Grosjean, suspendat în cursa de la Monza după accidentul din Belgia!

de Daniel Popescu
Duminica, 02.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Romain Grosjean nu va putea concura în Marele Premiu al Italiei din cauza accidentului provocat imediat după startul cursei de la Spa-Francorchamps.

Esential 1 cursa va absenta Romain Grosjean din Formula 1 din cauza accidentului provocat in Belgia
10 pozitii pe grila de start a fost penalizarea primita de Pastor Maldonado
Comisarii de cursă de la Spa-Francorchamps au luat duminică una dintre cele mai dure decizii din Formula 1 din ultimii ani, după ce i-au interzis lui Romain Grosjean să participe la Marele Premiu al Italiei de la sfârşitul săptămânii viitoare şi l-au amendat cu 50.000 de euro.

Pilotul echipei Lotus a provocat un accident în lanţ în startul cursei din Belgia după ce a intrat în monopostul lui Lewis Hamilton, amândoi ricoşând apoi în Fernando Alonso şi Sergio Perez, toţi cei patru piloţii fiind nevoiţi să abandoneze.

Comisarii de cursă au considerat ca francezul a pus în pericol integritatea corporală a unor piloţi care luptă pentru titlul mondial, în contextul în care monopostul său a trecut la numai câţiva centimetri de capul lui Alonso.

Am avut un start foarte bun şi apoi...

BUM! A fost finalul cursei.

Romain Grosjean
Pilot Lotus
"Comisarii privesc acest incident ca pe o gravă încălcare a regulamentului care a avut potenţialul de a răni alţi piloţi. I-a eliminat din cursă pe pretendenţii la titlu. Comisarii au notat că echipa a admis că acţiunea pilotului a fost o greşeală extrem de serioasă şi o eroare de judecată. Nici echipa, nici pilotul nu au făcut apel la aceasta penalizare", au precizat comisarii într-un comunicat de presă.

Potrivit regulamentului sportiv, Lotus are posibilitatea de a numi un înlocuitor pentru Grosjean în Marele Premiu al Italiei, iar alegerea cea mai probabilă este pilotul de rezervă Jerome D'Ambrosio, care anul trecut a concurat pentru Virgin.

"Sunt mulţi piloţi în zonă care caută o echipă, dar prima oară îl vom lua în considerare pe D'Ambrosio, al treilea pilot al nostru. Are cele mai mari şanse să piloteze monopostul, dar trebuie să vorbesc cu el. Am nevoie de câteva lucruri şi apoi vom vedea", a precizat Eric Boullier, şeful Lotus.

MALDONADO, DUBLA PENALIZARE PE GRILA

La rândul său, Pastor Maldonado a fost penalizat cu 10 poziţii pe grila de start a cursei de la Monza pentru două infracţiuni distincte.

Prima penalizare de cinci poziţii a fost dictată pentru că pilotul echipei Williams a "furat" startul, plecând de pe grilă cu câteva secunde înainte de stingerea steagurilor roşii.

În mod obişnuit, o astfel de infracţiune este pedepsită chiar în cursa respectivă cu un drive-through, însă Maldonado abandonase deja în momentul deciziei în urma unui acroşaj cu Timo Glock. Venezueleanul a fost considerat vinovat şi pentru incidentul cu pilotul echipei Marussia, motiv pentru care a primit o nouă penalizare de cinci poziţii, urmând astfel să fie retrogradat cu 10 locuri în Marele Premiu al Italiei.

Via FIA

Comentarii (9)

  • Foarte bine!!!
    36 5
  • seby9626
    Deci in primul rand,pedeapsa pe care a primit-o grosjean este normala,pt ca putea sa puna in pericol viata altor piloti,dar totusi acest accident a animat cursa.Hai sa fim seriosi ca in ultimul an ,nu am mai avut un start de cursa atat de nebun ca acesta.Ii urez lui grosjean multa bafta si data viitoare sa gandeasca un lucru de 2 ori inainte de a-l face.
    21 23
  • li-a luat cam mult comisarilor sa-si dea seama cit de periculos este stilul de pilotaj al lui Grojean...el nu este la prima actiune de acest gen,mai are pe constiinta sa mai multe abandonuri de anul acesta....regretabil este faptul ca comisarii au reactionat abia atunci cind el a provocat abandonul pilotilor implicati in lupta pentru titlu,pentru ei cei de la mijlocul clasamentului nu cam conteaza
    24 10
  • jugarugabi
    "stingerea steagurilor roşii."

    De cand se aprind si se sting steagurile?
    6 0
  • burghila
    Si-n alta ordine de idei... cum vine asta cu "a pus în pericol integritatea corporală a unor piloţi care luptă pentru titlul mondial"? Daca punea in pericol integritatea corporala a pilotilor din coada plutonului fapta ar fi fost pedepsita altfel??
    11 1
  • lorand
    grojean e posedat la volan, in afara monopostului zici k e un mielusel
    5 1
  • Cu toate ca azi era sa se termine rau pentru unii dintre piloti, masura asta nu inseamna nimic pe termen lung. Da, acum este un sut in dos pentru Grosjean dar nu cred ca masura asta va limita numarul de acrosaje de la start. Intotdeauna vor fi piloti care vor incerca sa depaseasca pe unde este extrem de dificil. Cei care vor reusi vor fi eroi iar cei care nu vor fi catalogati asa cul il catalogati acum pe Grosjean, Nu ii iau apararea ci spun doar ca trebuie luate masuri de protectie suplimentare pentru ca incidentele nu vor disparea.
    9 7
  • andrei
    si daca pleca cu cateva secunde, era grav si departe tare, e un sport in care te lupti cu timpul, ar trebui sa stii ca o secunda e mult, daramite cateva secunde
    8 0
  • In fotbalul cand ii rupi picioarele unui adversar si il scoti din meci primesti rosu si nu mai joci vreo 3 meciuri sau chiar 6-10 in cazuri grave. In F1 scoti din cursa 3 piloti si primesti suspendare o etapa si o amenda care pentru baietii astia cu salariile lor e un fleac. Pentru astia 50 000 Euro e un ceas in minus...
    O modificare a regulamentului prin care sa i se interzica echipei sa mai participe timp de 1-2 etape cu a doua masina pe grila, ar fi mult mai buna. Astfel echipele ar avea mai multa grija cui sa-i dea un volan intr-un sezon, si nu tuturor descreieratilor care matura pista.
    8 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru