Grosjean, tentat să folosească setările lui Raikkonen în Australia

de Daniel Popescu
Vineri, 01.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Romain Grosjean a dezvăluit că ar putea utiliza setările lui Kimi Raikkonen în debutul sezonului din cauza faptului că ploaia de la Barcelona îl împiedică să testeze corespunzător monopostul Lotus.

Romain Grosjean şi-a exprimat joi seara frustrarea pentru ploile de pe circuitul de la Barcelona din această săptămână, care l-au împiedicat să evalueze setările pentru monopostul Lotus.

Francezul a efectuat luni doar o muncă de evaluare a unor componente aerodinamice, printre care şi sistemul DDRS pasiv, însă nu s-a concentrat deloc pe timpi şi a terminat pe ultima poziţie a clasamentului. Din acest motiv, el spune că nu se simte pregătit pentru noul sezon, mai ales că şi ziua de vineri este afectată de ploaie.

"Nu prea mă simt pregătit. Am petrecut mult timp util pentru echipă şi pentru monopost, dar în mod normal ultima sesiune este pentru pilot, pentru a lucra cu inginerii şi pentru a avea setări de bază pentru Melbourne. Şi în principiu din cauza vremii de joi şi vineri asta este imposibil. Sper că într-un fel vineri va fi uscat pentru a lucra la unele lucruri pe care vrem să le testăm şi pe care nu le putem face într-un weekend de cursa", a declarat el.

Urmareste Automarket
Coechipierul său Kimi Raikkonen va testa pentru Lotus sâmbătă şi duminică, zile în care circuitul va fi uscat în absenţa ploilor.
De aceea, Grosjean afirmă că este tentat ca în Marele premiu al Australiei să folosească setările finlandezului pentru monopost.

"Este posibil, dar întotdeauna este mai bine să afli unele lucruri pe baza propriilor tale simţuri. Dar din fericire nu suntem prea departe în termeni de setări datorită lui Raikkonen. Ştim cum a fost anul trecut şi ar trebui să fim în regulă. Dar când nu utilizezi setările tale nu este la fel", a mai precizat el.

Via SkySports

Comentarii (3)

  • Meserie,Raikkonen asta cu toate ca zice lumea ca mai trage cite o vodca,dar e meserie !!!
    10 2
  • Nu putem nega ca le are cu bautura, dar nici ca-i un pilot de valoare! Cel mai corect ar fi sa-l privesc ca pe un maramuresean ce le trage cu palinca dar in acelasi timp munca sa depusa de-ar fi fost facuta de un orasean a 2-a zi nu se mai putea ridica din pat din cauza febrei. Fiecare cu poftele lui... asa ca haideti sa nu-i patam talentul. Button, Alonso, Hamilton si Raikonen sunt pilotii (ce concureaza in prezent) considerati de mine ce-i mai de valoare, ordinea nu conteaza!
    7 2
  • perfect de acord cu voi.multi spun ca trage la masea ,da asa e, dar pana la urma care e problema?cumva alearga in curse beat sa puna viata celorlalti in pericol?vedeti ca si talent pur e de departe cel mai talentat,vedeti cum a ajuns in formula1
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru