Genii Capital, interesată să cumpere constructorul Lotus

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 07.02.2012
Genii Capital, proprietarul echipei Lotus, a admis că este interesat să achizitieze constructorul Lotus de la Proton.

Genii Capital a cumpărat echipa de Formula 1 Renault la sfârşitul anului 2009, iar începând din acest sezon a redenumit-o în Lotus, în timp ce constructorul omonim a devenit sponsorul principal al echipei.

Gerard Lopez, preşedintele Genii Capital, a admis că pasul următor ar putea fi achiziţionarea constructorului Lotus de la compania malaeziană Proton, însă a ezitat să spună dacă îşi va duce planurile la bun sfârşit.

"Lotus este un brand grozav. Oamenii au spus că dacă era o ofertă bună am fi fost interesaţi, ceea ce este greşit. Cred că dacă există o metodă prin care compania poate fi cumpărată şi poate avea succes, atunci sigur am fi interesaţi. Avem brandul Lotus pe monoposturile noastre, aşa că există un ataşament emoţional."

"De asemenea, există încrederea că unele lucruri pe care le face Lotus sunt corecte în termeni de maşini. În ansamblu, cred că am arăta interes dacă credem că putem face un lucru bun prin cumpărarea companiei", a declarat Lopez pentru agenţia de presă Reuters.

Informaţiile au apărut în presă după ce conglomeratul DRB-Hicom a ajuns la o înţelegere pentru a achiziţiona 42.7% din acţiunile Proton şi a anunţat ulterior că este interesată sa vândă Lotus Group.

Constructorul britanic este deţinut de Proton din 1996.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru