FOTA, pregatita sa anunte revitalizarea F1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 05.03.2009
FOTA va propune joi la Geneva schimbarea formatului de calificari, modificarea sistemului de punctare si schimbarea obligatorie a pneurilor.

Reunite sub umbrela Formula One Team's Association (FOTA), echipele din Formula 1 vor organiza joi la Geneva prima conferinta de presa de la formarea organizatiei.

Sefii echipelor au decis sa apara in public pentru a prezenta un amplu program de revitalizare a Formulei 1 in contextul crizei economice, scopul fiind atat reducerea costurilor, cat si atragerea fanilor catre acest sport.

Echipele s-au intalnit inca de miercuri in Elvetia pentru a analiza propunerile pe care le vor face joi, iar publicatia Autosport a aflat amanunte inedite despre agenda de lucru a FOTA pentru aceasta zi. Principalul speaker al zilei va fi Luca di Montezemolo, presedintele FOTA, in timp ce Ross Brawn va discuta despre aspectele tehnice, Martin Whitmarsh despre aspectele sportive, iar Flavio Briatore despre impartatirea veniturilor din drepturile comerciale.

Potrivit unor surse apropiate situatiei citate de publicatia Autosport, FOTA va propune implentarea unor masuri imediate spre beneficiul fanilor, printre acestea numarandu-se dezvaluirea datelor despre pneuri si realimentarea cu combustibil inainte de cursa si un acces sporit la transmisiile radio.

In plus, echipele vor propune revizuirea sistemului de punctare inca din 2009, insa acest lucru nu are nicio legatura cu sistemul medaliilor propus de Bernie Ecclestone.

Pe termen lung, FOTA isi propune sa implementeze o restrictionare si mai ampla a testelor, redesenarea formatului de calificari si introducerea obligativitatii de a intra la boxe in timpul curselor chiar daca realimentarile cu combustibil vor fi interzise. De asemenea, se vehiculeaza ca FOTA va incerca sa aduca in Formula 1 circuite care sa favorizeze depasirile. In plus, sefii de echipa vor propun standardizarea sistemului KERS incepand din sezonul 2010.

Prima conferinta de presa organizata de FOTA va avea loc la Geneva pe parcursul zilei de joi, iar Automarket va va tine permanent la curent cu ultimele propuneri venite din partea sefilor de echipa.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru