Hamilton este resemnat şi nu se mai gândeşte la victorii şi titlu

de Daniel Popescu
Luni, 08.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton este resemnat că nu mai poate lupta pentru victorii şi titlul mondial după ce a terminat doar pe cinci la Nurburgring o cursă începută din pole position.

Nu mă mai gândesc nici la campionat, nu are niciun rost când Sebastian Vettel este la aproape 60 de puncte în faţă.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Lewis Hamilton a plecat duminică pentru a treia oară din pole position, însă nu a reuşit nici de această dată să fructifice acest rezultat în cursă, obţinând doar locul cinci la Nurburgring după un ritm modest cauzat în special de pneuri.

Vizibil afectat de regresul înregistrat, britanicul pare că a renunţat deja la victorii şi la lupta pentru titlul mondial.

"Ar fi bine să obţinem o victorie, dar în acest moment nu simt că se va întâmpla asta. Norocul nu este de partea mea, dar cine ştie. Poate la un moment dat o voi obţine. Nu mă mai gândesc nici la campionat, nu are niciun rost când Sebastian Vettel este la aproape 60 de puncte în faţă (n.r - diferenţa reală este de 58 de puncte). Trebuie să muncim foarte mult, trebuie ca norocul să fie un pic de partea noastră şi poate vom reuşi.

Dar cine ştie?", a declarat el.

Monopostul nu a fost uşor de pilotat. Ne-am chinuit cu pneurile spate şi nu am putut avea acelaşi ritm ca băieţii din frunte.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Coechipierul său Nico Rosberg a terminat doar pe locul nouă după ce a luat startul de pe 11 în urma unei greşeli de strategie din partea echipei. La fel ca şi Hamilton, germanul a evidenţiat problemele cu pneurile şi crede că acestea au fost cauzate de vremea călduroasă.

"Monopostul nu a fost uşor de pilotat. Ne-am chinuit cu pneurile spate şi nu am putut avea acelaşi ritm ca băieţii din frunte. Dar a fost plăcut când am schimbat pneurile şi am putut forţa pentru a câştiga câteva puncte. Trebuie să înţelegem un pic mai mult noile pneuri pentru că se pare că noua construcţie a schimbat lucrurile, în special în condiţii de căldură", a precizat el.

Via BBC Sport, Mercedes

Comentarii (8)

  • cucurbeu
    daca s-a gandit vreodata la titlu inseamna ca nu stie pe ce lume se afla, valoarea lui e data de masina, el ca si pilot e o nulitate,
    5 29
  • Pai daca au modificat pneurile nu le-a mai iesi pasenta, se obisnuisera cu cele testate in marele test ilegal. Astea au avut strcutura de kevlar iar cand se vor schimba cu cele de anul trecut, nu or sa mai faca nimic. Or sa fie iar pe locurile 5-10, deh Schumi era blamat gratuit cand de fapt erau probleme cu monopostul.
    13 8
  • Mercedes
    Si ce-i opreste sa mai faca inca 1000, poate chiar 2000 sau 3000 de km de teste? Daca sunt pedepsiti incep cu "ne retragem" si se rezolva problema.
    11 2
  • Lasa HamiltOFF ca Pirelli vor mai avea teste. In curand... si iar incepe Nicusor Rosberg sa se creada campion :))
    3 5
  • Davidenko
    Hamilton 99 pct
    McLaren 49 pct
    End of the story.
    6 3
  • vyctor7
    Ce este de neinteles pentru toata lumea ca Vettel castiga pentru ca are cea mai puternica si fiabila masina . Daca ar avea in echipa pe Hamilton , Alonso , Raikkonnen sau Hulkenberg s-ar caca pe el ar mai castiga un cacat . Valoarea o da masina nu ca in anii 90 cand pilotul facea diferenta acum este marketing si multa vrajeala vb lui Webber generatia playstation ..Cand va avea rahatul asta de neamt ca coechipier unul din cei mentionati si-l va invinge cursa de cursa atunci cred ca este bun deocamdata campion mondial absolut este Adrian Newey .
    12 10
  • e foarte posibil ca Vettel sa-l depaseasca pe Schumacher la Nr de titluri mondiale dar din pacate nu-l pot vedea ca pe Schumacher pt ca sunt diferiti ca valoare.
    10 4
  • daca ne uitam putin la webber vedem ca pana sa intre la pit se tinea bine dupa vitelu' (asta pana cand un mecanic a atipit la ordinele lui Horner)...fanii vitelu'ar trebui sa gandeasca putin dincolo de pilot...cu certitudine webber e singurul adversar direct pt vitel in materie de masina si sa nu uitam ca s-au si duelat de mai multe ori...si acuma toti stim ca webber nu e cel mai bun pilot tocmai de acea sunt ferm convins ca orice pilot mai bun decat webber (hamilton,kimi,alonso,poate si button) ar demonstra ca vitelu' fara masina red bull e de mijlocul clasamentului. Cine are creier deduce ca e logic ceea ce scrie mai sus...cine e cu turma de vaci nu are cum sa inteleaga
    8 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru