Hamilton: "Contează doar rezultatul din cursă"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 15.10.2011
Lewis Hamilton este bucuros pentru pole position-ul obţinut în Coreea de Sud, însă susţine că tot ce contează este rezultatul din cursa de duminică.

Lewis Hamilton a devenit sâmbătă primul pilot care opreşte dominaţia celor de la Red Bull Racing în calificări în acest sezon, însă pilotul britanic nu s-a bucurat excesiv de această performanţă.

După ce a scos cu greu un zâmbet în timpul conferinţei de presă, pilotul echipei McLaren a admis în cele din urmă că este încântat de rezultatul obţinut pe circuit după ce l-a învins pe Sebastian Vettel cu două zecimi de secundă.

"Sunt bucuros, sunt foarte bucuros. Sunt bucuros să fiu aici şi mândru de ce a obţinut echipa pe parcursul ultimelor curse, pentru victoria lui Jenson Button din ultima cursă şi pentru noi că suntem pe primele două linii şi am fost singurii capabili să luptăm cu Red Bull", a declarat el.

Totuşi, Hamilton insistă că pole position-ul nu înseamnă o performanţă în sine în lupta pentru puncte şi că ceea ce contează cu adevărat este rezultatul din cursa de duminică.

"Probabil este primul lucru pozitiv care mi se întâmpla de ceva timp, aşa că este un sentiment grozav să revin în pole.

Dar cea mai importantă zi este duminică. Am avut câteva curse dificile în trecut, aşa că voi încerca să mă recompensez mâine şi să obţinem câteva puncte importante pentru echipă, care a muncit din greu. Sper ca mâine eu şi Button să recompensăm echipa", a mai precizat el.

Pole position-ul obţinut de Hamilton vine pe fondul numeroaselor controverse în care acesta a fost implicat în ultima perioadă din cauza stilului său de pilotaj şi a incidentelor în care a fost implicat cu Felipe Massa.

Via | FIA

Comentarii (3)

  • hakkinen
    nu Lewis,
    acest pol conteaza ENORM, nu ai lasat RBR sa doboare recordul McLaren ! Cred ca pe moment nici tu nu ai realizat....
    11 9
  • un pole pe an-treaba fantastica!
    In Coreea 2012 ii doresc sa aiba aceeasi grija in a intrerupe seria de pole a Red Bull, asta cu "natia de romani" de alta etnie decat cea romana sa se poata bucura o zi pe an.
    6 14
  • Popicul
    statistici !
    Intrebati in jur, printre novici, de semnificatia acestor statistici si veti vedea cat valoreaza.
    Astept sa apara si o statistica a celor mai lungi dare de frana sau mai stiu eu ce. Are dreptate baiatul de ciocolata, conteaya reyultatul in cursa si la ce asfalt au acolo el nu are nici o sansa. Ma tem ca va papa gume in stil mare. Daca Ferrari rafineaza un pic tactica din Japonia alonso poate face un rezultat mult pestee valoarea masinii. Eu cred ca el sau Button vor fi invingatori la dimineata
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru