Hamilton a abandonat în Singapore din cauza unei cleme metalice

de Daniel Popescu
Luni, 21.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a dezvăluit că abandonul suferit de Lewis Hamilton în Singapore a fost provocat de cedarea unei cleme metalice.

Esential 41 de puncte este avansul pe care il mai are Lewis Hamilton dupa abandonul din Singapore
4 este locul pe care concura Lewis Hamilton inainte de aparitia defectiunii tehnice
Lewis Hamilton concura pe locul patru în Marele Premiu al statului Singapore în momentul în care a pierdut brusc din puterea motorului şi a fost depăşit succesiv de toţi ceilalţi piloţi.

În cele din urmă, britanicul s-a retras la boxe, iar Mercedes a dezvăluit la finalul cursei că defecţiunea tehnică a fost provocată de o clemă metalică.

"A fost o componentă minoră, o clemă de metal care s-a rupt şi a avut un efect major. Clema era pe un ansamblu de componente pe care le ţinea împreună şi apoi a sărit, ceea ce a căzut pierderea de putere. Da, a fost o ciudăţenie. Am utilizat acest design pentru clemă de mult timp. Este o bucată tipică de metal şi a cedat.

Motorul lui Hamnilton nu ar trebui să aibă nicio problemă", a declarat Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes.

Acest ultim aspect este important în condiţiile în care Hamilton foloseşte în prezent a treia unitate de propulsie începând cu Marele Premiu al Italiei, în timp ce coechipierul său Nico Rosberg a ajuns deja la a patra unitate. Diferenţa dintre cei doi a scăzut la 41 de puncte după cursa din Singapore în care Rosberg a obţinut locul patru.

Hamilton s-a retras la boxe la propria sa sugestie cu scopul de a conserva motorul pentru următoarele curse şi consideră că a luat decizia potrivită.

"Cursa mergea foarte bine, dar apoi motorul a pierdut cu uşurinţă jumătate din putere, aşa că eram foarte lent. Eram ultimul, Sebastian Vettel avea o jumătate de tur în faţa mea, dacă nu mai mult, aşa că, chiar dacă puterea ar fi revenit la normal şi aş fi forţat, aş fi pierdut un motor. Poate că aş fi obţinut un punct, dar nu cred, pentru că nu poţi depăşi aici", a explicat britanicul.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • serban
    Imediat după cursă spunea (pe ESPN) că, dacă nu abandona, ar fi avut șanse mari la victorie, pentru că în ultimul stint ar fi avut super softuri, față de cei din față, care au avut softuri și ar fi putut trece de ei ! Când vorbea cu mintea acasă, atunci, când "ar fi putut depăși", sau acum, când pe circuitul ăsta "nu poți depăși" ? Dacă ... poate că ... s-ar fi putut să ...
    11 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru