Ediție specială Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition: marchează 90 de ani de existență a circuitului din Germania

de Tiberiu Safta
Vineri, 20.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a lansat o nouă ediție specială pentru Taycan GTS, numită Hockenheimring Edition. Așa cum sugerează numele, mașina aduce un omagiu fostului circuit de Formula 1, care împlinește 90 de ani de existență.

Constructorul german a lansat o nouă ediție limitată pentru modelul electric Taycan GTS. Aceasta se numește Hockenheimring Edition și, așa cum reiese din nume, mașina aduce un omagiu circuitului care a făcut parte din calendarul Formulei 1 până în 2019. De altfel, circuitul din Germania sărbătorește 90 de ani de existență, iar Porsche are un centru special de pilotaj la Hockenheim.

Noul model este vopsit într-o culoare Stone Grey în combinație cu accente de bronzit. Vopseaua specială a fost creată de către divizia de personalizare Porsche Exclusive Manufaktur, iar accentele de bronzit se regăsesc atât la exterior, în special la jantele de 21 de inch, cât și la interior. Inclusiv cheia este vopsită în culoarea mașinii și are imprimată și o emblemă specială cu harta circuitului și cu numărul 90, care marchează anii de existență ai circuitului.

Această emblemă se regăsește și la interior, iar la deschiderea ușilor din față, aceeași siglă specială este proiectată pe asfalt cu ajutorul unui sistem de iluminare.

Scaunele sunt îmbrăcate în piele neagră, iar cusăturile contrastante sunt vopsite într-o nuanță verde Island. Mai multe elemente, ca volanul, planșa de bord și panourile ușilor conțin accente de bronzit văzute la exterior.

Fiind bazată pe versiunea GTS, noua ediție specială este propulsată de un motor electric de 598 de cai putere. Asta înseamnă un timp de accelerație de la 0 la 100 km/h în 3.7 secunde și o viteză maximă de 250 de km/h. Acumulatorul de 93.4 kWh îi oferă lui Taycan GTS o autonomie de până la 504 kilometri în regim WLTP.

Posesorii noului model special vor avea acces nelimitat la centrul Porsche Experience Centre, aflat în incinta circuitului. În primele ore de program, posesorii ediției speciale vor putea să facă tururi ale circuitului gratuit, pentru primii doi ani, vor beneficia de locuri de parcare rezervate în cadrul centrului și vor putea participa la evenimentul Fruehschicht, un eveniment lunar, dedicat pasionaților de modele Porsche.

via Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru