Hamilton: "Prioritatea este să câştig cât mai multe puncte"

de Daniel Popescu
Sambata, 29.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton şi-a stabilit ca obiectiv pentru cursa de la Sepang să câştige cât mai multe puncte, deşi va pleca din pole position şi are de recuperat terenul pierdut după abandonul din Australia.

Lewis Hamilton va pleca din pole position în Marele Premiu al Malaysiei după ce a fost cel mai rapid într-o sesiune de calificări desfăşurată integral pe ploaie.

Pilotul echipei Mercedes a renunţat chiar la un ultimul tur rapid din cauza vizibilităţii reduse, însă Sebastian Vettel nu a reuşit să profite de oportunitate.

Pentru mine şi pentru echipă, prioritatea este să câştig cât mai multe puncte. Sper să trecem linia de sosire.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
"A fost incredibil cât de mult a plouat în calificări, iar la sfârşit a fost aproape imposibil să văd ceva. În ultimul tur nu am mai văzut cum decurge circuitul, unde sunt virajele sau unde trebuie să frânez, iar la începutul turului nu vedeam unde este Alonso. A fost imposibil să mai fac un tur, aşa că am renunţat", a explicat el.

Hamilton a plecat din pole position şi la Melbourne, însă a abandonat în startul cursei din cauza unei defecţiuni la motor. O victorie este esenţială pentru ca britanicul să reducă diferenţa faţă de 25 de puncte care îl separă de coechipierul său Nico Rosberg, însă afirmă că se gândeşte doar la terminarea cursei pe o poziţie cât mai bună.

"Pentru mine şi pentru echipă, prioritatea este să câştig cât mai multe puncte.

Avem o oportunitate grozavă, un monopost grozav şi o echipă care are performanţe fantastice în acest moment. Sper să trecem linia de sosire", a adăugat el.

Locul trei este decent, cine ştie ce se va întâmpla mâine cu vremea?.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Între timp, Rosberg va pleca de pe locul al treilea al grilei de start şi anticipează ca vremea ar putea produce surprize şi la ora cursei de duminică.

"M-am simţit mai puţin confortabil cu pneurile de ploaie, în special în zonele de frânare. Dar locul trei este decent, cine ştie ce se va întâmpla mâine cu vremea? Aştept cursa cu nerăbdare pentru a încerca să profit cât mai mult de locul trei", a precizat el. 

Marele Premiu al Malaysiei va avea loc duminică, cu începere de la ora 11:00, ora României, şi va putea fi urmărit în direct pe posturile de televiziune Dolce Sport, RTL şi M1. În noaptea de sâmbătă spre duminică, România va trece la ora de vară, astfel că ora 03:00 va deveni ora 04:00.

▶ Formula 1 la TV, pe internet şi pe tablete în 2014: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Comentarii (3)

  • Nu asta este prioritatea tuturor pilotiilor? o.O
    4 0
  • sper sa castige
    2 0
  • Kamrocgos
    Nu e asta prioritatea pentru toti pilotii in fiecare cursa?
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru