Hispania: "Am fost învinşi de Lotus din cauza piloţilor"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 15.12.2010
Colin Kolles susţine că Hispania a fost învinsă de Lotus în 2010 pentru că a avut o linie de piloţi neexperimentată.

Hispania Racing a fost cea mai slabă echipă a sezonului 2010, însă a terminat anul pe locul 11 în clasamentul constructorilor în defavoarea celor de la Virgin Racing datorită unei clasări mai bune în curse spre finalul sezonului.

Una dintre principalele cauze ale sezonului modest a fost lispa banilor, echipa fiind în imposibilitatea de a dezvolta monopostul construit de italienii de la Dallara.

Cu toate acestea, Colin Kolles, şeful Hispania, susţine că echipa ar fi învins Lotus Racing dacă ar fi avut o linie de piloţi experimentată, în locul celei formate din debutanţii Bruno Senna şi Karun Chandhok. "A fost un sezon dificil, dar am fost cea mai fiabilă dintre noile echipe. Cred că singurul motiv pentru care nu am terminat pe locul 10 este că echipe precum Lotus şi Virgin au avut piloţi mai experimentaţi pe tot parcursul sezonului. Cred că în teste am arătat o performantă foarte bună comparativ cu celelalte noi echipe", a declarat el.

Totuşi, lucrurile nu arăta foarte bine pentru Hispania în perspectiva sezonului următor, existând şanse ca echipa să fie nevoită să utilizeze acelaşi monopost cu câteva îmbunătăţiri, din cauza dificultăţilor financiare.

Hispania are un contract cu Williams pentru furnizarea cutiilor de viteze şi va folosi motoare Cosworth, însă nu dispune de banii necesari pentru a putea construi un nou monopost de la zero.

Via | Hispania Racing

Comentarii (1)

  • O echipa incompetenta care acum da vina pe piloti.
    Rusine sa le fie!
    La ce rezultate se asteptau cand ei schimbau pilotii de la cursa la cursa? Care linie de piloti?
    RUSINE!
    NU AU CE CAUTA IN F1! Strica imaginea acestui sport.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru