Hamilton afirmă că Ferrari este ajutată de unele "trucuri": "Au avut un ritm mai bun în Belgia"

de Daniel Popescu
Luni, 27.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton susține că Ferrari are o serie de "trucuri" prin care Sebastian Vettel a reușit să-l învingă în cursă din Belgia, însă ulterior a afirmat că se referă strict la elemente care contribuie la creșterea performanțelor.

Victoria lui Sebastian Vettel în cursa de la Spa-Francorchamps a generat o nouă declarație controversată din partea lui Lewis Hamilton.

Pilotul echipei Mercedes a plecat din pole position, însă a fost depășit în primul tur de rivalul său și a afirmat la finalul cursei că Ferrari are "câteva trucuri pe monopost".

Aparent, remarca sa a fost făcută cu aluzie la speculațiile că Ferrari nu respectă regulamentul tehnic, în special în privința sistemului hibrid al unității de propulsie, în ciuda faptului că FIA nu a găsit elemente incriminatorii. Întrebat ulterior la ce s-a referit mai exact, Hamilton a explicat că "trucurile" reprezintă inovații legale care contribuie la îmbunătățirea performanțelor.

"Cu toții avem diverse trucuri. Este doar un cuvânt pentru ceva special. Nu știu ce este pe monopostul lor și nu spun că fac ceva ilegal. Este doar ceva care aduce un spor de performanță", a precizat el.

În plus, Hamilton a admis că monopostul Ferrari a înregistrat performanțe mai bune decât Mercedes pe tot parcursul cursei, ceea ce a și determinat echipa germană să opteze pe final pentru setări care să conserve motorul.

"În ambele stinturi, Vettel a avut un ritm ceva mai bun decât mine.

Spre finalul primului stint a părut că ne apropiem un pic, că sunt capabil să-l ajung, dar în cele din urmă nu a avut niciun sens să forțez. Făcea timpi pe care nu eram capabil să îi ating", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (24)

  • SIMPLE MINDS
    Ferrari a *inceput* sa-i capteze atentia cu atat mai mult cu cat Mercedes a venit la Spa cu upgrade la propulsor . Cred ca singura varianta care avantajeaza Mecedes la Monza este cea intalnita ieri la Silverstone in Moto GP .:-)))
    27 5
  • De asta nu-mi place Hamilton - are gura mare, ham-ham aici, ham-ham acolo
    Si el ce a avut din 2014 pana anul trecut?
    37 9
  • Păi dacă nu știi mai bine taci din gură și nu mai arăta cu degetul, nu mai acuza, că așa riști să fi tu acuzat sau cel puțin privit pe sub sprâncene!
    14 9
  • Ha,ha,ha...
    "Romanismele" nu au granita, hotu' striga hotii... :)))

    Sa spuna "merci" ca a reusit sa adune punctele din ultimele trei curse cu dansul ploii....
    18 7
  • Daca nu-si taiau craca de sub picioare, Ferrari aveau un avantaj confortabil fata de MB.
    Ham sa zica mersi ca are 17 puncte avans si nu e la 25-30 in spate.
    Dar vorba cuiva de aici, hotii striga hotii!
    25 8
  • "Făcea timpi pe care nu eram capabil să îi ating" - Hamilton > Pai nu erai mah tu batman batman =)) . Ce se mai oftica echipa MB acuma, hai sa ne punem pe plans ....
    7 4
  • Ce de trucuri aveau si cei de la Force India ca daca nu era Vettel sa-i blocheze treceau si ei de Hamilton. Din pacate nu stie sa piarda, prea s-a obisnuit sa fie primul. Abia astept sa-l vad de acum incolo de la P2 in jos. Fanii Hamilton vad ca sunt potoliti, fara DRS a trecut Vettel de Hamilton de parca era o masina Williams :))
    18 6
  • Daca nu au controlat aia de la Fia masina Ferrari si in c...r.
    Hamilton nu stie sa piarda si cu declaratiile astea se face de ras si isi sifoneaza imaginea de mare campion.
    13 6
  • bush g
    "Cu toții avem diverse trucuri. Este doar un cuvânt pentru ceva special. Nu știu ce este pe monopostul lor și nu spun că fac ceva ilegal. Este doar ceva care aduce un spor de performanță"

    E o declaratie cat se poate de ok. Am impresia ca voi cititi doar titlul si apoi comentati.
    6 13
  • @bush g: Ham nu stie sa piarda, vezi comportamentul lui cand nu e pe varf de podium. Chiar nu este un comportament al unui campion mondial. Declaratiile lui, si cei de la Mercedes fac aluzii permanente la ilegalitatile Ferrari, dar fara dovezi retracteaza imediat, dar lasa in aer iluzia ilegalitatilor.
    Si ca sa ramanem la subiect, Mercedes a avut ilegalitati dovedite. Sa nu mai vorbim de blocarea regulamentului ani de zile cand ei erau in avantaj. Ce intelegeri aveau ei cu Bernie... nu mai ei stiu, dar FIA era in postura de a cunoaste toate monoposturile, si a blocat dezvoltarea acestora inainte de a fi puse pe pista, deci a avantajat clar Mercedes, in cunostinta de cauza.
    Acum se pare ca Ferrari a descoperit o varianta mai buna de a exploata regulamentul, si hop Mercedes acuza. NU e o imagine buna pentru ei.
    16 2
  • E foare probabil ca podiumul din Belgia sa se repete la Monza si atunci sa vezi acuzatii din partea lui Hamilton. Asta cu "unele trucuri" e doar incalzirea. Ma asteptam mai degraba la acuzatii din partea lui Toto, insa cine stie ce se va intampla la Monza ?
    12 2
  • bush g
    Deocamdata reiese doar ca presa incearca sa atraga cu titluri de can can apoi o drege in continutul articolului.
    7 2
  • Robert
    Pai daca ne gandim la ce a fost in ultimii ani, ham a avut trucuri si-n sosete, nu mai zic de masina. No hammer time.
    8 2
  • @bush g
    Truc, DEX : "manevra abila prin care se mascheaza realitatea ; siretlic, stratagema, viclenie intrebuintata pentru atingerea unui scop".
    Prost, DEX : "om lipsit de inteligenta, fara judecata, fara minte, intr-un singur cuvant, hamiltonist".
    10 3
  • Ultima stire vine... de la Mercedes... care a dezvoltat monopostul actual exclusiv pentru Hamilton, de aia Bottas nu reuseste sa lupte pentru victorii. Si tocmai la echipa care nu folosea ordine de echipa...
    7 1
  • bush g
    Daca vrei sa faci vreo branza, ar trebui sa arati explicatii pentru cuvintele din engleza folosite de Hamilton. Degeaba arati din DEX. Asta daca vrei sa nu pari 'hamiltonist'.
    3 3
  • Nu confundati directia de dezvoltare a unui monopost cu ordinele de echipa. Sunt lucruri diferite chiar daca servesc aceluiasi scop. Pana la urma nu e ceva gresit sa dezvolti pentru un anumit pilot cata vreme pilotul ala iti aduce titluri. Cand nu vine titlul e bai.
    3 7
  • @adig01
    Hamilton l-ar fi putut depasi pe Vettel atunci cand neamtul a iesit de la boxe, daca Max nu ar fi fost in fata lui Hamilton ca sa-l incetineze... Pt ca Hamilton avea un ritm mai bun, si daca Max nu ar fi fost in fata sa, l-ar fi putut depasi linistit pe Vettel, mai ales ca pneurile lui Vettel inca erau reci...
    1 4
  • Si dupa aia ?
    1 0
  • @bush g
    "Intended, or used, to deceive or mystify" ... daca tii neaparat sa fii hamiltonist. Sursa si traducerea poti sa le cauti singur.
    1 1
  • Mare stire ... de parca anul trecut nu a fost la fel ! Wingman-ul sa traiasca !
    0 1
  • Nu e ceva gresit sa dezvolti pentru un anumit pilot la Mercedes, dar e catastrofal de nesportiv sa se intample la Ferrari , nu ?
    3 0
  • Nu e catastrofal. Nu am nimic cu directia in dezvoltare. Pur si simplu nu se poate sa dezvolti pentru doi piloti diferiti asa ca cel mai bine e sa ai doi piloti asemanatori ca pilotaj.

    Am insa ceva cu ordinele de echipa. Alea in care un pilot trebuie sa ii cedeze pozitia altuia. Alea in care un pilot are mai multa treaba sa incurce concurenta pe pista decat sa-si faca o strategie sa castige el.
    0 1
  • Hami era invatat sa dea 1-2 s avans. Acum gestioneaza punctele si se roaga la omul care aduce ploaia. Se uita lung la Ferrari, dar "cutia cu maimute" (nu e o aluzie rasista) e bine ascunsa. Hai Ferrari! Hai Vettel!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru