Formula 1: Max Verstappen, pole în Japonia. Piloții McLaren, pe locurile 2 și 3

de Tiberiu Safta
Sambata, 23.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu al Japoniei. Dublul campion mondial va pleca în fața piloților McLaren, Oscar Piastri și Lando Norris, calificați pe locurile 2 și 3.

După o etapă dificilă în Singapore, Max Verstappen și-a revenit în formă și a obținut un nou pole position în calificările pentru Marele Premiu al Japoniei. Dublul campion mondial a strălucit pe circuitul Suzuka, după ce a reușit să stabilească un timp mai rapid cu peste o jumătate de secundă față de următorul pilot clasat. Olandezul de la Red Bull va împărtăși prima linie cu Oscar Piastri, pilotul debutant al celor de la McLaren.

De altfel, echipa britanică se află într-o poziție bună pentru a-i pune probleme lui Verstappen la start, mulțumită și performanței lui Lando Norris, calificat pe poziția a 3-a. În spatele mașinilor portocalii se află Charles Leclerc, monegascul reușind să obțină locul 4 în calificări. Imediat în spatele său se află Sergio Perez, coechipierul lui Verstappen. Pilotul mexican a fost mai lent cu peste 7 zecimi de secundă față de olandez și va pleca doar din linia a 3-a, alături de Carlos Sainz Jr, câștigătorul cursei din Singapore.

În linia a 4-a se află piloții Mercedes, cu Lewis Hamilton în fața lui George Russell.

Locul 9 a fost obținut de eroul local Yuki Tsunoda, care tocmai și-a prelungit contractul cu echipa Alphatauri și pentru sezonul 2024. Pilotul japonez împarte linia a 5-a cu Fernando Alonso.

Grila de start din afara primilor 10 arată în felul următor: Liam Lawson (11), Pierre Gasly (12), Alex Albon (13), Esteban Ocon (14), Kevin Magnussen (15), Valtteri Bottas (16), Lance Stroll (17), Nico Hulkenberg (18), Zhou Guanyu (19) și Logan Sargeant (20). Trebuie menționat aici că Sargeant a ieșit în decor în prima parte a calificărilor și nu a reușit să stabilească un timp reprezentativ.

Marele Premiu al Japoniei va începe mâine la ora 8:00, ora României.

via Formula 1

Comentarii (2)

  • La Singapore a fost spectacol, „cursă adevărată”. Mai mulți piloți aveau șansa victoriei dar acum ... Poate pentru locurile 2-3-4 (învișilor). Nu poate fi decât un învingător.
    4 8
  • Sa asteptam totusi sfarsitul cursei.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru