Hamilton consideră că lupta pentru titlu începe de la zero. Rosberg promite revanşa în Germania

de Daniel Popescu
Luni, 07.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton consideră că lupta pentru titlul mondial începe de la zero după ce a redus diferenţa faţă de Nico Rosberg la numai patru puncte în urma victoriei din Marea Britanie. Coechipierul său promite însă revanşa în cursa din Germania.

Esential 4 puncte este diferenta dintre Nico Rosberg si Lewis Hamilton in clasamentul general
5 este numarul victoriilor obtinute de Lewis Hamilton in acest sezon
3 victorii a inregistrat Nico Rosberg in primele trei curse ale sezonului
Lewis Hamilton a recuperat terenul pierdut în urma erorii surprinzătoare din calificări şi a obţinut victoria în Marele Premiu al Marii Britanii, ajutat cel puţin parţial de abandonul suferit de coechipierul său Nico Rosberg din cauza unei defecţiuni la cutia de viteze.

În urma acestor circumstanţe, avansul de 29 de puncte al lui Rosberg s-a redus la numai patru puncte, iar Hamilton crede că lupta pentru titlul mondial începe din nou de la zero.

"Vom trage linie după primele nouă curse şi intrăm în programul de atac. Voi începe să folosesc din nou ritmul meu şi ritmul monopostului.

Cred că victoria îmi solidifică încrederea în mine. Eram dezamăgit de mine şi aveam nevoie de această recuperare dacă vreau să câştig titlul mondial. În ultimele două curse am avut ritmul de a fi în pole position, dar nu am fost acolo. Acum voi încerca să rectific asta", a declarat britanicul citat de BBC.

Rosberg a dezvăluit că problemele la cutia de viteze au apărut în turul 20, cu opt tururi înainte de a fi nevoit să abandoneze, însă promite că îşi va lua revanşa în următoarea cursă, care va avea loc chiar în ţara sa natală, Germania.

"Am sperat, iar mentalitatea mea s-a schimbat. N-am mai vrut să concurez cu Hamilton, am vrut doar să ajung la linia de sosire. Aveam un avantaj mare în privinţa ritmului şi puteam face lucruri radicale pentru a menţine cutia de viteze în viaţă. Dar din moment ce a fost o problemă mecanică nu am mai avut ce să fac. Este dezamăgitor să pierd toate aceste puncte, dar urmează cursa mea şi trebuie să încep să mă gândesc la asta", a explicat germanul.

Via BBC Sport

Comentarii (11)

  • Lupta de la zero va incepe cand rosberg va mai abandona inca o data, dar cel mai frumos ar fi sa numai abandoneze si hamilton sa il bata pana la sfarsitul campionatului cursa de cursa, sa ii scoata f1 din cap, numai ca neamtul are aportul echipei de partea sa, lewis trebuia sa faca diferenta pe circuite in alt fel de cat a facut-o pana acum si fara ca echipa sa stie asta.
    45 20
  • La cat creier are ramilton nu am nicio emotie ca Nico nu va castiga in Germania si nu numai. Ieri trebuia sa fie cursa lui dar a avut pacaliciu' sansa prostului.
    17 54
  • Germanos
    in germania il haleste pe paine hamilton, stie ca este manevrat la boxe si nu ii va da nici o sansa.
    36 7
  • ...ca si Nico cind a abandonat Hami....
    18 4
  • Formula 1 trebuie sa i se scoata din cap acestui pacalici cacaniu, acestei cocote masculine care are pretentia ca este pilot. Nu poti fi pilot de formula 1 daca nu gandesti putin, ceea ce Cocotei ii lipseste cu desavarsire. Ham nu merita titlul mondial, nu-l merita nici pe cel obtinut la Mclaren. Scutiti-ma cu marele pilot de "cacao"!
    15 42
  • Deja este plictisitoare aceasta tevatura, toata competitia din anul acesta asta s-a rezumat la ce a zis Ham. despre Rosb. si invers.

    Is too tedious!!!!
    11 20
  • ptr grig si mono ...sunteti niste frustrati!!!
    12 9
  • aca xzone
    tu oricum te uiti la alt televizor...nu stiu cum poti comenta F1-esti un habarnist
    2 3
  • marian06
    Nu inteleg cum niste "berbeci" tot sustin ca echipa il avantajeaza pe Rosberg in defavoarea lui Hamilton. Orice echipa ce s-ar afla in acest moment, in fruntea campionatului, nu si-ar permite sa faca acest lucru, pentru ca avantajul nu este atat de mare fata de RED BULL si avand in vedere revenirile din anii precedenti ai acestora ar risca pierderea campionatului. Tot niste "specialist" sustin ca "pentru a se face dreptate" ar trebui ca Rosberg sa mai abandoneze inca o cursa. In Canada s-a vazut marea diferenta intre modul de a conduce monopostul dintre Rosberg si Hamilton: au avut aceleasi probleme cu franele, dar rezultatul a fost mult diferit.
    Observ ca multi il sustin pe Hamilton, ceea ce este partial justificat, pentru ca poate dpv al vitezei pure este mai rapid, ceea ce nu inseamna ca este mai bun decat Rosberg. Zilele trecute se facea o comparatie cu duelul Senna-Prost. Pentru acei "conoscatori"ai F1, va reamintesc ca in cei doi ani cat au fost colegi la McLaren, practic Senna per total a fost mai slab decat Prost si numai sistemul de punctaj din acei ani a facut ca Senna sa fie campion in 88.
    Lupta pentru titlu e descisa, iar daca dupa pauza de vara se vor apropia inca o echipa de performantele Mercedes (ma gandesc la RedBull sau cine stie poate Williams), Hamilton PIERDE TITLUL.
    1 5
  • Bogdan
    Hamilton este un pilot foarte puternic. Numai sa nu vrei ca sa nu recunosti asta.
    Totusi, eu sper ca Rosberg va ajunge sa il bata.
    5 2
  • Este bine cand Mercedes mai abandoneaza pentru ca ceilalti raman relativ in contact in cursa matematica. Poate poate se mai trezeste careva echipa si intra in cursa. Ar fi bine pentru spectacol.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru