Hamilton explică de ce nu a semnat niciodată cu Ferrari: "Când eram eu disponibil, ei aveau deja contracte cu alți piloți"

de Daniel Popescu
Miercuri, 18.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton susține că singurul motiv pentru care nu a semnat niciodată cu Ferrari este că Scuderia avea deja înțelegeri cu doi piloți atunci când el a fost liber de contract. "Nu s-au aliniat planetele".

Lewis Hamilton și-a îndeplinit deja obiectivul de a cuceri al șaptelea titlu mondial în Formula 1, iar în această săptămână a acordat un interviu inedit pentru publicația italiană Gazzetta dello Sport.

Printre altele, pilotul echipei Mercedes a fost întrebat care au fost motivele pentru care nu a semnat niciodată cu Ferrari, în contextul în care inclusiv la sfârșitul anului trecut au existat speculații cu privire la negocieri între cele două părți.

"Am vorbit ocazional, dar nu am mers mai departe de înțelegerea opțiunilor. Nu erau cele potrivite. Pozițiile noastre nu s-au aliniat niciodată. În ultimele sezoane, contractul meu a expirat întotdeauna în ani diferiți de cele ale altor piloți. Așa s-a întâmplat", a declarat el.

Declarațiile lui Hamilton nu sunt însă complet reale. Contractul său expiră la sfârșitul acestui an, în același mod în care contractul lui Sebastian Vettel cu Ferrari expira tot la sfârșitul lui 2020.

Ferrari a decis însă să renunțe la Vettel și să semneze un contract cu Carlos Sainz pentru două sezoane încă din luna mai, într-un moment în care Hamilton nu avea, ca și acum, contract pentru 2021.

Pe de altă parte, Hamilton susține că Mercedes este locul potrivit datorită libertății de exprimare de care se bucură aici.

"Înainte să semnez cu Mercedes le-am spus că sunt diferit. Le-am cerut să fiu eu însumi, să experimentez lucruri, pentru că trebuie să aflu cine sunt. Le-am spus că le voi crește brandul în rândul tinerilor. Și exact asta s-a întâmplat", a adăugat el.

Via RaceFans

Comentarii (12)

  • "...pentru că trebuie să aflu cine sunt."
    Pentru asta cel mai mult l-ar ajuta oglinda din fața lui. Ea i-ar arăta cel mai clar și mai bine adevărata față deoarece restul cuvintelor despre el, cuvinte ce pot fi spuse cu prea multă inimă (ex.: a familiilor sau prietenilor), sau cumpărate pot să-l inducă în eroare și să-i "injecteze" mândrie.
    15 17
  • Costel
    malagambistul de abanos n-are nici rusine si nici vreo urma de decenta,

    aceasta creatura aciuata pe langa laboratoarele de la Brackley si Brixworth in ultimul deceniu insulta voluntar atatia cunoscatori temeinici de motorsport,

    ii deja prea mult, despre ce planete vorbeste si despre care aliniere?!?
    acu', in valul doi al pandemiei, chiar nu is dispus sa urmez cursuri intensive de astronomie pentru a putea sa-i dau o replica pe masura acestui escroc get-beget, tocmai d-asta zic sa ma retrag pana nu rostesc vreo prostie la adresa lui...
    28 20
  • Daca la tine nu s-au aliniat planetele ...
    8 8
  • Lasa ca s-a aliniat tot universul cu Mercedes
    15 2
  • Hamilton e ca vinul ..rasuflar Cu trecerea timpului, devine mai acru. Prestațiile lui au adus fani către MB dar comportamentul din ultimul timp...va îndepărta din ei
    16 7
  • Ingenuncheatu'
    Un mincinos ordinar! Contractul lui, ca si a lui Vettel, expira anul acesta, daca isi dorea Ferrari, se putea duce din 2021, pentru ca se stia din primavara ca va fi un loc liber. Dar "galacticul" nu vrea o caruta, fie ea si Ferrari, ca-si da lumea seama ca numa gura'i de el!
    22 8
  • Vreau să vă spun că de mic, pe lângă F1care e preferată mea, mai îmi place Motogp și snookerul unde am ca idol pe Ronnie. Iată spusele acestui multiplu campion mondial care a avut parte de atâtea succese folosind același tip de "armă" (tac-ul) ca și a adversarului dar prin munca și talentul său:
    https://www.gsp.ro/sporturi/snooker/ronnie-osullivan-il-pune-la-punct-pe-lewis-hamilton-616341.html
    8 4
  • hahaha
    Adevarul spus pe jumatate tot o minciuna este:)
    3 2
  • Valentin raducan
    Mor de ciuda haterii lui Ham :) e bine ca va rasuceste cutitul in rana!
    5 11
  • @Valentin raducan, mai bine tăceai și am să-ți arăt imediat de ce: comm-ul tău seamănă cu unul de genul " creștinii mor îndurerați de nedreptățile necuratului:) e bine că le pune coasa la gât și-i rade!".
    Tu te bucuri de ce se întâmplă și te mândrești de ceea ce spui dar fără să gândești mai atent, să-ți aduci aminte de zicala aia "spune-mi cu cine umbli ca să-ți spun cine ești". Păcat de tine, "prietene"!
    9 5
  • The Dot
    O parere pertinenta O'Sullivan asta. De aia cand vreau sa gatesc ceva mancare frantuzeasca ma uit sa vad cum o face Messi.
    Ca sa nu mai zic de presa de rahat propusa de tabloidele engleze, preluata de pseudo ziaristii de la publicatiile de sport din Romania si pe care o inghit cu polonicul. Auzi "O'Sullivan l-a pus la punct". Imi vine sa plang cand vad atata prostie!
    1 7
  • Nu cred ca Ferrari a facut vreodata o oferta concreta pentru Hamilton. Ca au fost discutii, prea putin conteaza. O echipa precum Ferrari are discutii cu toti pilotii buni.
    Hamilton nu va ajunge niciodata la Ferrari. Este egocentrist, se considera mai mare decat brand-ul si cere prea multi bani.
    Spune ca a crescut brand'ul Mercedes in randul tinerilor :))))) De parca Mercedes era pentru bosorogi. Mercedes face masini pentru tineri de pe vremea cand nici tatal lui Hamilton nu era pe lumea asta :))
    Mercedes era preferata tinerilor nazisti de bani gata. Deci din acele vremuri era apreciata de tineri.
    Poate sa faca Hamilton cate hainute o vrea el, Mercedes e un brand urias care nu are nevoie de Hamilton sa creasca. Ar fi avut aceeasi istorie indiferent cine conducea masina. De'asta nu va ajunge la Ferrari.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru