GP2, interesată să se transforme în noua competiţie Formula 2

de Daniel Popescu
Marti, 21.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizatorii GP2 sunt deschişi la posibilitatea transformării competiţiei în noua Formula 2 pregătită de FIA.

FIA lucrează la un amplu proiect de reconfigurare a competiţiilor inferioare din lumea sporturilor cu motor care vizează readucerea la viaţă a Formulei 2.

Până în prezent, forul mondial nu a anunţat care sunt planurile concrete în această privinţă, însă noua competiţie ar urma practic să intre în concurenţă directă cu GP2 şi Formula Renault 3.5. Oficialii GP2 analizează însă posibilitatea să transforme competiţia în Formula 2, în cazul în care vor primi o ofertă în acest sens.

"În funcţie de detaliile ofertei, ne-am putea uita la ea şi am putea fi interesaţi. Ar putea avea sens şi trebuie să vedem exact care ar fi regulamentul ofertei şi modul în care ar lucra, dar cu siguranţă am analiza. Dacă obiectivele noastre sunt comune, nu există niciun motiv pentru care să nu facem asta, dar pentru moment nu ştim", a declarat Bruno Michel, şeful competiţiei GP2.

GP2 pregăteşte lansarea unui nou monopost şi a unui nou motor pentru sezonul 2017, care ar putea coincide cu relansarea Formulei 2.

Anterior, au existat speculaţii despre o posibilă fuziune intre GP2 şi Formula Renault 3.5, întrucât ambele competiţii sunt diluate din cauza numărului ridicat de locuri disponibile.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • Daca se gandesc sa refaca Formula2... de ce au mai desfiintat-o la sfarsitul lui 2012?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru