Hamilton: "Sistemul de evacuare, esenţial în lupta cu Red Bull"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 14.07.2010
Lewis Hamilton consideră că McLaren va fi capabilă să lupte cu Red Bull numai atunci când va implementa noul sistem de evacuare.

McLaren a introdus o primă versiune a propriului sistem de evacuare în antrenamentele de la Silverstone, însă nu a utilizat noua configuraţie în calificări şi cursă din cauza rezultatelor modeste.

Tehnologia, care permite evacuarea gazelor de eşapament prin deflectorul spate, a fost pionierată de Red Bull şi copiata la Valencia de Renault, Ferrari şi Mercedes GP.

În contextul în care McLaren a rămas singura echipă de top care nu a utilizat noul sistem de evacuare, Hamilton admite că acest update a devenit esenţial pentru a putea concura de la egal la egal cu Red Bull.

"Sunt sigur că vom face un pas înainte dacă vom avea noua podea. Nu va fi o reparaţie simplă. Inginerii o vor pune şi trebuie să muncim cu ea pentru a înţelege setările şi rafinarea ei pentru a o face să funcţioneze aşa cum a făcut Red Bull, pentru că ei o au de la Barcelona. Dar cred că dacă va funcţiona vom fi capabili să luptăm în mod corespunzător cu Red Bull", a declarat campionul mondial din sezonul 2008.

Hamilton a admis că McLaren nu deţine cel mai rapid monopost din Formula 1 în acest moment, astfel că prima poziţie ocupată în clasamentul constructorilor reprezintă un bonus pe care echipa este nevoită să îl apare cu o maşină mai lentă.

"Este foarte important (n.r - că suntem lideri) pentru că nu am fost cei mai rapizi.

Încercam să ne apărăm cu o maşină mai lentă pentru că nu avem update-ul. Mercedes, Renault, Ferrari şi Red Bull au noul sistem de evacuare. Noi nu îl avem şi asta ne costă ceva timp, cine ştie, poate patru sau cinci zecimi de secundă. Aşa că aşteptăm update-ul. Dar trebuie să mergem la fiecare cursă şi să obţinem cât mai mult posibil din pachetul pe care îl avem. În acest weekend (n.r - la Silverstone) am obţinut mai mult decât ne aşteptam. Cred că  am făcut o treabă grozavă, chiar dacă suntem singurii cu o podea veche", a mai precizat britanicul.

Potrivit unor informaţii neoficiale, McLaren a renunţat la utilizarea noului sistem de evacuare din cauza faptului că podeaua monopostul se încălzea prea mult în momentul evacuării gazelor de eşapament, ceea ce afecta în mod negativ aerodinamica.

Via | ITV

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru