Hamilon, entuziasmat de perspectiva unor curse echilibrate cu Ferrari

de Daniel Popescu
Marti, 29.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton susţine că este entuziasmat că sezonul 2016 va fi unul mai echilibrat după progresele înregistrate de Ferrari în timpul iernii.

Mercedes a câştigat Marele Premiu al Australiei prin intermediul lui Nico Rosberg şi a ocupat locul doi prin Lewis Hamilton, însă Ferrari a demonstrat o formă foarte bună în special la start şi în prima parte a cursei.

De altfel, Mercedes a triumfat mai ales datorită unei strategii mai bune în alegerea pneurilor, iar Hamilton consideră că sezonul 2016 se anunţă unul pasionant pentru fani.

"Vor fi curse în care vom fi cu câteva curse în fruntea Ferrari, curse în care vom lupta roată la roată şi curse în care ei ar putea fi în frunte. Nu ştim, iar asta este entuziasmant. Am un sentiment bun cu privire la ritmul meu. Am fost în frunte tot weekendul până la startul cursei, aşa că sunt încrezător pentru Bahrain", a declarat el.

Urmareste Automarket
Sezonul 2017 se anunţă şi mai spectaculos că urmare a schimbărilor prevăzute pentru regulamentul tehnic.
Acestea vor permite monoposturilor să fie cu 5 secunde mai rapide, însă Hamilton avertizează că acest lucru nu va schimba nimic în modul de desfăşurare a curselor.

"Cred că avem nevoie de mai multă aderenţă mecanică şi de mai puţină aerodinamică pentru a ne putea apropia şi ataca. Dacă ne dau 5 secunde pe tur datorită aerodinamicii nu se va schimba nimic, pur şi simplu vom pilota mai rapid. Vorbesc ca cineva care iubeşte sportul şi cursele. Nu am toate răspunsurile, dar ştiu că schimbările pe care le vom face nu vor îmbunătăţi cursele", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (11)

  • Anakonda
    La cum urlai in casca catre ingineri ca nu puteai trece de Max Verstapen,nici nu vreau sa ma gandesc ce minte limpede poti avea stiind ca stai sa inspiri noxele de la macaronari pe sub viziera,asta daca nu ti pregateste Toto asternutul de starleta plangacioasa daca mai ratezi startul si ti mai baga germanofinlandezu de Nikusor dosu la inaintare atunci sa te vad ENTUZIASMAT!
    22 19
  • Asta speram si noi, sa vedem curse si dueluri pe pista, ca in vremurile bune!
    25 0
  • Primul adversar al lui Hamilton e Rosberg. Daca il bate atunci iese din nou campion. Chiar daca sunt aproximativ egale masinile Ferrari si Mercedes eu mizez pe Hamilton. Vettel nu are plusul necesar pentru a-l invinge pe Lewis. Luate pe ansamblu Mercedes ca echipa este peste Ferrari. Din toate punctele de vedere. Vor fi curse pe care Ferrari cu Vettel le vor castiga dar titlul nu.
    19 8
  • Hammy se joaca cu mintile fanilor rosii :))), imi place cand ii vad cum isi iau avant si spera....an de an....Ei pot doar sa ridice manutzele rosii....:)))
    12 18
  • bernie
    Iar a iesit ca paduchele in frunte...Il credeam mai inteligent...Hamiltoane tata nu poti avea aderenta mecanica mai mare fara aerodinamica..Care aerodinamica poate fi implementata pe masini in mai multe feluri in functie de regulament...De pilda in anii 2000 se putea depasi la aspiratie datorita aerodinamicii... Acum cativa ani era exact invers...Adica pilotii nu mai puteau stapani masina imediat in spatele altui monopost tot datorita aerodinamicii...Toate astea se intampla din cauza schimbarilor de regulament dar tu nu vrei aderenta mecanica cu ajutorul aerodinamicii de frica concurentei..M-am lamurit de valoarea si "intelighenta" ta si de cat de multa fizica ai invatat la scoala...La fel ca toti ceilalti piloti si tu esti un pilot bun daca ai o masinape stilul tau de pilotaj...
    13 11
  • serban
    Dacă îl entuziazmează atât de tare "concurența", ar fi trebuit să accepte ca RBR să primească motoare Mercedes ... să fi văzut atunci concurență ... că nu mai termina mai sus de trei-patru ! Așa însă poate fi entuziasmat cât cuprinde, fără prea multe riscuri. Ipocrit de rasă !
    10 6
  • serbane daca tot esti rasist si antihamilton nu inteleg de ce nu esti si antiformula1 ...ca tot spui ca un pilot cu 3 tilturi mondiale este ipocrit, una peste alta are 3 titluri cu doua echipe. probabil si cele doua echipe sunt tot ipocrite ...de rasa.
    7 8
  • @simpaticus
    la fel a spus si anul trecut inaintea cursei din malaysia, si dupa cursa uitase...
    12 1
  • In Malaysia nu a existat duel Vettel-Hamilton pe pista pt. ca Mercedes si-au risipit orice sansa la victorie cu strategia gresita si din cauza asta a reactionat atunci Lewis asa.Hamilton cand pierde din cauza lui(vedeti in Australia) recunoaste si este pasnic iar cand pierde din alte motive este normal sa se supere si in plus hai sa recunoastem ca toti fac la felsi probabil unicul pilot care are reactii exagerate la infrangeri este Rosberg(care anul trecut dupa cursele din China si SUA a depasit cu mult limitele bunului simt).
    Inteleg ca multi tin cu vitelul rasfatat dar ar fi cazul sa dispara subiectivismul
    9 5
  • serban
    @simpaticus Cred că erai trei sferturi adormit când ai postat comentariul ... se poate înțelege, poate că ai avut o zi grea, poate ora era prea târzie pentru copii ... probabil de aici și legătura perfectă dintre prefectură și spusele tale.
    5 0
  • rommy f1
    Contractul lui Hamilton la MB prevede sa câştige tot fără adversari, anul acesta au apărut adversarii, avea dreptate un coleg că hamilton în pluton este varza, să zică merci lui ferrari ca ia luat foc maşina lui Raikkonen, dar şi pentru greşeala lui Vettel. NU SUNT FERRARIST. Felicitări NICO.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru