Hamilton admite că Mercedes trebuie să progreseze în regim de cursă

de Daniel Popescu
Luni, 15.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a evidenţiat că Mercedes nu are încă un monopost suficient de competitiv în regim de cursă, după ce în China a pierdut locul doi în favoarea lui Kimi Raikkonen.

Esential 4 este pozitia pe care o ocupa Lewis Hamilton in clasamentul general cu 40 de puncte
49 de puncte a castigat Kimi Raikkonen in acest sezon, cu numai trei mai putine decat liderul Sebastian Vettel
Lewis Hamilton a plecat din pole position în Marele Premiu al Chinei, însă a fost depăşit de Fernando Alonso în turul cinci, iar ulterior a pierdut şi lupta cu Kimi Raikkonen pentru poziţia a doua.

Pilotul echipei Mercedes este mulţumit de a doua clasare consecutivă pe podiumul de premiere, însă avertizează că monopostul W04 are nevoie de îmbunătăţiri.

"Nu sunt sigur unde pierdem timp, dar ritmul general nu a fost unde trebuie şi cu siguranţă există câteva zone ale monopostului pe care trebuie să ne concentrăm. Avem câteva update-uri şi trebuie să continuăm să îmbunătăţim. Trebuie să aflăm unde pierdem timp, să încercăm şi să reuşim să îmbunătăţim", a declarat britanicul la finalul cursei de la Shanghai.

Dezamăgirea lui Hamilton de a termina cursa pe locul trei este cu atât mai mare cu cât Raikkonen a fost implicat într-un duel cu Sergio Perez în urma căruia şi-a avariat partea frontală a nasului monopostului.

Deşi admite că defecţiunea l-a costat la stabilitate, finlandezul nu crede că aceasta a fost decisivă în stabilirea rezultatului final, întrucât într-o astfel de situaţie ar fi schimbat componentă.

"Am vrut să schimb nasul, dar cred că băieţii s-au uitat la aripa faţă la primul pitstop şi probabil s-au gândit că am pierde prea mult timp. Nu ştiu exact, dar monopostul a fost ok. Am fost surprins că nu s-a deteriorat prea mult, întrucât l-am lovit destul de tare pe Perez. Am fost puţin surprins că nu am avut mai multe probleme, dar monopostul a fost un pic subvirator şi am distrus pneurile faţă din această cauză", a explicat fostul campion mondial.

Comentarii (1)

  • BALATESCU
    IN REGIM DE CALIFICARI STAU FOARTE BINE MAI TREBUIE LUCRAT IN REGIM DE CURSA , ORICUM MONOPOSTUL ESTE SUPERIOR FATA DE ANUL TRECUT !!!
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru