Hamilton: "L-aş fi putut călca pe Webber"

de Daniel Popescu
Luni, 23.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a dezvăluit că a fost "şocat" în momentul în care a văzut că Mark Webber urca pe monopostul lui Fernando Alonso şi s-a temut că îl poate călca pe pilotul australian.

Esential 10 pozitii pe grila de start este penalizarea primita de Webber in urma incidentului din Singapore
Decizia comisarilor de cursă de a-l mustra pe Mark Webber pentru că a intrat pe circuit la finalul Marelui Premiu al statului Singapore pentru a fi transportat pe monopost de Fernando Alonso a fost considerată dură de o mare parte dintre fani, însă Lewis Hamilton a atras atenţia asupra pericolului reprezentat de astfel de acţiuni.

Întrucât Alonso a oprit monopostul Ferrari în virajul şapte, pilotul echipei Mercedes l-a văzut doar în ultimul moment şi a fost nevoit să iasă larg în afara pistei pentru a evita un contact. Britanicul spune că este şocat de acest incident şi că ar fi putut să-l calce pe Webber dacă australianul s-ar fi îndreptat în sens opus.

Dacă Mark ar fi traversat prin locul în care eram atunci l-aş fi călcat.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
"Eram în turul de revenire la boxe, am luat virajul şi Alonso era acolo, am fost complet şocat.
Am mers prin dreapta lui, dar dacă Mark ar fi traversat prin locul în care eram atunci l-aş fi călcat. Din fericire, nu a fost cazul"
, a declarat britanicul.

Cu toate acestea, Hamilton nu este importriva unor astfel de gesturi din partea piloţilor, însă admite că trebuie impuse anumite reguli de conduită pentru a evita producerea unor accidente.

"Este bine pentru fani să vadă aşa ceva şi, atât timp cât se realizează într-o manieră sigură şi nu te opreşti pe traiectoria ideală, poate că ar trebui permis în viitor. În sport este cool. Amintiţi-vă de Nigel Mansell şi Ayrton Senna. Au existat momente când am trecut pe lângă cineva care se oprise pe circuit şi când mi-aş fi dorit să opresc", a adăugat el. 

Comentarii (10)

  • Mihnea
    Mare jigodie mai e si negroteiul asta! Ce sa spun, trebuie fix el sa puna paie pe foc!
    25 48
  • @Mihnea, poate ca are dreptate britanicul, poate ca era sa-l calce insa trebuie sa recunosc ca de-as fi fost in locul lui nu as fi declarat asta decat poate la urechile unor colegi de echipa astfel incat sa nu incing atmosfera creata pe baza acestui subiect.
    39 7
  • Parca dupa ce se termina cursa trebuie sa reduci viteza nu sa mergi ca nebunul cu 150 la ora. Ori daca ai 60 de km/h, sa nu spuna Hamilton ca superfranele alea de pe monoposturi nu poate sa opreasca masina imediat de la 60 la ora.
    Era frustrat ca a terminat pe 5 si n-a putut sa-l bata pe Rosberg si se grabea spre boxe ca sa planga? Asta e alta treaba. Poate ca e vina lui Hamilton ca avea viteza.

    Pedeapsa primita de Mark este colosala si nejustificabila. De cand un pilot de F1 n-are voie sa intre pe circuit? maFIA isi face treaba. Intotdeauna mi s-a parut ca prin Asia se iau niste decizii demne de oameni retardati. Cred ca asiaticii nu prea inteleg F1 sau sunt afectati de temperaturile ridicate.
    15 8
  • MB de sub fusta de la mama sa iei un Squirting rece.
    3 26
  • lasa hamiltoane, ca pilot e bun webber, ca pieton deh, lasa de dorit

    Asta inca nu-i nimic. E usor sa aluneci de pe masina aia. Daca uita si alonso ca duce cartofi si o iutea putin, sau nu aprecia corect cat se poate tine webber, il vedeai pe webber popica pe circuit sau mai rau sub roata spate
    7 7
  • aloooo
    Da unde te grabeai Lewis de era sa-l calci pe Mark? Nu mai aveai suc in sticluta? Ai o bulina neagra pentru declaratia asta "nepotrivita"!
    Da, se pot aduce modificar la regulament! Sa nu mai mergeti cu mai mult de 50km/h in turul de retragere la boxe.
    9 11
  • mavrick
    Super MB. Baga-l sub fusta sufoca-l.
    3 3
  • Aur1989
    aloooo, esti prost
    omul (Ham) a fost intrebat de jurnalisti, el a raspuns....
    10 6
  • mirel_f1
    bai dar Weber a facut ceva interzis de comisari de cursa si mi se pare normal sa asi primeasca pedeapsa,pana la urma e vinovat si el si Alonso hai sa fim seriosi nu mai tot dati vina atata pe Hamillton ce voi nu ati vazut cursa....
    6 2
  • Oare cum poate administratorul acestui forum sa aprobe asemenea calomnii aici? Asemenea caractere care se vad limpede ca nu nimic in comun cu vreun sport. Nu e de mirare ca nu vad niciun comment care sa aibe legatura cu f1 aici, tineti-o tot asa, educatia va ocolit din nastere.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru