FOTA discuta marti masurile pentru imbunatatirea spectacolului

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 16.03.2010
Echipele din Formula 1 se reunesc marti pentru a analiza masurile ce vor fi luate pentru imbunatatirea spectacolului din Formula 1.

Publicatia elvetiana Motorsport Aktuell sustine ca reprezentatii echipelor din Formula 1 se vor intruni marti pentru a analiza eficienta noului regulament sportiv pentru sezonul 2010.

Marele Premiu al statului Bahrain a fost criticat inclusiv de cei patru campioni mondiali prezenti pe circuit, care au admis ca spectacolul a lipsit cu desavarsire in prima cursa a noului sezon. McLaren, Red Bull si Mercedes si-au exprimat deja intentia de a introduce doua pitstop-uri obligatorii in cursa, iar aceasta regula ar putea fi aplicata chiar din acest sezon.

Intre timp, Bernie Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, a incercat sa calmeze spritele afirmand ca nu este inca totul pierdut, insa a avertizat echipele ca trebuie sa ofere spectacol pentru fani.

"Nu suntem in panica, nu exista nicio criza in Formula 1. Dar am incercat sa le explic echipelor despre ce este afacerea noastra, si anume curse si divertisment pentru public, nu despre un joc pe computer si despre cine este mai rapid pe un tur de pista", a declarat britanicul, referindu-se la faptul ca timpii realizati in calificari stabilesc in buna masura configuratia finala a clasamentului de cursa.

Ecclestone a adaugat ca regulamentul tehnic al Formulei 1 ar trebui realizat integral de ingineri, in contextul in care aerodinamica monoposturilor impiedica in acest moment crearea unor sanse de depasire.

Credit foto: Red Bull Racing

Via | GMM

Comentarii (7)

  • formula1
    Bernie a avertizat echipele sa ofere spectacol ptr. fani.!!!!!Si echipele imediat vor face tumbe,se vor depasi una pe alta din 5 in 5 sec. la comanda lui Bernie care va sta la butoane. Asta ,clar va trebui sa dispara:nu-l intereseaza decit banii.
    2 2
  • vaaai de noi, SPECTATORII!
    Cum-necum, spectacolul chiar a (cam) fost falimentat! Ca e vb despre restrictii sau bann-uri, e evidenta diferenta de spectacol si adrenalina dintre cursele de acum si cele – sa zicem – de acum 3-4 ani…. Parerea mea e ca cea mai importanta diferenta intre atunci si acum este oprirea dezvoltarii motoarelor si a aerodinamicii. Pai… cum D-zeu sa vedem depasiri daca toate monoposturile sunt NIVELATE fortat?! Pacat, uitati-va la Indy : acolo TOTUL evolueaza si asta se vede clar – AI SPECTACOL! Ce reduceri de cheltuieli, ce limitare a tehnologiei – CA SA CE?! De parca in F1 concureaza toate echipele sub tutela GreenPeace sau… a Vaticanului! “Hai sa fim noi, F1, un exemplu despre cum pastram planeta curata si balansul economiei mondiale…”. Sa fim seriosi, daca e un SPORT CU MOTOR, pai asa sa fie! Se spune(a) ca F1 e “varful” sporturilor cu motor… acum mie imi pare tot mai mult o gluma, foaaarte departe de asa ceva. E putin trista situatia…
    8 1
  • Spectacol
    Din pacate anul asta va trebui sa ne multumim cu ce avem.Este foarte greu sa se mai schimbe ceva in cursul acestui campionat ptr a avea mai mult spectacol pe pista deoarece monoposturile nu mai pot fi modificate substantial.Motoare inghetate,monoposturi mai lungi din cauza rezervoarelor,bugete reduse, toate astea nu au cum sa aduca spectacolul mult dorit.Se poate umbla doar la aerodinamica pe ici pe colo.Totusi eu cred ca daca s-ar permite alimentarea cu combustibil in timpul cursei se poate obtine mai mult spectacol deoarece echipele vor avea strategii diferite in timpul cursei.Eu sper ca FOTA sa ia o asemenea hotarare ptr ca alte variante nu prea sunt.
    2 2
  • cauza
    una din principalele cauze ale depasirilor putine sunt si pilotii care au devenit niste metronoame ... de aceea vedeti atat de multe depasiri in indy si gp2...acolo se greseste mult mai mult
    1 1
  • tech_nic
    uni-s piloti...
    Criteriile spectacolului difera atat de mult, de la unii la alti. Unii sunt piloti si probabil savureaza rezultatele spectaculoase ce ti le ofera anduranta, fiabilitatea-monopostul exploatat cu maxima eficienta. Altii pot fi "aviatori" (piloti!) pe brazda. Savureaza "aratul"! dupa 12-sa zicem tururi. Deci: spectacole si..."spectaculozitati".
    1 0
  • @tech_nic
    Cam da:)
    0 0
  • spectacolul
    numai nenorocitu ala de difuzor este de vina,creaza turbulente si nu permite depasirile
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru