Formatul weekendurilor de cursă ar putea fi modificat

de Daniel Popescu
Duminica, 11.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a dezvăluit existenţa unor discuţii cu privire la schimbarea formatului pentru weekendurile de cursă, însă în prezent nu există propuneri concrete.

Formatul actual al unui weekend de cursă a atras numeroase critici din partea piloţilor în ultima perioadă, în special din cauza existenţei celor două sesiuni de antrenamente libere de vineri.

Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes, a admis că există o serie de discuţii cu privire la schimbarea formatului, însă admite că până în prezent nu există propuneri concrete în această direcţie.

"Da, există discuţii, dar sincer să fiu nu ştiu care este calea potrivită. Vrem să avem grile inversate? Indiferent ce se discută, lucrurile ajung în public şi există mulţi oameni care spun că băieţii din Grupul de Strategie sunt nebuni", a declarat austriacul.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Wolff admite că, în opinia sa, Formula 1 nu are nevoie de o schimbare a formatului de curse.

"Părerile sunt împărţite.

Există un grup, iau eu fac parte din acel grup, care spune că Formula 1 este un produs cunoscut. Avem două sesiuni vinerea, una sâmbătă dimineaţă, calificări şi cursa de duminică. Este ca un meci de fotbal de 90 de minute şi ar trebui să continuăm cu asta. Nu vrem să sărim într-un format doar cu sâmbătă şi duminică", a adăugat el.

În schimb, Lewis Hamilton este unul dintre cei care aşteaptă o schimbare a formatului de cursă, care a rămas identic pe toată perioada carierei sale.

"Ca fan al Formulei 1, sprijin 1000% o schimbare. A fost acelaşi format de nouă ani de când sunt aici, cu excepţia calificărilor, care s-au schimbat un pic. Nu ştiu care este soluţia. Oricine poate veni cu o soluţie şi probabil că 99% dintre ele nu ar fi atât de bune", a explicat pilotul Mercedes.

Via Autosport, Motorsport

Comentarii (2)

  • serban
    Sprijină cocalarul o schimbare ... nu știe nici el pe care ce și cum, dar o sprijină 1000% ...
    4 7
  • ar fi fain sa se revina la structura calificarilor din anii 90... adica 60 min in care oricine poate sa iasa pe pista cand vrea... daca s-ar scoate a doua sesiune de vineri ar fi fain sa se reintroduca si ”warm up”-ul in ziua cursei...
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru