Germania rămâne fără cursă de Formula 1 în sezonul 2015

de Daniel Popescu
Miercuri, 18.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hockenheim a exclus varianta de a găzdui un Mare Premiu în 2015, astfel că Germania nu se va mai regăsi în calendarul Formulei 1, deşi are programată o cursă pentru 19 iulie.

Esential 19 curse va avea sezonul 2015 al Formulei 1 dupa eliminarea Marelui Premiu al Germaniei
1960 este ultimul sezon in care Germania nu a gazduit nicio cursa de Formula 1
52.000 de spectatori au fost prezenti la cursa de la Hockenheim de anul trecut
Calendarul Formulei 1 a scăzut oficial de la 20 la 19 curse prin eliminarea Marelui Premiu al Germaniei, care era programat în 19 iulie, între etapele de la Silverstone şi Hungaroring.

▶ Calendarul Formulei 1 pentru sezonul 2015

Conform principiului rotaţional introdus în 2007, Marele Premiu al Germaniei din acest an ar fi trebuit să fie găzduit de Nurburgring, însă circuitul înregistrează numeroase probleme financiare. Partenerii de la Hockenheim, care au găzduit cursa anul trecut şi urmează să o organizeze din nou în 2016, au încercat să preia răspunderea găzduirii etapei şi pentru acest sezon, însă discuţiile cu Bernie Ecclestone nu au avut în cele din urmă nicio finalitate.

"Nu mai avem nicio speranţă ca o cursă de Formula 1 să aibă loc aici.

Am făcut tot ce am putut în ultimii ani pentru a face fanii fericiţi. Timpul pentru a organiza o cursă aici a expirat. Altfel, calitatea evenimentului ar fi avut de suferit", a declarat Georg Seiler, şeful circuitului de la Hockenheim, pentru publicaţia Bild.

Seiler se referă la faptul că Hockenheim nu şi-a permis să suporte şi în 2015 numeroasele pierderi pe care le generează cursa în ultimii ani. În 2014, la cursa de la Hockenheim au asistat doar 52.000 de spectatori, în ciuda faptului că Nico Rosberg a devenit primul pilot german care a câştigat o cursă în Germania cu un monopost german după mai bine de 80 de ani.  

2015 va fi astfel primul sezon după 1960 în care Germania nu găzduieşte nicio cursă de Formula 1.

Via Bild

Comentarii (9)

  • Eu nu am reusit niciodata sa inteleg cum vine asta, in Formula 1...
    Traseele sa plateasca pentru ca monoposturile sa vina sa uzeze pista.

    Ma degraba Ecclestone sa fi scos bani pentru inchirierea pistelor....
    20 0
  • klausnake
    Incet dar sigur,acest bosorog expirat distruge tot ceea ce a insemnat F1.
    Total de acord cu JugaruGabi,si eu l-as pune mai degraba pe smochinitul asta retardat sa plateasca pentru a-si aduce el monoposturile,nu sa platesc eu ca sa le aduca...
    7 0
  • pai se gandeste bernie ca daca ar fi invers nu ar fi bine pt buzunarele sale.chiar ca a distrus competitia.atata noroc ca a plecat vettel la ferrari si alonso la mclaren si macar o vreme mai au pt ce sa se uite fanii la f1.dar trece repede si senzatia asta si se trezeste mumia fara public si audiente
    6 0
  • ayrton4ever
    wow... asta chiar pare a fi inceputul sfarsitului pt F1... doi campioni mondiali (McLaren) la 4 sec pe tur de lider, Marele premiu al Germaniei scos din calendar... pfff, chiar cand Mercedes domina... hard times ahead :(
    3 0
  • Oare cine va urma dupa Germania?
    0 0
  • Belgia & Ungaria cel mai probabil... :(
    2 0
  • Daca nici nemtii nu-si permite o cursa de F1, atunci chiar ca sunt probleme.
    Si cand ma gandesc ca la un moment dat Germania asigura doua curse pe an, Marele premiu al Germaniei si Marele premiu al Europei, dar pe atunci era nebunia Michael Schumacher si Ferrari. Se pare ca acum, cu toate ca au un motor Mercedes si vre-o 2 piloti de top germani, tot nu este suficient ca sa reediteze acele timpuri.
    Ce sa mai zici atunci de tari ca Ungaria sau Austria atunci?
    Cine mai urmeaza? Italia ....Anglia?
    Se pare ca F1 moare odata ca ramolirea lui Bernie.
    6 0
  • Belgia nu va iesi in curand din calendarele F1. Din cate cunosc, acum 1 an s-a semnat prelungirea contractului pentru inca vreo 5 ani.

    La fel si cu circuitul Canadei...
    0 0
  • Claudiu
    @sumi7 se pare ca Italia urmeaza ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru