Gene: "Alonso, mai impresionant decât Schumacher"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 02.06.2011
Marc Gene susţine că pe parcursul carierei sale de pilot de rezervă la Ferrari a fost mai impresionat de abilităţile lui Fernando Alonso decât de cele ale lui Michael Schumacher.

Fernando Alonso l-a surclasat pe coechipierul său Felipe Massa încă de la prima apariţie pentru Ferrari la inceptul sezonului 2010 şi este considerat pilotul numărul 1 al echipei.

Chiar dacă insistă că cei doi beneficiază de aceleaşi specificaţii ale monopostului 150 Italia, pilotul de teste Marc Gene susţine că pur şi simplu dublul campion mondial este mai talentat decât colegul său brazilian. În plus, Gene afirmă că Alonso l-a impresionat cel mai mult pe parcursul carierei sale, chiar dacă în trecut a mai lucrat cu piloţi precum Michael Schumacher, Jacques Villeneuve sau Kimi Raikkonen.

"Pot să confirm 100% că atât Felipe cât şi Fernando au la dispoziţie acelaşi material. Dacă rezultatele lui Alonso au fost superioare s-a întâmplat datorită nivelului său ridicat. Nu pot să judec ce a făcut el când a pilotat pentru Renault şi McLaren, dar am lucrat cu campioni precum Schumacher, Villeneuve şi Raikkonen, iar Alonso este cel care m-a impresionat cel mai mult.

Înainte să ajungă la Ferrari aveam aşteptări mari, iar acum, după ce am lucrat cu el, pot să spun că mi-a depăşit toate aşteptările", a declarat spaniolul.

Ferrari a avut un debut modest de sezon în care nu a reuşit să ameninţe supremaţia celor de la Red Bull, însă Gene consideră că inginerii nu trebuie să renunţe prematur la luptă, chiar dacă şansele la titlu scad cu fiecare cursă.

"Este adevărat că diferenţa faţă de Red Bull este semnificativă, chiar dacă mai sunt multe curse. Dar nicio diferenţa nu este insurmontabilă, în special pentru o echipă precum Ferrari. De asemenea, dacă este adevărat că regulamentul pentru anul viitor nu se schimbă prea mult, este util să dezvoltăm în continuare monopostul pentru că aceste îmbunătăţiri se vor putea aplica şi următorului monopost. Filosofia Ferrari este să nu renunţe până când matematica nu arată altceva", a mai precizat el.

Via | GMM

Comentarii (26)

  • Altul care are dreptate. Ce sa-i faci? Daca e cel mai bun pilot din F1. Are si prieteni si dusmani!
    20 16
  • Jacques Villeneuve ??????
    7 8
  • hakkinen
    spaniolul lauda alt spaniol
    atat am avut de spus
    21 8
  • Gigica
    j villeneuve
    Da da ala pe care Scumacher l-a putut bate doar scotandul-l in decor
    13 4
  • gilles villeneuve a pilotat acum 30 ani pt ferrari... jacques villeneuve niciodata (desi isi dorea)... ma intreb daca hamilton va ajung la ferrari ce va ma spune gene!?
    10 6
  • Andrei
    @dany
    Nu te mai intreba atata, o sa ametesti de la atatea intrebari fara raspuns.
    11 1
  • salutare
    sa me i,aginam cum ar arata un film despre Schumcher:va fi foarte frumos in anii de debut in karting si formulele inferioare,plin de controverse in anii din Formula1!Cu ce pot sa ramana tinerii din aacest film?Cu mai nimic,in afara de ceea ce stiau deja de la parinti,si anume ca pentru a reusi,iti trebuie multa munca!
    Relatii personale-0
    Prietenii iin padock-o
    Caracter-0
    Te si intrbi,ar merita facut un astfel de film?
    6 13
  • ctlnmihai
    Gene: "Alonso, mai impresionant decât Schumacher"
    N-am fost fan Schumacher niciodată dar cred că după Senna el rămâne cel mai bun..Alonso este un pilot bun dar atât.. Schumacher n-a iertat în ghilimele niciodată pe pistă niciun adversar cât a dispus de un monopost performant..Și ca atitudine Schumacher dincolo de incidentele în care a fost implicat de-a lungul carierei din 1994 și 1997 este peste Alonso..Nu degeaba i s-a mai spus și baronul roșu,asemănarea cu celebrul Manfred von Richtofen fiind foarte potrivită..Și-n plus el nu și-a renegat niciodată echipele pe la care au trecut...
    13 9
  • @ctlnmihai
    Poate ca tu ai lucrat cu Alonso si Schumacher si stii mai bine. De fapt, ai lucrat ceva cu Alonso aici pe site. Alonso nu si-a renegat echipele si nici n-a fost renegat. Nici macar urecheat ca d-nul Ham. Dimpotriva. Dar tu poti sa debitezi orice, important e sa crezi tu in ceea ce spui si sa fii sanatos.
    11 7
  • nu credeam ca un dmd sa spuna vreodata asa ceva...
    de cand ba esti fan Ferrari, sau de atunci de cand l-au adus pe Alonso?! Incepi sa devii si tu ca unii de la McLada... te credeam categoric diferit.
    In rest doar vorbe pentru presa si un impuls pentru Alonso sa aiba mai mult curaj in cursa de a lupta. Cred ca se oftica ca n-au apucat victoria de la Monaco din cauza insistentei slabe a lui Alonso... pacat ca n-a fost Hamilton, obtinea victoria garantat!
    Vorba veche: "Toamna se numara bobocii". Schumacher nu stiu daca va mai pune in cont ceva dar, el are ceva, cat de restul vom vedea!
    2 7
  • Hamilton obtinea garantat victoria. Pai n-a obtinut-o deja? Daca era in locul lu Alonzo il scotea doar pe Vettel. Nu-i usor sa scoti doi oameni de pe pista.Vivat Hamilton!
    9 1
  • cine e marc gene?=un spaniol
    Domnu alonso a castigat doua campionate sub conducerea lui don flavio briatore!!!.De atunci nu a mai avut loc de altii si nici nu o sa mai aiba pana se va retrage.Daca va mai castiga inca un campionat in viitor inseamna ca m-am inselat in privinta valorii lui si o sa miros a "naiv",asa cum sunt fanii lui de pe acest forum .Nici nu se compara cu Schumi.
    6 10
  • un naiv
    elisa_papushika
    Dar tu cine esti?
    4 4
  • Vettel
    frustaci
    Eu pot sa inteleg frustrarea unor fani ham..inca n-am vazut pe cineva din echipa lui sa aiba o opinie f buna despre el...in afara de vesnicele politeturi marca Button..Acum, mai ales dupa episodul Monaco va fi greu. E grea povara frustrarii, fani meclada...
    5 1
  • @radu
    Cand esti fanul unui echipe indiferent care este aceasta, implicit trebuie sa "sustii" pilotii care piloteaza monoposturile. Eu personal il sustin si pe Massa dar degeaba. Tu in opinia ca fan al echipei Ferrari pe cine ar trebui sa sustin? Pe Schumacher? Nu. Acum e la o echipa rivala.
    8 0
  • ctlnmihai
    Pentru cel care semnează cu@
    N-am lucrat cu Schumacher dar am urmărit F 1... de ceva ani....Și în plus Alonso a vorbit de rău pe Mclaren timp de 2 ani după ce-a plecat de acolo și-n plus și-a turnat și la Fia echipa unde activa ca să-și salveze pielea lui..asta ca să nu -mi aduc aminte că pe vremea când câștiga titlurile cu Renault, declara că nu va pilota miciodată pentru Ferrari.. Dar am mai sps-o eu..așa cum Băse a luat mințile unora înainte de votare așa s-a întâmplat și cu unii fani Ferrari de la venirea lui Alonso..Oricum se pare că Alonso n-a purtat noroc echipei Ferrari până acum..mai lipsește Briatore .la Ferrari și aveți echipa pe care o meritați (unii dintre voi )
    7 5
  • ctlnmihai
    vettel
    Eu ca fan Mclaren aș fi fost frustrat dacă de exemplu Ferrari ar fi fost în frunte acum și nu Red Bull..Postacii de genul tău vor dispare în momentul când favoritul tău nu o să mai aibă rezultate.. De echipa Red Bull nu vorbesc că mai are să egaleze măcar în victorii anii de când Mclaren este în F 1..Ferrari ,Williams, Renault și Mclaren astea sunt echipele care au făcut istorie în F 1..nu Red Bull
    2 1
  • @Andrei
    daca ai chef de balacareala treaba ta...nu ma intereseaza...
    0 0
  • alonso mi-e antipatic, dar asta nu inseamna ca nu-i recunosc valoarea, cred ca este al doilea pilot actual, dupa Hamilton dar inaintea lui Vettel... all time Senna urmat de Schumacher...
    7 2
  • Ieremia
    ctlnmihai
    Scoti din context si exagerezi. Alonso n-a declarat nimic rau nici de Mclaren si nici de Renault. Au fost doua sageti subtile aruncate o data inspre Mclaren dar nimic "nimicitor". Toti fac la fel si au acelasi tip de declaratii. Vrei sa-ti aduci aminte ce spunea Ham in anii trecuti de Mclaren si ce spune acum? Intru si scriu rar aici dar ti-am citit totusi cateva randuri. Ai un laitmotiv, o obsesie aproape convulsiva pe un anumit subiect in rest consistenta ta e zero in postari. Iti place barfa can-can-ul plus tavaleala cu userii. Cred ca ai o viata trista si plictisitoare ma baiete. Te las sa-ti versi frustrarile. Esti un caz patalogic deja.
    2 6
  • serios
    de cand e alonso in F1 din 2002 ce a facut? A avut de trei ori cea mai buna masina si a castigat de doua ori. In rest s-a zbatut in pluton, si a asteptat sa pice para malaiata. Schumacher a fost bun si in 1992 si in 2006. A fost mereu sus indiferent de concurenta. L-a batut pe Senna si pe toti campionii mondiali cu care a concurat. Ei au luat 1, 2 titluri el a luat restul. L-au batut si altii doar cand nu a avut masina. Gene a imbatranit. Si Kimi l-a batut pe fisico muult mai rau decat Alonso. Alonso si-a luat-o si de la Trulli si de la Hamilton. Nu-mi spuneti de Rosberg... Schum nu mai are 25 de ani ...
    2 6
  • ctlnmihai
    Ieremia
    nu mai tristă decât a ta este viața mea..
    0 2
  • @mad79
    Prietene,indiferent cu cine ai tine,daca tu poti sa spui ca despre Schumacher nu ar avea ce sa spuna intr-un film sau ca„ Relatii personale-0
    Prietenii iin padock-o
    Caracter-0” deja ma intreb de ce te uiti tu la formula1??
    Vezi tu,nu conteaza ce si al cui fan esti,tot ce conteaza este te respecti pe tine respectandu-i pe ceilalti.
    Da,sunt fan Schumacher de cand a apartu in F1,dar asta nu ma impiedica sa nu-l admir pe Hamilton pentru tupeul sau,sau pe Vettel pentru viteza pe un tur,sau pe Button pentru calmul sau si stilul curat de a conduce....Dar sa spui ca Schumacher nu are realizari sau ca n-a facut nimic....e prea de tot.Astfel de afirmatii nici nu pot fi catalogate,indiferent de apartenenta fanilor ce le fac.
    9 2
  • serios-numai piloti de f1 sint aici pe site, toti stiti
    Si Kimi si-a luat-o cumplit de rau de la Massa..plus ca in 2007 l-a ajutat sa castige titlul, ordine de echipa, aceleasi...ne laaasi..Il criticati voi pe Gene de parca ati sti cu ce se mananca sportul asta! Bateti din gura si-atat!
    5 3
  • Se pare ca Alonso si-a schimbat psihologul de cateva zile. Noul viitor ex este ... Marc Gene, cel mai bun pilot din toate timpurile si cel mai tare dezvoltator de monoposturi ever.
    Chiar nu il inteleg pe Gene asta: este si vina lui, ca Ferrari se afla cam jos, iar el se da mare cunoscator de piloti.
    4 0
  • Atatea minti atatea pareri
    Pacat ca nu toti au minte si nu i-am putut contabiliza cu ce-au scris ca pareri... Accept negativ de la cei fara minte, pozitiv de la cei cu minte. Hai cu statistica!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru