de proprietatea intelectuală a echipei Force India, inclusiv în privinţa componentelor şi a pneurilor licenţiate exclusiv de Bridgestone echipei Force India, pentru designul sasiului Lotus T127 în tunelul de vânt, fără permisiunea echipei Force India.

Force India susţine că aceste acuzaţii sunt foarte serioase şi că nu ar fi luat această decizie dacă nu ar fi putut oferi dovezi în acest sens", se precizează într-un comunicat de presă al echipei Force India.

Echipa patronata de Vijay Mallya a reamintit că a plătit companiei Aerolab 1 milion de euro în decembrie 2009 pentru a încheia contractul dintre cele două părţi, însă consideră că aceasta plată nu mai este necesară ca urmare a acuzaţiilor formulate în prezent.

Via | Force India

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru