Glock: "Upgrade-urile vor demonstra eficienta tehnologiei CFD"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 26.02.2010
Timo Glock sustine ca urmatoarele upgrade-uri implementate de Virgin Racing vor demonstra calitatile tehnologiei CFD.

Monopostul Virgin Racing este primul din istoria moderna a Formulei 1 care a fost realizat integral prin intermediul tehnologiei computerizate Computational Fliud Dynamics (CFD).

Reactiile specialistilor din Formula 1 nu au fost favorabile, iar Adrian Newey, unul dintre cei mai cunoscuti designeri din competitie, si-au afirmat scepticismul pentru proiectul demarat de echipa britanica. Cu toate acestea, Timo Glock, pilotul de referinta al Virgin Racing, sustine ca avantajul principal al tehnologiei este determinat de rapiditatea cu care echipa va fi capabila sa introduca upgrade-uri.

"Pana acum nu am avut probleme. Am adus cateva upgrade-uri aerodinamice care au lucrat de la bun-inceput, iar acesta este un lucru pozitiv. Dar cred ca va fi foarte interesant cand vor sosi upgrade-urile importante", a declarat germanul pentru publicatia Autosport.

"CFD opereaza putin mai rapid decat tunelul de vant. Multe lucruri dezvoltate in tunelul de vant au nevoie de mult timp pentru a fabrica componenta si pentru a o testa.

Lucrurile merg mult mai repede cu CFD, dar inca trebuie sa le demonstram oamenilor ca aceasta tehnologie functioneza", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • Oare ?
    .....asa sa fie ?Chiar e la fel ca in STAR TREK ??????
    0 0
  • Branson si al lui monopost.."virgin":)
    Branson viseaza cu ochii deschisi, feedback-ul digital e o treaba, ala fizic alta treaba. Sper sa aiba o masina suficient de sigura pe circuit astfel incat sa nu pericliteze siguranta celorlati concurenti. Lotus e de departe cea mai buna masina din lotul noilor veniti in F1.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru