Hamilton şi Perez, penalizaţi cu trei poziţii pe grilă în India!

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 28.10.2011
Lewis Hamilton şi Sergio Perez vor fi penalizaţi cu câte trei poziţii pe grila de start a cursei din India din cauza faptului că nu au încetinit după afişarea steagurilor galbene în antrenamente.

Lewis Hamilton a pierdut orice şansă de a obţine al doilea pole position consecutiv din acest sezon, după ce comisarii de cursă de la Marele Premiu al Indiei au decis să-l penalizeze pe pilotul echipei McLaren cu trei poziţii pe grila de start.

Decizia vine ca urmare a faptului că britanicul a stabilit cel mai bun timp în prima sesiune de antrenamente într-un moment în care pe circuit erau afişate steaguri galbene după ce Pastor Maldonado a oprit monopostul pe circuit în urma unei defecţiuni tehnice.

Conform regulamentului tehnic, pe sectoarele afectate de drapel galben depăşirile în timpul cursei sunt interzise, iar în antrenamente şi calificări piloţii sunt obligaţi să încetinească. O pedeapsă similară a primit şi Sergio Perez, pilotul echipei Sauber realizând de asemenea cel mai bun timp personal în aceaasi perioadă în care erau fluturate steagurile galbene.

Un alt pilot care va suferi o penalizare pe grila de start va fi Vitaly Petrov. Pilotul echipei Renault va fi retrogradat cu cinci poziţii pe grila după ce a provocat accidentul din cursă din Coreea de Sud în care a fost implicat şi Michael Schumacher.

Via | FIA

Comentarii (9)

  • Hakkinen
    @Hamilton
    Ce bataie de joc!!! Cum si-au permis sa-l pedepseasca pe Hamilton!!! Cum si-au permis asa ceva, atat de monstruos...!!! Inadmisibil, trebuie facuta o petitie catre FIA neaparat... INADMISIBIL!! Hamilton nu a gresit cu siguranta... El nu greseste niciodata!!!!! Inadmisibil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    20 25
  • hahaha
    de abia astept sa ii vad fata lui hamilton :)))

    cel mai slab sezon al sau. NU INVATA DIN GRESELI DELOC si pe deasupra mai este si foarte arogant.
    22 16
  • @Daniel
    Cu privire la F1 Champ, aceste penalizari vor afecta punctajele obtinute de acestia in cadrul calificarilor?
    Adica, daca de exemplu Hamilton termina pe 3 in calificari, el va fi punctat ca fiind pe 6?
    2 4
  • hakkinen
    @Hakkinen
    am inteles ironia,dar ai macar decenta sa folosesti alt nume.
    12 5
  • mesterul_daniel popescu
    frumoasa limba romana
    pornim de la vorba folclorica "greseala e omeneasca", d-voastra dl daniel cand cititi paragraful ..."Decizia vine ca urmare a .........etc" ce intelegeti in dulcea limba romana? faptul ca hamilton a fost penalizat tocmai cand stabilea cel mai bun timp si ca intregul univers comploteaza impotriva lui.
    P.S. a nu fin inteles gresit nu sunt un fan hamilton desi recunosc ca e un pilot exceptional, dar ma deranjeaza cum in graba cu care scriem articole nu facem o minima lecturare inainte de a posta
    5 6
  • @viewfinder
    Conform regulamentului, punctajul F1 Champ va fi acordat conform rezultatelor obtinute pe circuit. Nu sunt luate in considerare penalizarile pe grila acordate inainte sau dupa finalizarea unui eveniment oficial.
    3 0
  • @mesterul_daniel popescu
    Ba se vede de la o posta cum fierbe sangele in tine de ciuda!
    P.S. Ia-l pe Mclaren_Mircea_1984 de mana si fugiti dezbracati pe circuitul din India strigand in gura mare "He is the fastest man on the track!" :))
    17 11
  • ctlnmihai
    Hamilton
    O penalizare care nu-l afectează deloc pe Hamilton deoarece titlul la piloți a fost deja câștigat de către Vettel și nu afectează nici echipa Mclaren care are 100 de puncte în fața celor de la Ferrari în clasamentul constructorilor..
    4 6
  • ctlnmihai
    Nu il afecteaza direct pe Hamilton. Il afecteaza indirect pentru ca veniturile echipelor de la FIA sunt functie de puncte. Exista sanse bune sa obtina in cursa de dumineca mai putine puncte.
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru