Renault Megane RS Trophy-R, record pentru mașinile cu roți motrice față pe circuitul Hockenheim

de Alexandru Monenciu
Luni, 20.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault Megane RS Trophy-R a stabilit un nou timp de referință, pentru mașinile cu roți motrice față, pe circuitul german Hockenheim. Trebuie menționat că exemplarul nu a fost modificat.

De-a lungul timpului, Renault Megane RS a dovedit ce poate, stabilind recorduri, pentru mașinile cu roți motrice față, pe circuite ca Nurburgring sau Suzuka.

Acum, modelul francez, în versiune Trophy-R, s-a mai impus pe un circuit. Este vorba despre Hockenheim.

Cei de la Sport Auto au luat un exemplar Megane RS Trophy-R și au stabilit un nou timp de referință, pentru mașinile cu roți motrice față, pe circuitul german. Linia de sosire a fost trecută în 1 minut și 59.2 secunde.

Trebuie menționat că exemplarul respectiv a fost standard. Așadar, lipsa banchetei spate și jantele (printre altele) fac ca masa proprie să fie mai scăzută cu 130 de kilograme, comparativ cu un Megane RS Trophy.

Motorul de 1.8 litri nu avea nici o modificare, astfel că dezvolta tot 300 de cai putere și 400 Nm cuplu.

Potrivit celor mai recente zvonuri, Renault Megane RS ar urma să fie retras de pe piețele globale în 2023.

via Motor1

Comentarii (2)

  • Este un Trophy-R standard care este mai usor cu 130kg fata de un Trophy si anvelopele sunt standard Potenza S007 sunt standard pe Trophy-R si optionale pe Trophy.
    In plus are si pachetul "Nürburgring Record" care contine frane ceramice Brembo si jante din fibra de carbon.
    2 0
  • Nu conteaza
    Acela este un Renault Trophy-R STANDARD. Diferenta de greutate de 130kg si lipsa banchetey este fata de Renault Megane Trophy. Asa iese masina din fabrica cu frane ceramice, fara bancheta si roti din carbon. Pretul este de $72K.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru