Hamilton: "McLaren nu va fi afectată de accident"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 08.10.2010
Lewis Hamilton este încrezător că mecanicii McLaren vor remedia la timp defecţiunile monopostului MP4-25 avariat de Lewis Hamilton în antrenamentele de la Suzuka.

Lewis Hamilton a fost protagonistul unui accident major în prima sesiune de antrenamente libere, când a lovit puternic barierele de protecţie din virajul Degner al circuitului de al Suzuka.

Accidentul se alătură celor două abandonuri suferit de britanic în Italia şi Singapore, iar Hamilton spera că a încheiat seria de evenimente nefericite.

"Probabil că am forţat prea mult prea devreme. Nu a fost o ieşire chiar atât de mare, am avut ghinion ca pietrişul era foarte alunecos în acel punct. Am văzut alţi doi oameni ieşind acolo şi scăpând. Se spune că lucrurile negative vin la "pachet" de trei şi sper că aşa este cazul şi că am terminat", a declarat britanicul reporterilor prezenţi pe circuitul de la Suzuka.

Hamilton nu a mai putut reveni pe circuit decât în ultimele 8 minute ale celei de-a două sesiuni, în condiţiile în care McLaren a introdus în Japonia o serie de update-uri, inclusiv modificări ale aripii fata şi o nouă aripa spate. Întrucât McLaren nu dispune de suficiente componente de rezervă pentru noua aripa faţă la Suzuka, un angajat de la fabrica din Woking (Marea Britanie) a primit misiunea de a aduce un alt exemplar al aripii faţă în Japonia, însă echipa va trebui să aştepte aproximativ 21 de ore pentru ca acesta să ajungă la destinaţie.

Hamilton a admis că a pierdut timp preţios din cauza accidentului, însă este opotimist ca mecanicii vor remedia toate defecţiunile până la sesiunea de calificări de sâmbătă.

"Am pierdut foarte mult timp. Cu toate acestea, mâine este o nouă zi şi va ploua (n.r - conform prognozei meteo), aşa că bănuiesc că toată lumea va pleca de la zero. Băieţii muncesc din greu pentru a se asigura că monopostul va fi reparat pentru mâine şi sunt sigur că vor reuşi. Sper ca mâine vom avea un update pentru aripa şi că nu vor fi probleme. Am avut doar patru tururi rapide, aşa că abia începusem să simt monopostul şi nu am avut timp să simt exact potenţialul maşinii", a mai precizat el.

Iată accidentul suferit de Hamilton în antrenamente: 

Via | Autosport | GMM

Comentarii (17)

  • nelu98
    BAIETI STIU CA NU ESTE FRUMOS DAR ESTE PRIMA VESTE BUNA PE CARE O PRIMESC ASTAZI
    21 10
  • McLaren nu va fi afectată de accident
    Pachet de 3?Daca-i de 4?Pari cam..afectat.
    16 10
  • mec
    Ham ham recurge deja la sabotaaaaajjjj :))
    20 8
  • Hamilton
    Se poate intampla oricui. Asa se intampla cand fortezi.
    26 1
  • fan Button
    prostie
    Ce folos sa fortezi fara cap?Consecinta:P3 si calificari pe ploaie cursa pe uscat.Cand isi ii fac inginerii setarile de uscat pt cursa?Button mai destept cu 1 sec.
    16 7
  • Glock
    Lasa Lewis ca vine si Timo Glock sa ii ajute pe mecanicii tai poate reusiti sa terminati masina .
    23 8
  • korea
    Korea nu va fi gata la timp , deci toti pilotii ar trebui sa-si faca calculele pentru inca doua curse dupa Japonia .
    16 3
  • @vxf
    "Lasa Lewis ca vine si Timo Glock sa ii ajute pe mecanicii tai poate reusiti sa terminati masina"

    N-ai mai depasit nici pana astazi aceasta frustrare?? Nici acum, dupa doi ani? Wake up man!!! Suntem in 2010!!
    13 22
  • kane
    Ma asigur ca nu uitati cum s-a incoronat eroul vostru .

    Ma bucur sa va vad stresati , pe voi , toti fanii lui Hamilton .
    18 9
  • trebe sa ajunga inginerul
    cu aripa fata. nu concep alceva. charter sau cursa normala orice doar sa ajunga. sau sa o ia de pe masina lui Button la noapte sa o puna pe a lui Lewis si Button sa mearga cu aripa veche pentur ca oricum el merge la relantiu menajand pneurile si economisind carburant.
    2 15
  • @Mircea
    Stai linistit....ca are timp sa o aduca....pana maine la pranz cand are loc P3 si mai ales calificarile....Accidentul s-a intamplat cu mult timp inainte, asa ca nu cred ca vor avea probleme de logistica, nu la o echipa de talia McLaren....

    @vfx

    Pretene chiar nu trebuie sa ne remintesti cum a fost castigat titlul in 2008 de catre Lewis. A muncit foarte mult si l-a meritat din plin, in defavoarea lui Massa. Chiar nu mai are rost sa intru in polemici cu tine legat de acest fapt. S-a discutat si rediscutat de n ori aceasta tema, parerea unanima fiind ca Lewis a meritat titlul castigat la o diferenta de 1 punct. In 2007, la fel de bine l-a ratat tot la o diferenta tot de 1 punct....Deci roata se invarte...nu sta pe loc. Chiar nu mai am nervi sa intru-n detalii cu un alt "anonim" pe aceasta tema. Ma concentrez pe acest final de sezon....incendiar. Bafta Lewis!!!
    4 15
  • Niculae
    Calificarile nu sunt maine la pranz... sunt maine de dimineata... Si se pare ca au probleme logistice daca si-au chemat un inginer de la 21 de ore distanta. Noroc ca din Woking ajunge repede sa ia avionul de pe Heathrow. Ce sunt eu curios este... daca se duce la Tokyo, Kube sau Kansai airport (mi se pare ca doar 2 dintre ele sunt internationale). Oricum este de urmarit pentru ca pentru acel inginer, va fi o experienta de povestit :)
    8 0
  • Avioane
    Nu este chiar atat de usor sa ajungi la Suzuka, nici macar daca traiesti in Marea Britanie. Iata cum au ajuns jurnalistii de la Autosport din Anglia la Suzuka:

    Get on a plane for six hours, hang around an airport terminal for three more, then board another plane for nine or 10 hours. Next, head to the trains, trundle along for a while, jump onto another one, then get a taxi and, if you're lucky, you might now be in Suzuka.

    In total, calatoria a durat 24 de ore. Cu alte cuvinte, inginerul McLaren are timp sa ajunga, dar va fi la limita si... cam trebuie sa se grabeasca. Poate are noroc si se amana calificarile :)
    9 2
  • Iulian
    KaNe
    desigur ham ham a muncit la greu sa fie campion ce sa spun.Amuncit la naiba sa; -l ieie de negroman daca muncea avea un avans minim de 10 punte si daca tot il faceti pe ham ham eroul vostru atunci frustratilor de ce dracu nu mai castiga nici un campionat pana acum???eu cred ca veci nu va mai castiga retardatul ila
    9 1
  • Iulian
    KaNe
    si nu7 vreau sa te vad postand aici ca vezi Doamne campionatul nu e gata dar pana in prezent eroul vostru e campionul parapetilor FRUSTRATILOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    8 1
  • Sper sa nu se amane calificarile de maine!!!
    Chiar daca ajunge la timp va fi dificil sa pregateasca masina pentru o clasare in primii 15:)) Deci... Ham-ham o sa tot auzim din partea negromanului:))
    Ham-ham o sa fie un latrat:))
    5 1
  • kane
    Cand o sa castige Ham titlul asa cum le castiga Schumi cu cateva curse inainte de final atunci o sa le merite .

    Deocamdata a castigat doar unu in conjuncturi mai mult decat suspicioase, intr-un mod mai mult decat neonorabil .

    Daca asta e eroul vostru , mi-e mila de voi , si mi-e mila ca o echipa ca McLaren ajunge sa spere la succesul unor astfel de valori .
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru