Grosjean, entuziasmat de noul monopost Lotus

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 10.02.2012
Romain Grosjean şi-a exprimat satisfacţia pentru calităţile monopostului Lotus după ce a testat noul E20 pe circuitul de la Jerez.

Romain Grosjean a continuat parcursul bun al coechipierului său Kimi Raikkonen în a treia zi de teste de pe circuitul de la Jerez şi a fost cel mai rapid dintre piloţii care au utilizat un monopost pentru sezonul 2012.

Departe de a fi impresionat de timpul stabilit, francezul este încântat de modul în care simte monopostul în viraje şi de posibilitatea de a forţa potenţialul acestuia la limită datorită menevrabilitatii foarte bune.

"M-am bucurat de această zi foarte mult. Maşina este bună pentru pilotaj, aşa că încercam să muncim şi să îmbunătăţim pentru a vedea ce putem face până la calificările de la Melbourne. Cred că acest monopost este mult mai previzibil de pilotat, iar manevrabilitatea este foarte bună în virajele de mare viteză. Poţi cu adevărat să ai încredere în monopost şi să forţezi limita."

"Iar dacă faci o greşeală nu este o mare problemă şi nu pierzi controlul volanului. Este un punct bun de plecare. Poţi să ai încredere în monopost, ceea ce este foarte important pentru a fi rapid.

Este cu adevărat ceea ce vrei să ai când eşti în Formula 1. Dacă nu ai încredere nu poţi obţine acele ultime zecimi de secundă", a declarat el.

Totuşi, Grosjean a admis că timpul foarte bun stabilit joi se datorează în mare măsură cantităţii scăzute de combustibil pe care a avut-o în rezervor în acel moment.

"Am avut ceva benzină în rezervor. Am avut suficientă benzină pentru acel tur. Monopostul arată bine pe pistă şi este bun de pilotat", a adăugat el.

Declaraţiile lui Grosjean vin la numai două zile după afirmaţiile asemănătoare făcute de Raikkonen cu privire la manevrabilitatea monopostului Lotus.

Via | Autosport

Taguri: Grosjean, Lotus

Comentarii (3)

  • Senilu
    Bravooooo!
    Era de asteptat ca baietii astia sa faca treaba ca lumea
    5 0
  • Maisanatoscucapu
    dincolo de placutele impresii prima cursa ne spune cam pe unde este fiecare echipa
    6 0
  • ovidiu150882
    lotus f1
    sper ca cei de la lotus sa faca o figura frumoasa si sa se bata pentru podiumuri constant, de ce nu o victorie -doua, mai mult nu cred ca se poate anul acesta... vom vedea.Raikkonen merita o masina competitiva pentru a-si demonstra talentul. Multa bafta !!!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru