Germania, Ungaria și Olanda se alătură negocierilor pentru noul calendar al Formulei 1: sezonul ar putea începe în 5 iulie în Austria

de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool
Miercuri, 29.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Germania, Ungaria și Olanda au confirmat că negociază prezența în noul calendar al sezonului 2020 al Formulei 1, care cel mai probabil va începe în 5 iulie în Austria.

Calendarul Formulei 1 pentru sezonul 2020 începe să prindă din ce în ce mai mult contur, cel puțin în privința circuitelor interesate să găzduiască curse.

Într-un interval de numai 24 de ore, reprezentanții circuitelor de la Hockenheim, Hungaroring și Zandvoort au confirmat că negociază prezența în noul calendar alături de Austria, Marea Britanie și Spania.

Circuitul de la Hockenheim nu era inclus în calendarul inițial al sezonului 2020, însă oficialii afirmă că au inițiat deja discuții pentru a găzdui o cursă în acest an. "Pot să confirm că suntem în discuții. Am vorbit despre cum ar putea avea loc o cursă, dar nu am discutat despre date, condiții sau contracte. Nu am mers atât de departe", a declarat Jorn Teske, CEO-ul circuitului de la Hockenheim.

Între timp, oficialii circuitului de la Hungaroring consideră că Ungaria poate găzdui cursa în 2 august, conform planificării inițiale, însă sunt deschiși și la alte date.

"Suntem în contact zilnic cu Formula 1 și suntem pregătiți să organizăm Marele Premiu al Ungariei în 2 august.

Dar suntem deschiși la tot felul de soluții. Modul în care va avea loc este dincolo de controlul nostru și depinde de situația în care va fi țara noastră", a declarat Zsolt Gyulay, CEO-ul circuitului de la Hungaroring.

Nu în ultimul rând, Zandvoort este interesată să rămână în calendar în ciuda amânării etapei din luna mai, însă numai dacă costurile vor fi suportate de Formula 1.

"Vorbim de sume foarte mari de bani, așa că depinde cât de adânci sunt buzunarele celor din Formula 1", a precizat Jan Lammers, reprezentantul circuitului de la Zandvoort.

Pentru moment, cel mai plauzibil scenariu este ca Austria să găzduiască două curse în 5 și 8 iulieDe asemenea, în iulie ar urma să aibă loc două sau trei curse pe circuitul de la Silverstone, printre care și cea planificată anterior pentru 19 iulie. De asemenea, Spania și-a anunțat intenția de a găzdui o cursă în sezonul 2020.

Via Motorsport, Autosport, RTL

Comentarii (1)

  • Costel
    is toate premisele pentru un semestru doi de vis in F1 ,

    pauza fortata de covid fiind repede data uitarii tocmai de grija FIA catre o abundenta a curselor cum n-o fost niciodata in marele circ iar in toata aceasta forfota organizatorica , ispititoare pentru orice devorator autentic de motorsport taman aparitia Germaniei pentru asumarea rolului de gazda pentru macar o reprezentatie a lui sebastian vettel, notoriul si singurul discipol autentic a lui Michael Schumacher, o reusit intr-atat sa ma surprinda si binedispuna incat sa-mi fac aparitia si sa salut public echidistanta minimala generata de liberty media si care musai ca obliga pentru ca cei doi pretendenti la titlul mondial sa-si etaleze aptitudinile incontestabile si-n cursele de casa ale fiecaruia dintre ei
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru