Franţa va confirma vineri revenirea în calendarul Formulei 1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 29.03.2012
Franţa va oficializa vineri revenirea în calendarul Formulei 1 începând din sezonul 2013 după o absenţă de cinci ani.

Circuitul de la Paul Ricard va găzdui la sfârşitul acestei săptămână a doua etapă a sezonului din competiţia European Le Mans Series, ocazie cu care Francois Fillon, premierul Franţei, a anunţat organizarea unei conferinţe de presă pentru vineri, 30 martie, la ora locală 16:30 (ora 17:30, ora României).

Potrivit presei din Hexagon, principalul scop al conferinţei de presă este confirmarea revenirii Franţei în calendarul Formulei 1 începând din sezonul 2013, cunoscut fiind faptul că negocierile cu Bernie Ecclestone s-au încheiat cu succes, după ce oficialii au acceptat să investească 30 de milioane de euro anual în acest scop.

La sfârşitul lunii ianuarie, singura incertitudine era legată de modul în care Franţa va alterna cursa cu Marele Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps, în condiţiile în care ţara vecina solicitase 5 milioane de euro anual chiar şi în anii în care nu ar fi urmat să găzduiască curse.

Franţa a găzduit ultima oară Formula 1 în sezonul 2008 pe circuitul de la Magny Course, însă cursa a fost anulată în 2009 din cauza dificultăţilor financiare înregistrate de Federaţia Franceză de Motorsport.

Revenirea Frantei în Formula 1 este o veste de bun augur în condiţiile în care circuitele europene înregistrează numeroase probleme financiare, însă efectul negativ va fi că Marele Premiu al Belgiei, una dintre cele mai apreciate etape din calendar, va avea loc doar o dată la doi ani.

Via | AutoHebdo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru