Hockenheim renunta la cursa de Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 24.06.2009
Reprezentantii circuitului de la Hockenheim au decis sa renunte la gazduirea alternativa a Marelui Premiu al Germanei din cauza problemelor financiare.

Criza economica a facut o noua victima in privinta circuitelor clasice din calendarul Formulei 1. Dupa mai multe luni pline de speculatii, reprezentatii Consiliului Local au decis sa renunte la gazduirea Marelui Premiu al Germaniei din considerente financiare.

Decizia a fost luata marti seara ca urmare a pierderilor de 6 milioane de euro inregistrate la cursa din sezonul precedent. Consiliul Local detine 94% din circuitul de Formula 1 si considera ca investitiile necesare pentru organizarea curselor sunt mult prea mari, mai ales in actualul climat economic.

Hockenheim a gazduit prima cursa de Formula 1 in sezonul 1970, iar in ultimii ani a gazduit alternativ Marele Premiu al Germaniei impreuna cu circuitul de la Nurburgring. Problemele germanilor nu se termina insa aici, intrucat reprezentatii circuitului de la Nurburgring intampina de asemenea mai multe probleme financiare si au anuntat deja ca nu dispun de fondurile necesare pentru a gazdui anual acest Mare Premiu. In contextul in care Hockenheim urma sa gazduiasca evenimentul de anul viitor, Germania risca sa ramana fara nicio cursa in calendarul Formulei 1 in sezonul 2010.

In ultimii ani, mai multe circuite clasice au disparut din diverse motive din calendarul Formulei 1, printre acestea numarandu-se Montreal (Canada), Magny Cours (Franta) sau Silverstone (Marea Britanie).

Via | GPUpdate

Comentarii (1)

  • ..........
    Spa si Hockenheim sunt cele mai frumoase piste pentru F1 si nu numai oricum eu speram ca Nurburgring sa dispara...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru