FOTA propune schimbarea sistemului de punctare

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 05.03.2009
FOTA propune acordarea a 12 puncte pentru o victorie in Formula 1, 9 puncte pentru ocupantul pozitiei a doua si 7 puncte pentru ultimul loc pe podium.

FOTA a gazduit joi la Geneva prima conferinta de presa de la fondarea organizatiei, prilej cu care a prezentat mai multe propuneri pentru revitalizarea spectacolului in Formula 1.

Una dintre cele mai importante si interesante propuneri se refera la schimbarea sistemului de acordare a punctelor pentru cursa. Astfel, FOTA propune ca invingatorul unei curse sa fie recompensat cu 12 puncte in loc de 10, in timp ce locul 2 ar obtine 9 puncte, iar locul 3 ar aduna 7 puncte. Locurile de la 4 la 8 ar continua sa primeasca acelasi numar de puncte ca si in prezent.

Mutarea este menita sa mareasca diferenta de puncte dintre primii doi clasati, astfel incat sa sporeasca interesul pilotilor de a obtine victorii in curse. In plus, aceasta idee a fost promovata si de fanii Formulei 1 prin intermediul unui sondaj initiat de FOTA. Organizatia spera ca propunerea facuta in acest sens sa intre in vigoare inca din acest sezon competitional.

O alta propunere facuta de FOTA legata de regulamentul sportiv se refera la dezvaluirea catre public a cantitatii de combustibil cu care pilotii incep cursa.

Astfel, (tele)spectatorii ar putea intelege mai bine strategiile echipelor.

Toate aceste recomandari trebuie aprobate insa de Consiliul Mondial al FIA inainte de a fi adoptate pentru sezonul 2009.

In ceea ce priveste sezonul 2010, FOTA doreste ca echipele sa faca publice mai multe date legate de performantele masinilor, iar cele mai rapide opriri la boxe ar urma sa fie recompensate cu puncte in clasamentul constructorilor. In plus, FOTA propune reducerea unei curse la maxim 250 km, fata de cei peste 300 km din prezent, sau la o ora si 40 minute, fata de cele doua ore alocate in prezent.

Surprinzator a fost faptul ca FOTA nu a propus schimbarea formatului calificarilor, desi au existat numeroase speculatii in acest sens.

Via | FOTA

Comentarii (5)

  • :)
    acest sistem de punctare suna bine:)...dar reducerea nr de km intr-o cursa nu...sper sa nu se ia masura asta:)
    0 0
  • :)))
    Deci mariti imaginea si observati ce prost se imbraca unu dintre manageri :)) da ati ghicit Domenicali...pare un taranoi puc intr-un costum ieftin :)))
    0 0
  • punctaj
    eu as da 8 puncte pt. locul,sa se diferentieze clar castigatorul de restul
    0 0
  • si Briatore vine de la fete...
    ...ca n-a mai apucat sa-si bage toata camasa in pantaloni! :o))))
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Icemanflavi
    Baietii astia sunt manageri geniali si ingineri cel putin la fel de geniali. Dar nu si fotomodele sau creatori de moda. Poate crezi cumva ca ai arata mai bine, ceva ma face sa cred ca esti cam frustrat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru