Formula 1 ar putea adopta motoare pe GPL din 2013

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 26.04.2010
FIA analizeaza posibilitatea de a implementa motoare pe GPL in 2013, pe langa utilizarea unitatilor turbo.

Regulamentul motoarelor utilizate in Formula 1 se va schimba radical incepand din sezonul 2013, iar echipele au demarat deja discutiile privind utilizarea unor motoare turbo de 1.5 litri.

Desi pana in prezent aceasta parea singura alternativa la actualele unitati, publicatia Pitpass a dezvaluit ca o companie auto pe nume Project 1221 a facut o propunere concreta pentru utilizarea unor motoare pe GPL (gaz-petrol lichefiat), care ar avea numeroase avantaje comparativ cu actualele motoare aspirate.

Astfel, motoarele pe GPL consuma mai putin carburant, iar combustibilul este mai “prietenos” cu mediul inconjurator. In plus, un astfel de motor ar putea fi utilizat pentru un intreg sezon competitional, costurile de intretinere fiind astfel mult diminuate. Singura problema a acestor unitati va fi redesenarea cutiilor de viteze si regandirea spatiului ocupat de acestea in cadrul monoposturilor.

Potrivit reprezentatilor Project 1221, propunerea este analizata in acest moment ca o alternativa la motorul cu aspiratie si ca masura complementara la utilizarea motoarelor turbo.

Daca va fi aprobat, motorul pe GPL va fi utilizat in Formula 1 din 2013 in paralel cu motoarele turbo, ceea ce ar putea deschide un nou razboi al dezvoltarii acestor unitati.

Via | Pitpass

Comentarii (5)

  • e o idee buna
    in campionatul britanic de turisme deja s-a adoptat acest motor si nu se descurca rau deloc
    5 1
  • diesel
    aduceti DIESEL POWER in F-1 ! buhahaha


    un diesel turbo o sa aiba un cuplu imens in f1 ;))
    6 2
  • Mda....
    Mai bine....ca sa fie super eco , sa faca echipajele de 2 : unu piloteaza si unu impinge. Sau si mai bine...F1 sa devina Campionatul Mondial de Bob Viteza. Si scapa si de problema pneurilor. :))
    Mare tembel Bernie asta.
    6 2
  • criza si idei turbate...
    imi pare ca totusi se va opri la varianta cu tractiune animala, ca asta e cea mai super econom...
    7 3
  • grozav
    Replici ale motoarelor din F1 se vor gasi pe modele ca Fabia , Corsa , Punto , Clio , "un grozav motor 1,5 turbo preluat din F1" au tercut vremurile cand aveai un M5 cu motor V10 sau un modena cu motor v8 sau un f50 cu motor v12 ca in f1 ....
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru