Formula E: Avancronică Argentina - spectacolul electric sud-american continuă

de Daniel Popescu
Vineri, 09.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Buenos Aires va găzdui sâmbătă a patra etapă a sezonului de Formula E, la numai câteva săptămâni după cursa din Uruguay.

Esential 12 este numarul virajelor circuitului stradal din Buenos Aires
Sezonul inaugural al Formulei 1, prima competiţie de monoposturi electrice din lume, continuă la sfârşitul acestei săptămâni la Buenos Aires.

Capitala Argentinei marchează startul şi linia de sosire a Raliului Dakar 2015, însă între cele două evenimente găzduieşte în modernul cartier Puerto Madero cea de-a patra etapă a sezonului de Formula E.

Circuit stradal cu 12 viraje

Conform tradiţiei, circuitul de Formula E este realizat pe drumuri publice şi are o lungime de 2.407 kilometri. Pista este presărată cu viraje de viteză medie şi mare, şicane şi arcuri de păr, beneficiază în total de 12 viraje, iar Bruno Senna, unul dintre piloţii Mahindra Racing, anticipează câteva oportunităţi de depăşire.

"Circuitul este o bună combinaţie de viraje. Există o şicană, câteva viraje de mare viteză cu schimbări de direcţie şi o secţiune de mica viteza.

Cred că principalul punct de depăşire va fi zona de frânare din primul viraj sau poate virajul patru sau chiar virajul cinci. De asemenea, s-ar putea depăşi şi în virajul şapte, aşa că există potenţial pentru depăşiri", a precizat brazilianul.

Di Grassi, principalul favorit

Lucas di Grassi este singurul pilot care a terminat pe podiumul de premiere fiecare dintre primele trei runde ale sezonului, astfel că ocupă prima poziţie în clasamentul general cu 58 de puncte.

Pilotul echipei Audi ABT are însă parte de o concurenţă puternică. Sebastien Buemi s-a evidenţiat ca principalul său rival după victoria obţinută în Uruguay şi a urcat pe locul doi, la egalitate cu Sam Bird. Elveţianul are sprijinul echipei e.dams Renault, constructorul francez care supervizează întreaga competiţie, în timp ce coechipierul său Nicolas Prost ocupă locul patru.

Etapa din Argentina marchează debutul competiţional pentru Marco Andretti, care concurează de nouă ani în IndyCar şi care va participa la cursă în monopostul echipei tatălui său Michael Andretti.

El îl va înlocui pe Franck Montagny, care a fost depistat cu cocaină la finalul etapei precedente şi nu mai poate concura în competiţii sportive.

Programul etapei

Întreaga etapă de Formula E va avea loc pe parcursul zilei de sâmbătă, 10 ianuarie. În România, drepturile TV pentru Formula E sunt deţinute de postul de televiziune Dolce Sport. Iată programul complet al etapei de Formula E din Uruguay, conform fusului orar al României: 

Eveniment Ziua Ora Post TV
Antrenamente 1 Sambata, 13 decembrie 13:15 - 14:00 -
Antrenamente 2 Sambata, 13 decembrie 15:30 - 16:00 -
Calificari Sambata, 13 decembrie 17:00 - 18:00 -
Cursa Sambata, 13 decembrie 21:00 - 22:00 Dolce Sport

Comentarii (2)

  • Interesanta cursa .Daca nu ar fi zgomotul motorului electric chiar ar fi de urmarit !!!!
    1 0
  • Mda... nu stiu ce a avut curba aia, dar s-au cam rupt masinile acolo... la propriu :)
    Noroc ca masina chiar e sigura pentru pilot...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru