Hamilton, pole position la Silverstone în fața lui Raikkonen și Vettel. Bottas, locul 9 după o penalizare pe grilă

de Daniel Popescu
Sambata, 15.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton va pleca din pole position în cursa de la Silverstone după ce i-a devansat fără emoții pe Kimi Raikkonen și Sebastian Vettel. Valtteri Bottas a fost al patrulea, dar va pleca de pe 9 după o penalizare pe grilă.

Calificările pentru Marele Premiu al Marii Britanii au oferit câteva momente palpitante, însă în cele din urmă Mercedes nu a avut un rival real în lupta pentru pole position.

Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp al calificărilor în fața propriilor suporteri după ce a fost cronometrat cu 1:26.600 și a fost urmat de rivalii tradiționali de la Ferrari. În mod surprinzător, Kimi Raikkonen a fost mai rapid decât coechipierul său Sebastian Vettel, iar cei doi vor pleca de pe locurile 2 și 3, însă au fost cu peste o jumătate de secundă mai lenți.

Valtteri Bottas a stabilit al patrulea timp, însă va pleca de pe 9 ca urmare a unei penalizări suferite pentru înlocuirea cutiei de viteze. De aceea, pilotul Mercedes a optat pentru o strategie diferită și va începe cursa cu pneuri soft, în timp ce restul piloților de top vor avea supersofturi. Max Verstappen a fost primul care a profitat de problemele finlandezului și va pleca de pe 4, în timp ce Stoffel Vandoorne a ajuns la rândul său în ultima parte a calificărilor, iar pilotul echipei McLaren va pleca de pe 8. 

Prima sesiune de calificări a fost afectată de o ploaie slabă care a forțat piloții să utilizeze pneuri intermediare.

Spre finalul sesiunii, când circuitul începuse deja să se usuce, Fernando Alonso a adoptat o strategie riscantă prin care a utilizat pneuri slick și a reușit în extremis să intre într-un ultim tur rapid de circuit. Pilotul McLaren a fost astfel cel mai rapid în Q1, însă ulterior a stabilit doar al 13-lea timp în a doua parte. Chiar și așa, spaniolul va pleca de pe ultima poziție, întrucât a primit 30 de poziții de penalizare pentru înlocuirea a diverse componente ale unității de propulsie.

Daniel Ricciardo a ratat calificarea în a doua parte după ce a suferit o defecțiune tehnică la unitatea de propulsie, fiind nevoit să oprească monopostul pe circuit. Pilotul Red Bull urma oricum să fie penalizat cu 5 poziții pe grilă pentru înlocuirea cutiei de viteze.

Cursa de la Silverstone va avea loc duminică cu începere de la ora 15:00, ora României.

Marea Britanie - Rezultate Calificări:  

Comentarii (21)

  • ..liniște :)))))))))
    13 19
  • MuresMures
    Eu nu inteleg de fiecare data cand Ferrari aduce upgrade-uri merg mai prost
    2 0
  • Nimic despre investigarea lui Hamham?!?!?!?
    0 5
  • Anonim
    @Hami: Se numeste, linistea dinaintea furtunii!
    1 2
  • ...:))... ia uite cum vin minusurile...:))
    ce sa mai spuna..1.26.600 can nimeni nu a mai coborat sub 1.27...67 poll-uri...
    2 0
  • bravo kimi! sunt curios pe cine secera max torpila maine? sper ca pe vetelu sau ham.
    15 22
  • Fernando - Minardi - ultimul loc
    8 8
  • Mie mi-e frica cu Max nebunul langa Ferrari, astia o sa il fereasca ca la cat de bolovan e, acum ca este si in foame de rezultate...
    Hamilton nu va avea rival maine, nici pe ploaie, nici pe uscat, oricat de aproape vor fi Ferrari in regim de cursa.
    KImi, desi sunt ferrarist, va rata startul si mie sa nu o coaca si Vettel de teama acelui kamikaze pe nume Max.
    8 9
  • Eu cred in continuare ca Vettel e favorit la piloti. In Baku nu a stat suportul acela la gat, apoi cutia, acum iarasi cutia, plus ca nu i-au zis ca vine Grosjean tare (daca nu era in pole si nu era in Anglia era penalizat). Vor fi 13 puncte dar se vor face 20 inapoi in Ungaria. Mercedes nu poate castiga in Ungaria si la Singapore.
    14 7
  • Si in restul curselor? Oricum Mercedes nu mai sta asa de prost in Singapore fata de 2015, s-a vazut in 2016, iar in Ungaria luasera iar pole-ul.
    Nu are cum Vettel, au motor inca mai puternic cei de la Mercedes, ca sa catsige o cursa Ferrari , pur si simplku trebuie sa aiba pole, sa plece bine, ca apoi au acelasi ritm de cursa cu Mercedes in majoritatea curselor, nu mereu.
    7 3
  • Andrei
    F1Today.net: Sainz il va inlocui pe Palmer incepand cu weekend-ul urmator. In locul spaniolului ar veni Gasly.
    3 0
  • iarasi nu a fost penalizat ham ham lantisor....o sa vedeti cu abandoneaza cocalarul maine
    9 5
  • Penalizat pentru ce? Arata despre ce este vb.
    2 7
  • Gata, am vazut, ce sa facem, ne-am obisnuit ca Mercedes sa nu fie penalizati!
    9 1
  • Sunt zvonuri potrivit carora Sainz l-ar inlocui pe Jolyon Palmer la Renault incepand cu Marelele Premiu al Ungariei daca RBR i-ar da drumul
    3 1
  • Observ ca unii ar dori ca Vettel sa castige curse numai datorita penalizarilor lui Hamilton..
    7 15
  • Desi observ ca unii ar dori ca Hamilton sa castige curse numai datorita penalizarilor lui Vettel..
    7 9
  • @ ZZZ - ce sa le ceri? Isi dau si ei seama ca un campion de carton(fetel) poate castiga titlul doar daca are super masina sau daca abandoneaza Hamilton
    2 2
  • Vreau sa ploua pana sa mai ramana cateva ture din cursa si Alonso sa repete isprava din Q1.
    1 1
  • Iti repeti ineptiile chiar daca mai schimbi cate un cuvant/nume. Ma refer la "adevaratul ZZZ", care e usor de confundat/asemanat cu MclarenMircea originalul, punctulet si inca vre-o 2...ma intreb daca nu e doar unul,maxim doi cu diferite "nume" ? :)))
    3 1
  • Anonim
    loooooooooooooooooooooool Ferrari in colaps, le-au daruit ambele titluri celor de la Mercedes, dupa cursa de la Silverstone! Sincere condoleante oricarui fan Ferrari, pentru ca echipa Ferrari nu merita sa aiba vreun fan. Si asta o spune un fan Ferrari! Italientii sunt cel putin imbecili, sunt singura echipa care are pana la acelasi pneu la ambele masini din acest sezon... dezamagitor...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru