Hamilton: "Cea mai bună sesiune de calificări din carieră"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 12.05.2012
Lewis Hamilton susţine că a avut parte la Barcelona de cea mai bună sesiune de calificări din carieră, chiar dacă a oprit monopostul pe circuit din cauza unei defecţiuni tehnice.

Lewis Hamilton a obţinut sâmbătă al treilea pole position din acest sezon într-un interval de numai cinci Mari Premii cu un avans de peste o jumătate de secundă în faţa rivalilor.

În stilul său caracteristic, pilotul echipei McLaren susţine că aceasta a fost cea mai bună performanţă obţinută în carieră într-o sesiune de calificări.

"A fost o sesiune de calificări fantastică pentru mine, una dintre cele mai bune pe care le-am avut, şi sunt foarte fericit. Băieţii din garaj au făcut o treabă incredibilă şi mulţumesc băieţilor de la fabrică pentru update-uri. Monopostul este grozav şi cred că este o zi grozavă pentru echipă. În mod normal eşti mulţumit de poziţie, dar dintr-un motiv sau altul acum mă simt mai bine decât în cazul altor pole-uri pentru că mereu cauţi poziţia perfectă", a declarat britanicul.

Hamilton a oprit monopostul pe circuit imediat după calificări, iar şeful Martin Whitmarsh a confirmat că a fost vorba despre o defecţiune tehnică.

Acesta exclude însă o problemă la motor sau cutia de viteze care ar echivala cu o penalizare pe grila de start.

"A fost o problemă tehnică, dar nu ştim exact şi sperăm să nu fie ceva prea serios. Dar a apărut o problemă şi a trebuit să oprim monopostul. Nu a fost (n.r - o problemă la motor sau cutia de viteze), aşa că nu vom fi penalizaţi", a precizat Whitmarsh pentru SkySports.

Jenson Button, coechipierul lui Hamilton, va pleca în cursa doar de pe locul 11.

Via | Autosport | SkySports

Comentarii (3)

  • X_zone
    Hamilton Campion!
    ciocu" mic, Hamilton adevaratul campion ...restu" capu" la cutie.
    2 4
  • @X_zone
    Campion la capitolul esecuri si conflicte cu cei din F1: echipa, comisari, piloti. Daca nu ma crezi fa o analiza a "istoriei" sale de azi si pana la inceputul anului trecut.
    1 1
  • @X_zone & Speed
    http://formula1.automarket.ro/stiri/hamilton-a-pierdut-pole-ul-din-cauza-unei-erori-umane-la-realimentare-44666.html
    Cred ca are si de ce sa aibe conflicte,i-au cam facut-o din nou cei din echipa bietului Ham Ham...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru