Hamilton este surprins de pole, Alonso crede că poate câştiga de pe locul nouă

de Daniel Popescu
Sambata, 24.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Piloţii echipelor de top au avut reacţii diverse după calificările imprevizibile de la Spa-Francorchamps, Fernando Alonso considerând că are şanse la victorie chiar şi de pe locul nouă.

Am fost surprins când am trecut linia de sosire şi nu ştiam ce se întâmplă.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Circuitul de la Spa-Francorchamps a oferit una dintre cele mai imprevizibile sesiuni de calificări din ultima perioadă, iar Lewis Hamilton a admis că este surprins de pole position-ul obţinut în condiţii meteo schimbătoare.

Pilotul echipei Mercedes rămâne însă precaut în privinţa şanselor la victorie din cauza prestaţiei mai puţin impresionante din antrenamente.

"Am fost surprins când am trecut linia de sosire şi nu ştiam ce se întâmplă, dar am continuat să forţez. Nu sunt 100% încrezător că avem cel mai rapid pachet pe uscat, dar în aceste condiţii este mai mult o loterie şi pilotul face diferenţa. Prognoza noastră este că va ploua mâine, aşa că va fi o cursă înşelătoare", a declarat el.

Ne aşteptăm ca ploaia să fie cel puţin la fel de consistentă ca şi astăzi.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
La rândul său, Sebastian Vettel, care va pleca de pe locul doi, consideră că orice se poate întâmpla în cursa de duminică, prin prisma prognozei care anunţă ploaie.

"Cu cât mai târziu ai început turul de calificări, cu atât mai bine.

Hamilton a avut un sector de mijloc fantastic, l-am văzut cum recupera şi m-am gândit că aş fi putut fi mai rapid pe alocuri. A fost un rezultat bun pentru mine. Orice este posibil, ne aşteptăm ca ploaia să fie cel puţin la fel de consistentă ca şi astăzi", a precizat pilotul echipei Red Bull.

Sesiunea a fost plină de dramatism în special pentru Paul di Resta, care părea că se îndreaptă spre primul pole position din carieră după timpul stabilit în prima parte din Q3 înainte ca ploaia să se oprească şi să permite rivalilor să-şi îmbunătăţească timpii.

"Credeam că ploaia va continua. A fost o decizie îndrăzneaţă din partea mea. Am văzut că se deschid umbrelele şi am luat decizia potrivită, dar monopostul nostru nu este atât de rapid pe ploaie", a explicat pilotul Force India.

Obiectivul este să câştigăm, pentru că orice se poate întâmpla aici.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Piloţii Lotus şi Ferrari ocupă doar a patra şi, respectiv, a cincea linie a grilei de start, întrucât nu au mai avut timp pentru încă un tur cronometrat.
Acest lucru nu-l împiedică însă pe Fernando Alonso să fie încrezător că poate obţine victoria chiar şi de pe locul nouă.

"Cred că am fost ajutaţi de condiţii în Q3. În Q1 am fost cei mai rapizi pe ploaie, iar în Q2 am fost pe locul doi pe uscat, aşa că ritmul este bun. Poate că nu am fost capabili să luptăm pentru pole, dar eram în luptă pentru locul patru sau cinci. Obiectivul este să câştigăm, pentru că orice se poate întâmpla aici. Dacă reuşim să-i depăşim pe oamenii din faţă, atunci vom avea ritm bun", a precizat spaniolul. 

Comentarii (10)

  • Da Alfonzo declaratii dupa locul 9 ca spera sa castige si nu da declaratii de genu' Hamilton care se afla in pole . (:|
    Asa spera si Max Chilton ca poate catiga dupa locul 16 dar e cam greu..Nu? ;;)
    9 13
  • daca va face grosjean ce a facut anul trecut ( ma refer sa mature cu cei din fata) sunt sanse sa castige, oricum cursa are tot ce ii trebuie pentru a atrage cat mai multi telespectatori
    20 5
  • Daca castiga cumva alfonzo o sa-ti bagi gheara-n gat?;)-ramilton sigur nu castiga, a fost bafta chioara ce-a avut el in q3
    4 6
  • DeFapt
    E invers: Alonso e surprins de locul 9, Hamilton crede ca va castiga.
    5 2
  • Alt titlu care nu este pe declarațiile lui Alonso. El spune ca in cursa de azi ambitia lui este victoria... de aici pana la ce spune titlu este cale lunga... Oricum, ai nostrii exagereaza mai putin decat ai lor (jurnalistii din vest speculeaza intorcerea lui MSC la RBR... aberatie doar pentru rating... jalnic)
    4 1
  • @ccmax, ai mare dreptate. As spune ca presa din zona noastra, mai ales din tara asta, au ajuns sa intreaca limitele tinand cont de minciunile declarate pe posturi radio/tv, in reviste/ziare/pagini de site... si as mai spune ca au intrecut masura si prin modul de a obtine declaratii de la cineva sau de a filma pe cineva: cand ii vad cate si ce intrebari pun (ar mai lipsi sa intrebe "cand ati folosit ultimul Durex?") si cum cameramanii isi rup oasele impingandu-se unul in celalat... asta e rolul ce presa si-l asuma in ziua de azi: de a face spectacol prin orice mijloace.
    1 0
  • O intrebare am si eu pt.toti vizitatorii acestui site: unde as putea sa vad si eu online cursa? Va intreb pentru ca mi-am reinstalat programul si formatat partitia C si astfel in "history" nu mai am pagina unde puteam vedea si inainte cursele.
    0 0
  • cursa se paote viziona on-line si la http://www.digisport.ro/ sau http://www.viponlinesports.eu/sports/formula-1.html
    2 0
  • Multumesc mult! Vizionare placuta va urez!
    0 0
  • @@me

    Sa nu`ti bagi tu unghiile`n gat?Zic :-"
    Sii acum ca un Alfonzist ce esti nu o sa`ti convine si ai sa spui : "Vettel are cea mai buna masina bla bla bla...A avut noroc bla bla bla"
    Se vede ca nu stiti sa pierdeti ^^
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru