Hamilton, penalizat cu 5 poziţii pe grila de start de la Suzuka

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 09.10.2010
Lewis Hamilton va fi penalizat cu 5 poziţii pe grila de start de la Suzuka pentru că a schimbat cutia de viteze înainte de calificările de duminică.

Aflat în lupta pentru titlul mondial împreună cu alţi patru piloţi, Lewis Hamilton va trebui să recupereze un handicap de 5 poziţii în cursa de duminică din cadrul Marelui Premiu al Japoniei, după ce inginerii echipei McLaren au decis să înlocuiască cutia de viteze a monoostului său.

Decizia a fost luată ca urmare a faptul că presiunea uleiului nu se încadra în valorile normale, fiind vorba mai degrabă despre o măsură de precauţie decât despre o defecţiune tehnică propriu-zisă.

"În ultima sesiune de antrenamente am observat o presiune anormală a uleiului cutiei de viteze la monopostul lui Hamilton, pe care am crezut că am corectat-o înainte de sesiunea de calificări de sâmbătă după-amiază."

"În această după-amiază, când am pornit de mai multe ori monopostul lui Hamilton în pregătirea calificărilor, am devenit conştienţi că simptomele erau mult mai rele decât am diagnosticat iniţial, iar mai târziu am luat decizia de a schimba cutia de viteze înaintea calificărilor şi a cursei de duminică.

Prin urmare, Hamilton va primi o penalizare de 5 poziţii pe grila pentru cursa de duminică", a declarat un purtător de cuvânt al echipei McLaren.

Calificarile au fost amânate până duminica la ora 04:00, ora României, după ce o ploaie puternică s-a abătut asupra circuitului de la Suzuka pe tot parcursul zilei de sâmbătă şi a făcut imposibilă ieşirea piloţilor pe traseu.

Hamilton are nevoie de un rezultat cât mai bun în Japonia pentru a rămâne în cursa pentru titlul mondial, în acest moment având un deficit de 20 de puncte fată de Mark Webber (Red Bull) şi 9 puncte fată de Fernando Alonso (Ferrari).

Via | Autosport

Comentarii (29)

  • damn it!! Come on Lewis!!!!
    Go for it!!
    9 16
  • mec
    Unde-i superechipa de ingineri??Mircea, nu te amagi singurel..ai tot defilat cu ham si uite unde-ai ajuns!Doar daca esti masochist.
    13 10
  • @LEO
    Nu conteaza. Prefer sa il sustin pe Lewis pana la final indiferent cat de amar ar fi acel final. Cu Lewis pana la sfarsit. Prefer sa cad cu Lewis in prapastie decat sa fiu un roman tipic care schimba taberele pentru a fi mereu alaturi de invingator. Voi defila cu Lewis chiar daca toti ar fi impotriva mea si oricat de dificile ar fi conditiile. Sa fii in categoria celor mai fideli dintre fideli chiar si atunci cand nu castigi demonstreaza verticalitate si devotament neconditionat.
    13 13
  • ...
    Inseamna ca esti fan ham nu mclaren:) pt ca trage in jos echipa.Pacat.Aveau sanse certe la unul din titluri.Si acuma mai au dar mult mai putine.Fidelitatea e buna dar sa nu fie oarba.
    10 7
  • Catalin
    Nu este chiar asa de rau sa ajungi sclavul cuiva asa ca si sclavului Hamilton merge. Pana la urma, unii nu au discernamt si decat sa credea in ei insisi prefera sa credea in altcineva. Ipotetic evident.
    7 8
  • @LEO
    Fidelitatea absoluta fata de Lewis indiferent de consecinte, imprejurari sau ostilitate. Lewis reprezinta intruchiparea lui Mclaren. Este un britanic, este super-talentat, este crescut in spiritul lui Mclaren de la varsta de 11 ani. "Tatal" echipei Mclaren (in epoca moderna a Formule 1) este si parintele spiritual a lui Lewis, iar viata si cariera sa au fost legate integral de Mclaren. Eu sunt entuziast si fericit pentru faptul ca il sustin pe Lewis si atunci cand castiga si toata lumea il lauda, si il sustin cu o si mai mare inversunare atunci cand Lewis e la pamant si toata presa/fanii dau in el. Devotament si fidelitate neconditionata pentru Lewis chiar daca asta ar insemna sa atrag oprobiul intregii comunitati. Aceasta fidelitate nu este un devotament fortat de origine rationala sau cerebrala, ci este de factura pur sufleteasca. Il apreciez si il iubesc cel mai mult pe Lewis el ii idolul meu. L-am sustinut din GP2 cand am constientizat ca va fi urmatoarea stea a lui Mclaren. Va fi o onoarea si un sentiment interior extraordinar chiar daca pierd pe mana lui Lewis acest campionat.
    5 9
  • ctlnmihai
    Hamilton
    Din păcate ptr. Hamilton ,şansele lui la titlu s-au redus de-acum 2 curse..Baftă Mclaren în continuare..:)
    9 5
  • Rafael
    Hamilton
    Hamilton daca pierde o face pe mana lui.Nu poate da vina pe monopost a avut si avantajul F-duct cateva curse bune si sansa sa nu fie penalizat cand sarea SC.Exista o masura in toate.Iar unii dintre fanii lui erau de un fanatism exagerat si rautacios.Cu toate astea nu as vrea sa ma aflu in pielea lor.
    6 3
  • ctlnmihai
    Rafael
    eu îmi aduc aminte că a fost penalizat în Spania..alţii au scăpat fără să fie penalizaţi de exemplu la Hockenheim, cei de la Ferrari..anyway trebuie să recunoaştem că nici monopostul nu l-a ajutat pe Hamilton nici pe Button să se lupte efectiv la titlu în această ultimă parte a sezonului..
    4 5
  • Niculae
    Faptul ca la Monza nu a folosit F-Ductul se pare ca nu a fost problema, pentru ca masina lui eram oricum mai rapida fara F-Duct, deci problema era in alta parte. Iar in Spania... probabil se refera la Valencia si nu la Barcelona, a fost doar mustrat cu acel drive-thru, altii ar fi vazut un steag negru. Si monopostul... nu era Hamilton cel mai talentat dezvoltator de monoposturi? Nu spunea el ca se duce in fabrica sa-i ajute pe baieti si sa le explice ce probleme are monopostul? Vorba aia, daca Hamilton nu stie sa dezvolte un monopost... cine stie? Eu as spune Pikachu... Monopostul te ajuta doar atata timp cat stii sa-l folosesti. Daca Button merge la 100% si Hamilton nu poate sa mearga la 110% atunci este vina pilotului. Nu de alta dar Alonso merge foarte bine la 120% si nu s-a plans de asta, chiar daca a gresit de n ori.

    Imi aduc aminte dupa cursa din Turcia cum spunea Hamilton de accidentul (lupta) celor de la Red Bull. Comic a fost ca in ultimele curse, cei de la Red Bull nu au spus la fel desi Hamilton o cam cerea. Pana la urma... pilotii nu se uita la TV in timp ce conduc.
    5 5
  • ctlnmihai
    Niculae
    Alonso nu s -a plâns de monopost.. s-a plâns de Massa că nu-l lasă ţn faţă pe el..
    5 4
  • ctlnmihai
    Niculae
    * în
    5 3
  • Pazea, vine Hamilton!
    Hami a gresit flagrant sub presiune.Un mare campion are capacitatea de a REVENI!Vom vedea daca Hami poate sa repete ce-au facut altii atunci cand nimeni nu le dadea sanse.Labilitatea lui Ham este punctul lui slab.Si mai si-altele.Teribilismul si lipsa respectului fata de cei cu care concureaza pe pista.A jignit piloti colegi de-ai lui.Deh, el e britanic, mare campion si pilot la Mclaren!A invatat de la albi ce e mai rau.Infatuarea!De aceea primeste si va primi mereu ce ofera.E o victima, victima propriei necunostinte a capacitatilor sale.Cineva l-a umflat si acum trebuie sa-l dezumfle la loc.Hamilton nu cunoaste munca de jos, nu stie ce inseamna sa te zbati cativa ani la o echipa care nu-ti poate oferi o masina buna.E un pusti razgaiat de "de bani gata".Pana si marelui Ron i-a intors spatele.Poate ca "pragul de sus" sa-i ajunga..Vreau sa vad ca maine, indiferent de locul de pe care pleaca in cursa poate sa revina.Adevaratii campioni au facut-o!Chiar daca au plecat ultimii si n-au avut cea mai grozava masina de pe circuit!
    6 1
  • @RBR
    crocodilul ham ham si taurii red bull :)) maine nu isi poate infige coltii in capul lui Webber ca va pleca de undeva din linia a 5 :((
    3 3
  • Mirciule, sincer, nu ma bucur pentru Hami al tau..desi nu-l am la inima.Cred ca ii ajungea iesirea in decor.Dar maine poate face o cursa buna daca isi foloseste mai bine capul.Vom vedea calificarile, sigur va fi umed, cine stie.Eu mi-as dori sa muste putin din Webber:).Apropos de crocodili, Hami ar trebui sa vaneze mai mult din apa, nu de pe uscat..:)
    4 1
  • Niculae
    Saracul Alonso... s-a plans de Massa. O tragedie in adevaratul sens al cuvantului. Hamilton s-a plans de monopost, s-a plans de regulament, de FIA, de vreme, de strategie, de accidentul cu Massa, de accidentul cu Webber, de faptul ca lumea il uraste (nu stiu cine il uraste... ) s-a plans ca nu il ajuta lumea sa castige titlul... sa continui?

    Tie iti place sa fii o victima? Sau sa te victimizezi singur? Stii Hamilton este baiat mare. Se descurca singurel, nu face compromisuri ca mine sau ca tine. El face ce stie el mai bine, singura problema este cand... da cu capul in bara de 3-4 ori fara sa-si dea seama ca tot se loveste de aceeasi bara.

    Monopostul nu-l ajuta? Sa puna mana la treaba. Vremea nu-l ajuta? Sa aiba rabdare, vine si vreme buna. Colegul nu-l ajuta? (ah stai... de fapt il ajuta, dar ne facem ca nu stim de acest lucru). Greseste in cursa si nu stie ce a gresit? Simplu se uita la cursa, vede daca a gresit si de ce a gresit si cursa viitoare... se concentreaza pe ce conteaza.

    La sfarsitul zilei... isi pune singur intrebarea: Imi doresc sa castig titlul sau pilotez ca sa-mi impresionez (iubita cu 7 ani mare) ? Imi doresc titlul pentru ca Sfantul Graal al Formulei 1 sau ma bucur ca pilotez o masina si ca echipa este dezamagita la fiecare cursa in care eu le stric munca?

    Este un baiat mare, stie el mai bine ce are de facut. Singura problema... este daca are curaj sa faca ceea ce trebuie de facut. Vrea titlul de anul acesta? Tine testosteronul in frau, isi asculta instinctul si piloteaza pentru a castiga cat mai multe puncte posibil. Si poate, poate (am spus, ma repet) in Noiembrie, el va strange in brate titlul de anul acesta, POATE!.

    Stii ce este un erou? Este un soldat care traieste cu 5 minute mai mult ca unul obisnuit. Stii ce este un campion de Formula 1? Este ala care a castigat cele mai multe puncte, nu cel care are cele mai multe depasiri/abandonuri/penalizari/greseli.

    Esti fanul lui Hamilon... nu-l apara cand greseste, si nu-l tine in brate, nu este copilul tau. Nu da vina pe altii, pune-te in locul lui si vezi ce simte. Evident daca poti, eu personal sunt sigur ca nu ai nici cea mai mica idee despre ce vorbesc eu, dar... poate intr-o zi... o sa deschizi ochii.
    4 3
  • bataliile din F1
    Nicolae, stii, nu eroii castiga bataliile.Razboiul il castigi cu soldati care supravietuiesc si astazi si maine si poimaine..Si stiu asta nu din carti.Eroii sunt cei pe care ii plangem.Atat.Altfel sunt de acord cu tine.
    2 0
  • Iulian
    sunt fan Ferrari indiferent de pilot si nu il suport pe ham ham pentru ca

    1 cand castiga o cursa se umfla in pene de cioara ce este
    2 cand nu reuseste sa castige arunca vina asupra monopostului etc.
    3 cedeaza psihic repede si arunca cu noroi in cine apuca

    P.S.fanatici maclaren as putea sa dau multe exemple dar nu are rost pentru ca pentru voi oricine orice ar zice nu vedeti numai ce vreti voi pacat ca (oameni)isi distrug mentalitatea sanatoasa din nastere
    5 2
  • Niculae
    2 0
  • @RBR
    Pai daca ii crocodil clar ca vaneaza mult mai bine din apa :) Pe uscat nu ar avea sanse cele doua gnu cu aripi sunt foarte agile pe uscat. Singura sansa a crocodilului maine este sa surprinda fulgerator antilopele si sa le rapuna profitand de apa multa de pe circuit :)). Ma uit pe toate site-urile meteo, dar din pacate pista va fi uscata la ora cursei. Ar fi ceva sanse sa ploua in calificari si sa plece Button din pole si sa tina in spate antilopele :)) Nu credeam vreodata ca o sa imi doresc un pole pentru Button :)) Mclaren este rapida pe liniile drepte, nu il vor putea depasi, si ii va incetini pe cei din spate cu stilul lui economicos :))
    0 2
  • :)Mirciu
    Pai tocmai ca in loc sa astepte in apa cumincior ca antilopele calutii sa vina la adapat el s-a repezit la vanat in tufe!Pai nu asa se face.Un adevarat vanator are rabdare multa:)...croco sta cu ochisorii la suprafata..si-atat;)
    1 0
  • @RBR
    Sa il vezi pe croco maine la start cum tasneste de sub apa :))
    0 2
  • Tot in tufe?:))Sa aiba grija la copitele calutilor rosii;)
    2 1
  • Hai sa ne uitam la meci ca aici suntem de aceeasi parte:)
    4 0
  • ok
    hai romania ;)
    2 1
  • hamilton
    Lasand la o parte comentariile rautacioase, partinitoare sau aberante e clar ca Hamilton e un pilot de varf, a gresit in ultimele doua curse, dar orice alt mare pilot a avut zilele lui proaste. Daca ploua sin cursa, are sanse intacte la victorie. Pe pista uscata, Vettel e favorit cert.
    4 1
  • ctlnmihai
    Niculae
    tu vezi doar fanii Mclaren care-l divinizează pe Hamilton dar pe fanii Alonso care sunt asemenea fanilor Hamilton te faci că nu i observi..să predai lecţii despre imparţialitate 'n momentul în care vei da dovadă tu de imparţialitate..
    0 3
  • ctlnmihai
    RBR
    Mai bine ţi-ai aduce aminte de comportamentul lui Vettel din paddock după cursa în care a intrat în Webber şi pe urmă să-l judeci pe Hamilton..Spui că Hamilton a fost ajutat mai mult decât alţi coechipieri de la mclaren? Remember episodul când Vettel a beneficiat de o aripă faţă nouă şi Webber nu..Eşti foarte obiectiv numai când vb de piloţii altei echipe
    0 3
  • Niculae
    Vettel este favorit si daca are un start bun, pole-ul il avantajeaza cu siguranta. Oricum Red Bull aici au rupt tot. Fara probleme tehnice, au prima sansa la o dubla, si daca o confirma :) o sa fie interesant :)))

    Hamilton are o sansa la victorie pe orice circuit, idea este sa fie concentrat si motivat, ceea ce in ultimele 2-3 curse nu a fost cazul.

    Plus ca... Red Bull au fost foarte motivati aici la "Zuzuka". Putine declaratii, multe rezultate. Exact opusul decat... Hamilton?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru