Hakkinen: "Raikkonen îl va învinge pe Alonso datorită stilului de pilotaj"

de Daniel Popescu
Vineri, 17.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mika Hakkinen anticipează că Fernando Alonso va fi surclasat de Kimi Raikkonen în sezonul 2014 datorită stilului de pilotaj al finlandezului mai bine adaptat la noile motoare turbo.

Cred că stilul de pilotaj al lui Raikkonen este cu adevărat perfect pentru aceste motoare turbo.

Mika Hakkinen
Dublu campion mondial
Fernando Alonso a fost considerat pilotul numărul unu al Scuderiei Ferrari de la sosirea la echipă în 2010 în detrimentul lui Felipe Massa, însă ar putea întâmpina dificultăţi să-şi păstreze această poziţie neoficială în sezonul care va începe în lună martie.

Spaniolul va împărţi garajul Scuderiei cu Kimi Raikkonen, despre care dublul campion mondial Mika Hakkinen afirmă că are un stil de pilotaj mai bine adaptat la specificaţiile motoarelor turbo V6 de 1.6 litri care vor debuta în competiţie.

"Cred că stilul de pilotaj al lui Raikkonen este cu adevărat perfect pentru aceste motoare turbo. Alonso forţează prea mult, aşa că anticipez că Raikkonen îl va învinge", a declarat finlandezul în cadrul unui editorial publicat pentru Ilta-Sanomat.

Urmareste Automarket
În plus, Hakkinen a explicat motivele pentru care Raikkonen a ales să părăsească Lotus în favoarea unei reveniri spectaculoase la Ferrari şi scoate în evidenţă resursele financiare pe care le au italienii.

"Toată lumea ştie că Ferrari are resurse uriaşe pentru a se dezvolta pe parcursul sezonului.

Dezvoltarea nu se va opri, chiar dacă unii ingineri buni pleacă. Iar Raikkonen nu trebuie să fie îngrijorat din cauza parţii financiare, pentru ca Ferrari are tot ce trebuie", a mai precizat el.

Via GrandPrix247

Comentarii (35)

  • Alonso este cel ce este stresat....a uitat de mult cum este sa ai un coleg egal sau mai bun!
    31 17
  • tractor
    ramane de vazut, dar eu nu cred ca raikkonen este mai rapid decat alonso
    28 30
  • pablo256r
    Ciudata ratiune: pilotaj potrivit cu motorul turbo.
    Eu credeam ca ansamblul pilot + monopost + echipa conteaza cat e de bun nu ansamblul motor + pilot.
    Inteleg ca e tot finlandez ca si Kimi dar explicatia pare cam ciudatica.
    22 20
  • "Alonso forteaza prea mult" Pai cand ai tractorul ala de Ferrari, ce vrei sa faca? Sa taie gazonul de langa circuit?
    Apoi nu stim noi, cei care ne uitam la F1, cat forteaza Alonso. Asta stie doar Alonso si inginerii sai.
    Faptul ca Alonso forteaza prea mult nu e un lucru care sa ne faca sa credem ca Alonso va fi depasit de Raikkonen. Cum Formula 1 se bazeaza mai mult pe capacitatea de a rezista, Alonso stie foarte bine sa reziste cu ceea ce are sau cu eventuale probleme. Are maturitatea necesara, are experienta slava domnului si o echipa in spate care-l vrea campion. Cred ca la "supravietuire" in timpul cursei, Alonso se pricepe cel mai bine, iar o greseala sau o problema pare ca nu-l scoate din ritm si isi pastreaza concentrarea. E un adevarat profesionist care isi face treaba cat de bine poate, in fiecare cursa.

    Bine ca Raikkonen a avut colegi "egali". Cine? Massa? Si-o cam fura de la Grosjean, si cred ca si-o fura mai mult daca nu se opera.
    29 23
  • GrosJan
    intotdeauna am crezut ca nu se pot face predictii clare cand vine vorba de piloti de top. Ramane de vazut. Unii au tendinta de a-l considera pe Massa ca referinta, dar forma pilotilor nu e constanta basca daca mai sunt reveniti dupa accidentare.

    Imi place stilul lui Kimi, sper sa castige Kimi "lupta" asta, i-am urmarit pe amandoi (tv cam) dar din cate am putut sa observ, sunt chestiuni din stilul meu (pe sim) care seamana mai mult cu stilul lui Alonso (nu la fortare ma refer, altele, nu intru in detalii).
    Cu toate acestea raman 'antifanul' lui Alonso sper sa ia bataie serios, dar daca nu o va face tot o sa-l consider in urma lui Hamilton iar cu Vettel e si aia o alta poveste neverificata.
    20 16
  • GrosJan
    nu vine si Lorenzo sa ne spuna de ce se va impune Alonso?
    Cred ca Mika stie ce spune, are consideratiile sale pertinente, dar si el a spus ca 'crede'

    Raikkonen de cand a venit in F1 crede ca stilul sau e cel mai eficient si ca e cel mai rapid. La debutul sau in F1, dupa ce a vorbit cu Mika, a fost intrebat de ziaristi daca a incercat sa-l stoarca pe Mika de secrete. Raikkonen a spus ca nu, nu are rost, ca au stiluri diferite, ca au vorbit despre altceva...
    13 4
  • mirel_f1
    Cred ca Raikkonen are un plus fata de Alonso,numai sa vedem ordinele de echipa pe cine favorizeaza,care dintre ei e in gratiile echipei se stie ca ,Ferrari e renumita si din acest motiv balanta se va inclina in favoarea unui pilot din pacate,speram sa nu fie asa si sa i lase sa se lupte cu sanse egale la titlu,oricum FERRARI are in acest an cel mai bun duet de piloti cotati cu sanse egale ,ramine de vazut ce poate si monopostul si cit de performant e...
    19 4
  • GrosJan
    nu pot sa bag mana in foc pentru asta, dar cred ca Mika s-a gandit la faptul ca motoarele turbo au "lag", o mica intarziere la accelerare pana intra cu adevarat in functiune turbocompresorul. Si atunci Alonso jaba se grabeste, trebuie sa fie piloteze 'inteligent' sa mentina motorul in turatie, ceea ce Kimi face in mod natural. Am pus inteligent in ghilimele ca nu are de fapt de-a face cu inteligenta, odata ce ti-ai format un stil cam cu ala mori. Mai poti incerca sa te adaptezi dar stilul nu se schimba.
    20 4
  • daca Kimi va fi in urma lui Alonso, Ferrari nu va avea nici pe departe cea mai buna linie de piloti, mai bine cauti la Mercedes asa ceva
    5 20
  • lasa @pablo socotelile, tu mereu ai crezut multe (eronate). Mai explica de ce greseste Mika!! Hai ca vreau sa citesc ce mai debitezi!
    13 5
  • "ansamblul pilot + monopost + echipa conteaza cat e de bun"

    tu ai vise stravechi cu ordine de echipa. Uite asa, termenul echipa din socoteala a facut ca Alonso sa fie mai bun decat Massa in Hockenheim 2010. S-a clasat mai in fata, clar a fost mai bun. Sa speram ca echipa isi va aduce aportul la valoarea lui Alonso, dar asa il va depasi doar pe Kimi (in clasament) ca altii isi vor vedea de titluri
    7 10
  • Daca tot vorbiti de ordine de echipa, vorbiti si de Interlagos 2007. Raikkonen fara Massa nu mai era in viata sa campion. Oricum nu mai ia niciun titlu. Asta e ca Hunt, traieste din amintiri. Are talent, dar n-are cap. Sa nu mai aducem in discutie 2008 cand Massa s-a impus lejer in fata sa, iar Kimisor petrecea cand avea un monopost foarte bun.
    13 17
  • Prea multa rautate fata de Kimi.Niciodata ,dar niciodata Massa nu a fost mai bun decit Kimi.
    14 6
  • si cand avea Kimi monopost foarte bun (atunci cand petrecea) nu avea si Massa? Am auzit mai multe variante despre declinul lui Kimi: a plecat Todt, s-a trecut la slick (in 2009), bautura si femei, lipsa motivatiei. Cert e ca s-a impus in fata lui Massa atunci cand a dat totul sa ia macar un titlu cum zicea ca nu ii trebe mai multe
    7 3
  • Am spus-o si ma repet: Raikkonen e un pilot foarte talentat. Poate e cel mai bun din generatia lui,dar e capricios. E genu' de persoana care nu accepta sfaturi, nu pare interesat de nimic. Asta s-ar putea sa-i coste pe Ferrari. Sincer, lu' Raikkonen ii lipseste motivatia.
    12 6
  • pablo256r
    256br
    Nu ai inteles nimic din ce am scris. De exemplu echipa iti schimba pneurile dar unul din mecanici nu reuseste sa-ti puna roata la loc asa ca stai in pitlane cam cu 2 secunde in plus. Ce ai insinuat tu e fara nici o acoperire.
    91Schumi06
    Ai dreptate. Kimi e un talent innascut. Are insa cateva probleme. Nu este comunicativ cu echipa, nu serveste simulator (desi aici am vazut ca mai nou cel de la Maranello e pe placul lui) si nu este constant. Nu pot sa trag concluzii din sezoanele anterioare petrecute la Lotus (Kimi vs Grosjean) pentru ca nici coechipierul lui de la Lotus nu a fost costant.
    Cred ca punctul forte al lui Alonso este constanta. Scoate cat se poate din monpost fata de alti piloti. Poate Kimi scoate mai mult?
    Habar nu am. Sint foarte curios daca ... da!
    Oricum doar Ferrari va avea de castigat daca va fi asa.
    11 4
  • ba eu am inteles foarte bine, tu nu intelegi. Ca sta 2 sec in plus sau ca ia pe unu sa treaca altu nu are de-a face cu pilotajul si cu cat este de bun pilotul la pilotat. Alea sunt chestiuni extra, nu tin efectiv de el, nu il fac mai bun decat este, doar poate sa-i aduca o victorie in plus, dar repet, nu inseamna ca a pilotat mai bine daca i se schimba pneul mai repede

    " ansamblul pilot + monopost + echipa conteaza cat e de bun"

    deci nu, ca iti face si iti drege echipa nu face pilotul mai bun efectiv. Si da, exista pilotaj (mai) potrivit pentru motorul turbo, un pilot poate fi mai bun pe un motor turbo, asta da tine de pilot, de pilotaj
    5 3
  • Asta credeti voi "pilot+monopost+ bla bla bla"
    Kimi crede altfel - vodka+vodka=sampanie la sfarsitul cursei. Daca Iisus a transformat apa in vin, Kimi transforma vodka in sampanie. Totusi cred ca acum o da pe Limoncello. Si Alonso saracul a dat-o pe Sange de taur. N-as zice ca e sange, mai repede altceva. Taur sa fie. Vorba aceea, e mai bine sa fie taurul in fata ta decat in spatele tau. Stie spaniolul ce stie. Nu degeaba spaniolii sunt mari toreadori.
    5 11
  • @Pablo

    Kimi detine recordul clasarilor consecutive in puncte (sezoanele 2012-2013)
    eu zic ca e la fel de constant ca si Alonso,
    si poate exact acesta a fost motivul ca l-au adus la Ferrari
    ei vor titlul la constructori
    9 0
  • Doamne cate pareri ! Oricum noi nu stim inca cine este mai bun, dar vom afla la sfarsitul sezonului cu siguranta.
    6 0
  • nu e taur, e rusoaica. Si nu e (chiar) sange, e aproximativ altceva. Si intr-adevar, taurul a fost mai mereu in fata lui Alonso, dar nu asta a urmarit Alonso, nu prea a avut incotro
    0 2
  • pablo256r
    Soxy
    Da, acum Kimi detine recordul clasarilor consecutive in puncte.
    Nu uita insa ca si Alonso era foarte aproape acum doua sezoane sa bata recordul. Doar ca a intervenit in cursa de la Spa un pilot pe nume Grosjean care a cam macelarit tot ce a prins in fata lui. Si dus a fost recordul.
    Eu nu am spus ca ar fi unul sau altul mai bun. Dar afirmatia ca Alonso ar fi mai slab datorita unui motor turbo mi se pare hazardata.
    Vedem oricum in cca 2 luni cam pe unde stam.
    7 6
  • GrosJan
    stai linistit pablo, ca asa cum am zis mereu nu exista predictii sigure, nici cei mai buni precum Mika nu pot sa dea un verdict sigur dinainte, daca ar putea orice ecipa ar merge la sigur cu echizitiile nu ar mai fi piloti subestimati sau tepe de piloti.
    Poate ca Alonso are talente ascunse pe turbo sau poate ca l-ar bate Kimi oricum, pe orice masina. Dar e adevarat ca sunt posibile chestiuni precum din cauza unor anumite aspecte tehnice sa nu se inteleaga deloc pilotul cu masina. Un exemplu e Melandri care nu s-a inteles deloc cu Ducati in 2008, l-a batut Stoner de l-a zvantat din cauza asta. Pe alte motociclete s-a descurcat bini di tat.
    2 0
  • e foarte posibil ce a spus Mika. Cum F1 va ramane o perioada buna pe turbo, Alonso poate sa isi faca de pe acum bagajele de plecare definitiva din F1. Nici in FIA GT nu ar fi loc, sepere ca si acolo se merge pe turbo, cel putin la clasa prototip din cate stiu eu. Sau cel putin are si Alonso o scuza..
    8 11
  • ilies&co
    si Mika asta nu are ce face ... i-a cam bagat in sperieti pe fanii lui Alonso ... acestia asteapta acum cu ingrijorare inceputul sezonului :))))
    9 5
  • Jugarugabi
    Vorba multa, saracia omului. Mai asteptati si voi aproape 2 luni si vedeti ce se va intampla.

    Eu unul nu stiu ce se va intampla, dar stiu ca vreau sa il surclaseze Raikkonen pe Alonso.
    11 7
  • Mika tine partea finlandezului, ce omite Mika dar o spun multi altii din F1 este ca Alonso este unul din pilotii care isi adapteaza cel mai usor stilul de pilotaj din toata grila. Este unul din marile atuuri ale spaniolului, pe langa talent si multe altele. Il va manca pe paine pe Raikkonen. Cu regret pentru fanii lui.
    12 10
  • @ferr1 Din cate stiu Kimi a avut ceva coechipieri de valoare. L-a avut pe Montoya, l-a avut pe Coulthard si i-a cam facut pe ambii. In plus, cand si-a cam furat-o de la Grosjean? Iti sugerez sa te uiti la clasamentul sezonului ce tocmai a trecut vezi diferenta de puncte si ia in calcul si cursele la care nu a participat.
    11 5
  • @Nadal
    "unul din pilotii care isi adapteaza cel mai usor stilul de pilotaj din toata grila"

    unul din ... ? Nasol pentru el, inseamna ca mai sunt si altii ...
    puteai sa zici ca e pilotul care bla bla cel mai usor stilul, dar normal ca asta conducea la intrebarea "de unde stii?" Chiar si asa, de unde stii ca e unul din pilotii care isi adapteaza cel mai usor stilul de pilotaj din toata grila? "Presupun" ca esti un fin observator al stilului sau, nu ar strica sa (incerci sa ne) impartasesti si noua din aceasta gramada de cunoastere
    Mare ti-e gradina ... astia nici nu au idee cum se alege trasa optima dar se pricep in detaliu la stilul lui Alonso in particular ... huh
    2 3
  • nepoate ai cam spus tu ce voiam sa spun si eu.evident ca parerile sunt impartite ,e normal sa fie asa.de cand kimi era la mc larren si alonso la renault prin 2004-2005 de atunci astept sa i vad in sfarsit pe amandoi in aceeasi echipa.era frustrant sa l vad pe alonso cand castiga pe ghinionul altora.amandoi au ajuns la maturitate ,era interesant sa i vad in tineretea lor unde kimi era mult dar mult mai agresiv.cine se intreaba de coechipierii lui kimi sa se gandeasca la cei ai lui alonso.alonso a avut unul singur si a si plecat dupa primul an cu hamilton ,un hamilton care nu spunea nimic pt nimeni ,un tanar la debut.cand vreodata se compara fisichela a lui alonso cu montoya a lui kimi.asa ca fiti ponderati si asteptati cursele.ele vor vorbi de la sine ,sper ca echipa ferrari sa i lase sa se bata si sa nu avantajeze pe niciunul
    5 1
  • @fgfg Intr-adevar, e destul de dificil sa se faca o prognoza cine va fi mai bun. Amandoi sunt piloti de exceptie, nimic de zis si parerile sunt subiective in functie de preferinte. Mie unuia imi place Kimi si cand a fost de laudat l-am laudat, iar cand cand nu, am fost primul care sa spuna ca a mers ca o ciubota. Si iti mai dau dreptate intr-un punct. Mi-ar fi placut sa fie Kimi din perioada McL, cel foarte agresiv. Chiar daca a castigat un titlu cu Ferrari, consider ca cei de acolo l-au "stricat".
    4 1
  • @fgfg 1. Hamilton nu era un nimeni in 2007. Era campion in F3 - il batea pe Sebica pe unde il prindea -, campion in GP2.
    2. In 2007 Alonso nu s-a luptat cu Hamilton ci cu echipa McLaren care il sustinea pe britanic. daca mclaren se comporta la fel si in anii 80, probabil senna sau prost nu mai castigau titluri, ci doar unul dintre ei.
    3. Alonso clar n-a castigat cu noroc. Diferenta fata de urmaritorii sai era prea mare ca s-o pui pe noroc. Noroc a avut Kimi in 2007 cand i-a cedat Massa primul loc. Noroc a avut Vettel in 2010 sau 2012. Astea sunt titluri cu noroc.
    4. Daca masina iti cedeaza, clar ala nu-i ghinion. Fiabilitatea e o conditie foarte importanta in F1. Nu ai monopost fiabil, inseamna ca echipa n-a construit o masina de top.
    5, Massa e mai bun decat Montoya si Coulthard.
    6. Raikkonen n-are mentalitatea marilor campion. E un pilot talentat si atat. Poate la 30 de ani i-a mai venit mintea la cap. Cine stie?!
    7. Chiar daca Alonso va fi in fata lui Raikkonen, sau invers, asta nu demonstreaza nimic. Ambii au demonstrat deja ca au calitatile lor. Acum trebuie sa demonstreze ca trebuie sa ramana la Ferrari, iar pentru asta trebuie sa castige titluri. Altfel... 2015 - Newey la Ferrari, da, fara Vettel :P Ce rost ar avea sa-i dea Montezemolo 30 de mil lui Vettel cand il ia pe Newey, face o masina +2 sec si il pune pilot pe Hulkenberg care se multumesc cu 5-10 bulioane? Bine, Montezemolo mai face si greselile sale, a facut destule, probabil va fi risca si cu Vettel si abia astept circul cand Vettel cu Ferrari va fi unde e Alonso astazi.
    2 8
  • @ferr1
    Ferr1, get a job! :))
    2 2
  • ciprian
    sunci....bai baiatule tu realizezi ce spui..de unde tia venit tie ideea ca alonso nu se va descurca pe motor turbo..crezi ca un pilot cu experianta lui care nu uita a pilotat V12 in formula 1 adevarata masina de f1 nu jucariile astea,precum si V10 care a fost si ala ok pana a intrat in 2009 v8....te mai intreb odata ce te face sa crezi ca nu se va adapta ..vorbesti asa de parca sar muta la moto gp asa mare tam tam faci..stai linistit ca toti piloti se vor adapta ca sunt profesionisti nu chibitzi...si ma bag si in treaba asta cu kimi..kimi e un pilot obraznic..care place la toata lumea chiar si mie il stimez si imi place...orice echipa de la inceput are pilotul 1 si pilotul 2..depinde in ce postura a venit si atunci o s avedem care pe care bate..
    0 0
  • narcys
    salutare tin cu ferrari ca multi dintre voi pt mine nu conteaza cine este mai bun as vrea sa vad chiar un campionat tare cel mai bun sa castige imi plac amandoi piloti va salut
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru