Force India nu participă la a doua sesiune de antrenamente din Bahrain

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 20.04.2012
Force India intenţionează să nu participe la a doua sesiune de antrenamente libere din Bahrain din motive de securitate, întrucât echipa vrea ca toţi angajaţii să ajungă la hotel înainte de inserare.

UPDATE 3: Force India a anunţat că nu va participa la a doua sesiune de antrenamente libere.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Incidentul în care au fost implicaţi patru angajaţi Force India în seara zilei de miercuri pe drumul de întoarcere de la circuit la hotelul la care sunt cazaţi în capitala Manama are repercursiuni majore asupra celorlalţi membri ai staff-ului.

După ce doi angajaţi au decis să părăsească imediat Bahrain-ul, presa internaţională a dezvaluit că Force India intenţionează să nu participe la a doua sesiune de antrenamente libere de vineri.

Motivul este că echipa vrea ca toţi angajaţii să ajungă în siguranţă la hotelul la care sunt cazaţi înainte de lăsarea întunericului, lucru care nu ar fi posibil după finalizarea celei de-a două sesiuni de antrenamente.

Reprezentaţii echipei au refuzat să comenteze aceste informaţii, însă presa informează că Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale, s-a implicat imediat în discuţii cu oficialii Force India pentru a-i convinge să renunţe la această formă de protest.

UPDATE 1: Force India a confirmat intenţia de a nu participa la a doua sesiune de antrenamente din Bahrain:  "S-ar putea să nu participăm sau să facem doar o jumătate de sesiune.

Am muncit mult în această dimineaţă, aşa că avem datele de care avem nevoie şi ne putem permite să ratăm a doua sesiune dacă este necesar", a declarat Bob Fernley, şeful adjunct al echipei.

UPDATE 2: Force India a luat decizia de a participa doar parţial la a doua sesiune de antrenamente, urmând să părăsească mai devreme circuitul decât celelalte echipe. De asemenea, Force India a confirmat că va participa la calificările şi cursa din Bahrain, chiar dacă acestea se desfăşoară la aceeaşi oră şi, respectiv, chiar mai târziu decât antrenamentele de vineri.

McLaren, Red Bull şi Mercedes s-au cazat într-o staţiune turistică aflată la numai trei kilometri de circuit, motiv pentru care acestea nu sunt afectate aproape deloc de conflictele din capitala Manama.

Vă reamintim că miercuri noapte patru angajaţi ai echipei Force India se îndreptau spre hotelul la care sunt cazaţi în capitala Manama după ce au părăsit circuitul în momentul în care maşina lor a fost prinsă în mijlocul unui conflict între protestatari şi forţele de ordine.

Niciunul dintre angajaţi nu a fost rănit, însă aceştia au trecut prin clipe tensionate după ce o parte din gazele lacrimogene aruncate de politisiţi au ajuns în maşină.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru