Formula 1: Charles Leclerc, pole în Las Vegas. Carlos Sainz, penalizat cu 10 poziții pe grilă

de Tiberiu Safta
Sambata, 18.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Charles Leclerc a obținut un nou pole position înaintea Marelui Premiu din Las Vegas. Monegascul de la Ferrari va împărtăși prima linie cu Max Verstappen, care va beneficia de o penalizare de 10 poziții pe grilă acordată lui Carlos Sainz Jr.

Penultima etapă a sezonului 2023 de Formula 1 îi aduce pe piloți și pe echipe în Las Vegas. Formula 1 revine în acest oraș pentru prima dată după o pauză de 41 de ani, pe un circuit stradal care include și faimosul Strip. În ciuda unui exercițiu PR foarte grandios, weekend-ul a început cu stângul pe noul circuit stradal.

Prima sesiune de antrenamente a durat doar 8 minute înainte ca aceasta să fie oprită după ce Carlos Sainz Jr a agățat un capac de canal cu monopostul său Ferrari. Impactul a fost unul destul de puternic și a dus la daune la șasiu, motor și baterie. Din această cauză, Ferrari a trebuit să înlocuiască șasiul lui Sainz, dar și componentele afectate, de unde a rezultat o penalizare pe grilă de 10 poziții pentru pilotul spaniol, o decizie universal criticată.

Din fericire, nu s-au produs alte incidente majore în următoarele două sesiuni de antrenamente, iar programul pentru ziua de sâmbătă s-a desfășurat conform planului.

În urma sesiunii de calificări, Charles Leclerc va pleca din pole position.

Monegascul de la Ferrari a stabilit un timp de 1 minut și 32.726 de secunde, fiind mai rapid cu puțin peste 4 sutimi de secundă față de coechipierul său, Sainz. Spaniolul de la Ferrari s-a calificat pe locul 2, dar va porni din poziția a 12-a din cauza penalizării.

Asta înseamnă că Max Verstappen va împărtăși prima linie cu Leclerc, campionul mondial fiind mai lent cu aproape 4 zecimi de secundă. Linia a doua va fi ocupată de către George Russell și Pierre Gasly, urmați de Alex Albon și Logan Sargeant, cu o performanță remarcabilă pentru debutantul american. Piloții Williams sunt urmați de Valtteri Bottas, Kevin Magnussen, Fernando Alonso și Lewis Hamilton. Fostul campion mondial de la Mercedes va pleca de pe locul 10, chiar dacă acesta a fost eliminat în Q2.

Imediat în spatele său se află Sergio Perez, principalul rival al lui Hamilton pentru locul 2 în campionat. Mexicanul va fi acompaniat de Sainz, iar în urma celor doi, grila arată astfel: Hulkenberg (13), Stroll (14), Ricciardo (15), Norris (16), Ocon (17), Zhou (18), Piastri (19) și Tsunoda (20).

Piloții McLaren au avut performanțe dezamăgitoare în calificări.

Marele Premiu din Las Vegas este programat duminică de la ora 8.00 dimineața, ora României.

via Formula 1

Comentarii (1)

  • Alelu(F)ia
    De cand a preluat Sula yem asta conducerea, FIA este tot mai penibila!
    Acum il penalizeaza pe Sainz cu 10 pozitii pentru reparatiile suplimentare, reparatii facute la monopost in urma accidentului cauzat de gura de canal aparuta in mijlocul pistei! Dupa ce muncesc o gramada de oameni si Ferrari cheltuie multe zeci de mii de euro, ii mai si pedepsesc pentru eroarea organizatorilor!
    Bine ca Sainz nu s-a ranit, ca'i anulau licenta de pilot!
    3 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru