Hamilton se impune la limita in fata lui Vettel

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 13.02.2009
Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp la Jerez dintre pilotii care au concurat joi cu monoposturi pentru 2009, fiind cu numai 0.001 secunde mai rapid decat Vettel.

Testele de la Jerez au continuat joi pe o vreme frumoasa, cele cinci echipe prezente pe circuit profitand de acest lucru pentru a obtine noi date importante despre comportamentul monoposturilor.

La fel ca si in zilele precedente, Toro Rosso a dominat autoritar sesiunea, intrucat Sebaastien Bourdais a pilotat monopostul de anul trecut.

Totusi, adevaratul duel s-a dus intre Lewis Hamilton si Sebastian Vettel, pilotul echipei McLaren Merccedes reusind sa se impuna cu numai 0.001 secunde in fata rivalului sau de la Red Bull.

"Testul de joi mi-a dat prima oportunitate de a testa monopostul MP4-24 in conditii calde pe uscat si ma simt incurajat de ceea ce am simtit", a declarat campionul mondial.

"Masina este foarte puternica, foarte similara cu cea de anul trecut, de fapt. Nu mi-a luat mult sa ma obisnuiesc cu noile butoane din cockpit (n.r - KERS si ajustarea aripii fata), dar adevaratul test pentru toata lumea este sa intelegem pneurile slick inaintea cursei de la Mebourne de luna viitoare".

Vettel a continuat munca de dezvoltare a noului RB5 si si a terminat in fata pilotului echipei Williams, Kazuki Nakajima, si a lui Fernando Alonso.

Comparativ cu zilele precedente, dublul campion mondial a parcurs cele mai multe tururi dintre pilotii prezenti pe circuit, insa acest lucru nu a fost suficient pentru a scapa de corvoada ultimului loc in clasamentul zilei.

"Joi a fost vorba doar despre a parcurge cat mai multi kilometri, mai ales cu noul sistem KERS. A fost prima mea zi completa pe uscat si am fost capabil sa invat foarte multe. Am completat multe tururi, ceea ce este incurajator, iar acum vom incepe sa muncim la setari pentru a ne simti mai confortabili", a precizat spaniolul.

Iata clasamentul complet al zilei de joi:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp  Tururi
 1  Bourdais  Toro Rosso  1:18.493  128
 2  Hamilton  McLaren  1:20.737  93
 3  Vettel  Red Bull  1:20.738  92
 4  Nakajima  Williams  1:20.898  92
 5  Alonso  Renault  1:21.307  133

 

Comentarii (2)

  • observatie:D
    dupa cum se vede si in poza de sus, aripa spate a masinii mclaren, este cea de anul trecut, mai lata si mai joasa. acest lucru da un plus de apasare aerodinamica pe spate si stabilitate mai buna. deci masina lui hamilton nu e chiar 100% specificatia 2009. dupa mine vettel a fost mai bun. imi pare rau pentru alonso dar se pare ca monopostul renault mai are inca probleme destul de mari. daca restul echipelor sunt despartite de cel mult 2 zecimi de secunda, renault este departe
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Lewis
    Cu putin noroc, Ferrari si altii o sa faca masini bune si pe la sfarsitul sezonul sa avem un campion veritabil, fie el Felipe, Kimi, Robert sau Sebastian. Personal cred ca daca McLaren nu va face o masina buna, talentul lui Lewis va disparea ca prin minune. In fond talentul artificial este prin esenta artificial.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru