Glock, incert pentru Marele Premiu al Japoniei

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 03.10.2009
Toyota va decide duminica daca ii va permite lui Timo Glock sa concureze in Marele Premiu al Japoniei, in functie de starea de sanatate a germanului dupa accidentul suferit in calificarile de la Suzuka.

Timo Glock a suferit un accident sever in calificarile pentru Marele Premiu al Japoniei, fiind spitalizat in urma unor taieturi usoare la piciorul stang si a durerilor resimtite la spate.

Germanul a efectuat analize cu raze X, iar rezultatele initiale sugereaza ca nu are nimic grav nici la spate, nici la piciorul stang. Chiar daca starea de sanatate a pilotului german este buna, Toyota a anuntat ca va decide doar in dimineata zilei de duminica daca Glock se va pozitiona pe grila de start de la Suzuka.

In cazul in care Glock nu va primi unda verde din partea FIA pentru a concura la Suzuka, Toyota va incerca sa convinga forul mondial sa ii permita pilotului de rezerva Kamui Kobayashi sa debuteze oficial in Formula 1. Regulamentul sportiv interzice unui pilot de rezerva sa concureze in cursa de duminica in cazul in care acesta nu a participat la ultima sesiune de antrenamente libere sau in calificari. Totusi, Kobayashi ar putea concura printr-un acord special al FIA, iar Toyota este dornica sa utilizeze un pilot japonez in cursa din propria sa tara.

Toyota a confirmat prin vocea presedintelui John Howett ca, potrivit informatiilor telemetrice preliminare, accidentul lui Glock nu are la baza o defectiune mecanica.

Astfel, este posibil ca accidentul sa fi fost produs in urma unei erori de pilotaj.

F1 CHAMP: In cazul in care va concura in Marele Premiu al Japoniei in locul lui Timo Glock, Kamui Kobayashi nu va fi introdus in concursul F1 CHAMP si, prin urmare, nu va primi puncte indiferent de performanta realizata in cursa. De asemenea, nici Toyota Racing nu va fi punctata pentru eventualul rezultat obtinut de Kobayashi pe circuit.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • eroare de pilotaj ?
    dar in imaginile prezentate se vede clar cum Timo roteste volanul spre dreapta iar rotile ramin nevirate.Am revazut de citeva ori imaginile si problema e clara-ruperea directiei.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru