Hamilton se contrazice singur în privinţa şanselor la titlul mondial

de Daniel Popescu
Luni, 09.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a declarat după cursa de la Monza că nu mai are nicio şansă la titlul mondial, însă a revenit ulterior şi a precizat că va lupta până în ultima etapă.

Esential 81 de puncte are de recuperat Hamilton pentru a-l ajunge din urma pe Vettel
Lewis Hamilton devenise principalul rival al lui Sebastian Vettel la titlul mondial, însă rezultatul mediocru din Italia l-a îndepărtat semnificativ de trofeu.

Pilotul echipei Mercedes a terminat doar pe locul nouă după ce avariase monopostul în calificări, iar imediat după cursă a afirmat că nu mai are nicio speranţă la câştigarea titlului mondial.

“Evident, asta a fost tot în privinţa campionatului. Am ratat totul în calificări şi a fost imposibil să recuperez în cursă. Comunicaţiile radio au cedat şi nu am ştiu ce se întâmplă. Am ratat oprirea la boxe timp de câteva tururi. A fost un weekend dezastruos”, a declarat britanicul.

Practic, trebuie să câştig fiecare cursă, dar nu am altceva de făcut decât să încerc.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Ulterior, Hamilton a avut şedinţa tradiţională de după cursă cu inginerii săi, iar după ce s-a calmat a revenit în faţa presei pentru a-şi schimba declaraţia iniţială.
Deşi admite că şansele sale la titlu sunt minime, Hamilton afirmă acum că va lupta pentru trofeu atât timp cât are şanse din punct de vedere matematic.

“Când am ieşit din monopost eram nervos şi cu siguranţă m-am gândit că totul s-a terminat. Dar am vorbit cu inginerii şi nu voi renunţa. Practic, trebuie să câştig fiecare cursă, dar nu am altceva de făcut decât să încerc”, a adăugat el.

Hamilton are de recuperat 81 de puncte în fata Vettel, în condiţiile în care punctajul maxim aferent ultimelor şapte curse este de 175 de puncte.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • n-are nimic de pierdut. titlu no way. curse de castigat....poate..... podiumuri cu siguranta. sa lupte pana la capat ca altceva nu are ce sa faca.
    18 5
  • Nu e prima data cand Hamilton face declaratii pripite.
    Dar cred ca echipa Mercedes se poate concentra sigur pe sezonul urmator
    9 21
  • Traiasca echipa de PR. Pana una-alta, mai sunt sponsori de multumit, timp de expunere pe sticla de realizat, imagine de mentinut. De-aia e bine sa nu se dea declaratii la cald...adica, ma rog, bine pentru echipa. Pentru un anume tip de spectator insa, tocmai declaratiile astea pripite fac deliciul cursei.
    0 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru