Gutierrez şi Maldonado se acuză reciproc de producerea accidentului din Bahrain

de Daniel Popescu
Luni, 07.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Esteban Gutierrez şi Pastor Maldonado se acuza reciproc de producerea accidentului care a culminat cu rostogolirea de două ori a pilotului Sauber în cursă din Bahrain.

Am fost complet surprins că Maldonado, care ieşise de la boxe, a intrat direct în mine.

Esteban Gutierrez
Pilot Sauber
Esteban Gutierrez a fost protagonistul celui mai spectaculos accident din ultimii ani, după ce s-a rostogolit de două ori în cursa din Bahrain după ce a fost lovit în plin în partea laterală a monopostului de către Pastor Maldonado.

Pilotul echipei Sauber spune că nu putea face nimic pentru a evita impactul, întrucât nu l-a văzut pe venezuelean.

"Cel mai important lucru este că sunt în regulă. Au făcut toate verificările la spital şi totul este bine. În privinţa accidentului, am fost complet surprins că Maldonado, care ieşise de la boxe, a intrat direct în mine. Cu siguranţă am fost în faţa lui. Am intrat în viraj, am fost lovit dintr-o dată şi m-am rostogolit. Nu puteam face mare lucru", a declarat el.

Trebuie să ne uităm din nou la ceea ce s-a întâmplat cu Gutierrez, pentru că se pare că nu era pe traiectoria ideală în primul viraj.

Pastor Maldonado
Pilot Lotus
În schimb, Maldonado susţine că Gutierrez este vinovat pentru producerea accidentului, întrucât nu a abordat traiectoria ideală pentru primul viraj.

"Trebuie să ne uităm din nou la ceea ce s-a întâmplat cu Gutierrez, pentru că se pare că nu era pe traiectoria ideală în primul viraj.

Poate a ratat punctul de frânare, cine ştie. Eu eram deja în viraj şi nu am mai avut ce să fac. Sigur, este dificil de înţeles că venea de la boxe şi aveam pneurile reci. Cred că a avut mult ghinion şi este bine că a putut ieşi teafăr din monopost", a precizat el.

Comisarii de cursă au considerat că Maldonado este vinovat de producerea accidentului. Pilotul echipei Lotus a fost penalizat cu 10 secunde în timpul cursei, a primit cinci poziţii de penalizare pe grila Marelui Premiu al Chinei, dar şi trei puncte de penalizare pe superlicenţă.

Via F1Zone

Comentarii (12)

  • ce idiot maldonado ala...a avut noroc maldonado cu banii lui taicasau ca mai se plimba el prin F1 dar ar trebuie banat,evident a fost vina lui
    20 3
  • ar trebui sa primeasca cel putin o interdictie de cursa
    5 pozitii pe grila e irelevant ... oricum termina calificarile printer ultimii
    mai are tupeu sa-l scoate pe Gutierez vinovat ... :))))) ce idiot
    G.Lopez ar trebui sa-si gaseasca in alta parte cei 35 mil de USD si lui Maldonado sa-i dea contractual in mana si CIAO!!!
    23 2
  • C Long
    Maldonado e cu vaca :)
    18 2
  • da.e cu vaca.
    14 1
  • Mai ramenea sa zica ca nu i-a acordat prioritate de dreapta.
    22 2
  • Dupa comentariu lui Maldonado (in sensul ca nu si-a dat seama cat de penibil este) ar fi trebuit sa primeasca pedeapsa dubla fata de cat a primit, sau un ultim avertisment inainte de a parasi formula 1. Este grav ce a facut si de 10 ori mai grav ca nu a realizat ce a facut, putea sa iasa rau de tot din acel impact.
    6 0
  • ...macar de ar fi pus si maldonado niste frane sa iasa putin fum din pneuri, dar .....
    8 1
  • Maldonado si Grosjean echipa de foc ...
    8 0
  • JugaruGabi
    Cand am zis ca Maldonado a fost cea mai proasta alegere pentru F1 si Lotus, ca e un idiot, am primit degetele rosii si in jos... nah poftim.
    7 0
  • ...inca o prostie doua si la sigur fug toti sponsorii ca soarecii de dust. Buna alegere au facut... inca n-au ajuns la ideia ca le-ar trebui piloti experimentati si nu bani. Si tot vad echipa asta an de an ca iese in evidenta cu cite o gafa de acest gen. O sa tinjeasca dupa Hulkenberg.
    3 0
  • pif666
    clar ca gutierez nu are nici o vina. maldonado iesea din pitlane. insa sunt convins ca nu a facut-o cu rea intentie. numai ca a fortat intrarea in curba si cauciucurile si franele fiind reci,nu l-au mai ajutat. e corecta decizia comisarilor. un gest stupid ,de neinteles pentru care plateste in opinia mea..suficient. colegi de mai sus par cam duri cu el. a gresit si punct
    nu uitati de grojean anul trecut cand nu avea cursa fara sa intre in cineva . si nu a fost atat de rau penalizat. si din punctul meu de vedere trebuia scos din a mai participa 5-10 curse .
    3 0
  • JugaruGabi
    @pif666: din păcate, Grosjean s-a invatat minte, pe când Maldonado insista in prostie. Trebuie făcut ceva si cu asta, cum l-au pus la punct si pe francez. Mie pedeapsa mi se pare justificata, dar trebuiau 10 locuri pe grila. Ricciardo a fost penalizat mai tare pt ceva mai putin periculos...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru